Cineraria kamerplant

Cineraria kamerplant


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zilveren kruiskruid, ook wel maritiem kruiskruid genoemd, produceert metaalgrijs gekleurde bladeren die verrassend aantrekkelijk zijn. Zilveren Jacobskruiskruid samenvatting. Naam — Cineraria maritima Familie — Asteraceae Type — vaste plant. Hoogte — 20 tot 24 inch 50 tot 60 cm Blootstelling — volle zon Bodem — gewoon. Loof — wintergroen Bloeiend — mei tot juli.

Inhoud:
 • Hoe cineraria-planten te kweken?
 • Pericallis- of Cineraria-planten voor winterkleur binnenshuis
 • Cineraria (Senecio Cruentus)
 • Tuinieren in Zuid-Afrika
 • Wintertips voor kamerplanten
 • Hoe verzorg je een cineraria?
 • Pericallis cruenta, Cineraria (elke kleur) - Plant
 • Cineraria Planten - Silverdust
 • Cineraria Silverdust
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: Hoe cineraria met volledige zorg te kweken en hoe cineraria uit zaden te kweken

Hoe cineraria-planten te kweken?

Cineraria's gedijen in koelere klimaten. Plant ze buiten op locaties waar de dagtemperaturen tussen de 45 en 68 graden Fahrenheit blijven en de nachttemperaturen niet onder de 35 graden Fahrenheit dalen. Gebruik lichtzure potgrond en plant uw cineraria op een locatie met gedeeltelijke tot volledige schaduw. Vorsttolerante Cineraria verdraagt ​​gemakkelijk lichte vorst, maar kan beschadigd raken door harde vorst. Waar de winters mild zijn, kan cineraria worden gekweekt als een winterjarige of kortlevende vaste plant.

Is Cineraria een buitenplant? Senecio cineraria 'Silver Dust' is een tere struik, meestal gekweekt als een halfwinterharde eenjarige bladplant. Voor het beste resultaat kweekt u Senecio cineraria 'Silver Dust' in vochtige maar goed doorlatende grond in de volle zon. Als je de Cineraria-plant buiten houdt, overweeg dan om hem op een plek te houden waar hij gedeeltelijk of volledig in de schaduw staat.

Ook deze plek wordt perfect opgefleurd met de levendige bloemen van de plant. Houd er rekening mee dat hoewel de plant de voorkeur geeft aan schaduw, hij wel tegen een zekere mate van zonlicht kan. Cineraria's zijn zachte vaste planten die alleen winterhard zijn in USDA-zones, dus ze worden het meest gekweekt als eenjarige planten, in kassen of als kortlevende, bloeiende kamerplanten. Cineraria-planten zijn inheems op de Canarische Eilanden. Hoewel Cineraria meestal uit zaailingen wordt gekweekt, kun je ze ook uit zaden kweken. De zaden kunnen het beste in het vroege voorjaar in trays worden gezaaid.

De zaden hebben licht nodig om te ontkiemen, dus worden ze aan de oppervlakte gezaaid. Gebruik een mengsel voor het rijzen van zaden en zeef een laag over de bovenkant om een ​​fijn vlak oppervlak te krijgen. Licht: Cineraria is gevoelig voor fel licht en doet het het beste binnen in een raam dat helder maar indirect zonlicht krijgt. Buiten geeft hij de voorkeur aan gedeeltelijke tot volledige schaduw. Water: Cineraria houdt van vochtige grond, maar overdrijf niet! In mildere klimaten kunnen ze het grootste deel van het jaar bloeien, maar in koelere streken bloeien ze meestal in de zomer.

Er zijn veel soorten cineraria ontwikkeld, zodat je ze nu met bijna elke bloemkleur kunt kopen, inclusief rood, blauw, wit en het meest populaire paars. Cinerarias moeten in helder, indirect licht worden geplaatst met een temperatuur van bijna 60 graden Fahrenheit.

Houd de potgrond gelijkmatig vochtig, maar niet verzadigd. Als de potgrond droog wordt, zal de plant snel verwelken en kan hij sterven als hij niet snel water krijgt. Het groeimedium moet voeding geven, vocht vasthouden en goed draineren zodat de stekken niet gaan rotten.

Een mix van elk 2 kopjes veenmos, grof zand en perliet vult de tuinpot. Bevochtig het potmengsel zodat de hele massa licht vochtig is. De stekken zullen afsterven door stengelrot als je de grondmix verzadigt. Houd een Cineraria-plant vochtig maar nooit drassig. Laat altijd de bovenste twee centimeter aarde in een Cineraria Plantto uitdrogen voordat je water geeft.

Cineraria Plants kunnen 15 minuten in het overtollige water staan ​​en leeg dan het schoteltje. Hoe meer bloemen een Cineraria-plant heeft, hoe meer water hij nodig heeft. Het is echter belangrijk op te merken dat het giftig is, Cineraria bevat pyrrolizidine-alkaloïden die de lever aantasten. Alle delen van de Cineraria zijn giftig en kunnen dodelijk zijn voor paardachtigen. Ze worden ongeveer 60 cm hoog en produceren grote trossen madeliefachtige bloemen aan het einde van de winter en gedurende de lente.

Cineraria-planten zijn liberale zelfzaaiers en laten hun eigen bloemzaden vallen. Dood de gebruikte Cineraria-bloemen als zelfzaaien niet gewenst is. Herten hebben een hekel aan geurende bloemen van bepaalde kruiden zoals lavendel en vooral geurige bloemen, zoals pioenrozen.

Ze blijven ook uit de buurt van giftige planten. Knijp de toppen van nieuwe scheuten gedurende het groeiseizoen terug om de plant dichter en meer struikachtig te houden.

Knijp tot aan de stengel het eindblad of bladpaar net boven het tweede bladpaar af. Deadhead gebruikte bloemstengels zodra ze beginnen te vervagen en er gehavend uitzien.

Zo voorkom je dat de plant gaat zaaien. Pericallis Pericallis bloeit vroeg en geeft een vleugje kleur voordat andere perk- of kuipplanten klaar zijn. Na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 15 cm en voeding geven, dan zou de plant een tweede bloei moeten geven. Meestal ontkiemen de cineraria-zaden in een week of 10 dagen en zodra de scheuten verschijnen, wordt de container naar een lichte plaats verplaatst en wanneer 2 echte bladeren verschijnen, worden de zaailingen in aparte containers geprikt.

Cineraria-planten zijn giftig voor honden en andere dieren, en hoewel het niet prettig smaakt, kan het toch worden gegeten, vooral als er geen andere soorten planten in de buurt zijn.

Ze zullen tijdens de koele maanden sterke wortels ontwikkelen, waardoor ze grotere planten kunnen vormen - in het voorjaar gezaaide korenbloemen zullen een hoogte van 90 cm bereiken, maar in de herfst gezaaide planten groeien uit tot. Ze hebben een zonnige, open plek en arme grond nodig.

In feite is een groot aantal planten met grijs en zilverkleurig blad zelfs inheems in droogte-achtige omgevingen. De belangrijkste reden hiervoor is hun harige blad of de wasachtige textuur die sommige zilverbladplanten hebben. Door beide eigenschappen kunnen ze zonlicht weerkaatsen en water besparen. Senetti's levendige kleuren en herbloeiend vermogen maken het mogelijk om zowel binnen als buiten van de plant te genieten tijdens het koele vroege seizoen.

Wakker de winter aan en stimuleer de verkoop met Senetti pericallis van Suntory Flowers. Gebruik de schop om de kluit uit het gat te tillen. Verplaats de hele klomp naar een schaduwrijke plek, zodat de wortels niet uitdrogen in de zon.

Werk de stengels en wortels voorzichtig met de hand uit elkaar, tot individuele plantklontjes. De wortels zijn dik en nog steeds verbonden, uit elkaar gesneden met een gesteriliseerd mes. Waar cineraria planten? Gevraagd door: Mevr. Karolann Keeling. Heeft Cineraria zon nodig? Bloeit cineraria de hele zomer? Hoe verzorg je cineraria-planten? Kun je stekken nemen van cineraria?

Hoe geef je cineraria water? Zijn cineraria giftig voor mensen? Hoe hoog groeit cineraria? Is cineraria een groenblijvende plant? De Senecio cineraria 'Silver Dust' is groenblijvend. Zaaien Cinerarias zichzelf? Zullen herten mijn lavendelplanten opeten? Hoe snoei je cineraria? Hoe kweek je cineraria Senetti? Pericallis bloeit vroeg en geeft een vleugje kleur voordat andere perk- of kuipplanten klaar zijn. Hoe lang duurt het voordat cineraria-zaden ontkiemen? Zijn cineraria giftig voor katten?

Hoe hoog wordt korenbloem? Waarom hebben sommige planten GRIJZE bladeren? Is Pericallis een binnen- of buitenplant? Hoe vermeerder je Centaurea cineraria?


Pericallis- of Cineraria-planten voor winterkleur binnenshuis

Zie cinerariabloem als een levend boeket. Midden in de winter tot het vroege voorjaar vind je deze prachtige bloeiers in bloemenwinkels. Als je een nieuwe cineraria-plant kiest, zoek er dan een met veel ongeopende bloemknoppen. Ja, ik weet dat ze niet zo aantrekkelijk zijn als de volledig open bloemen; u zult echter langer van uw cineraria-plant genieten en alle bloemen zien bloeien. Kies de kleur die je leuk vindt. Die madeliefachtige bloemen zijn verkrijgbaar in een reeks levendige kleuren, waaronder roze, blauw, violetblauw, paars of rood - vaak met een binnenste witte ring rond het centrale oog. Bewaar je plant op een koele en goed bewaterde plek, dan geniet je ongeveer een maand of twee van de bloemenpracht.

Schaduw tijdens de hitte van de middag is het meest geschikt voor deze plant. Als je cineraria als kamerplant houdt, een standplaats die licht ontvangt.

Cineraria (Senecio Cruentus)

Cineraria bloemen zijn prachtige kleinbloemige plantjes die perfect zijn om je huis of kantoor mee op te fleuren. Deze compacte bloem groeit in trossen omringd door groot donkergroen blad. Ze zijn er in verschillende kleuren en zijn uitstekend geschikt om cadeau te doen. Cineraria Planten hebben zeer helder indirect licht nodig, maar koele temperaturen. Plaats een Cineraria-plant in de buurt van een raam op het noorden of oosten, omdat het licht uit het zuiden of westen te intens kan zijn voor hun delicate bloemen. Houd een Cineraria-plant vochtig maar nooit drassig. Laat altijd de bovenste paar centimeter aarde in een Cineraria-plant uitdrogen voordat je water geeft. Bewaar uw cineraria plant in een ruimte met een normale luchtvochtigheid.

Tuinieren in Zuid-Afrika

De cineraria Pericallis x hybrida is een bloeiende plant die typisch wordt verkocht bij bloemenwinkels en andere retailers van het midden van de winter tot het vroege voorjaar. Planten produceren clusters van madeliefachtige bloemen met een diameter van 1 tot 3 inch. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder roze, rood, lavendel, paars en blauw. Veel bloemen hebben witte ogen. Cinerarias moeten in helder, indirect licht worden geplaatst met een temperatuur van bijna 60 graden Fahrenheit.

Groww is de tuin-app waarmee je je kamerplanten, sier- en moestuinplanten kunt identificeren, kweken.

Wintertips voor kamerplanten

De cineraria of senecio cruentus is een felgekleurde, populaire en aantrekkelijke winter- of voorjaarsbloeiende kamerplant. Senecio is een zeer groot geslacht van planten die in een of andere vorm in veel delen van de wereld voorkomen. Het omvat vaste planten, heesters, klimplanten en vetplanten. Kamerplantvariëteiten zijn cultivars van Senecio cruentus, waarvan algemeen wordt aangenomen dat ze afkomstig zijn van soorten senecio die inheems zijn op de Canarische Eilanden. Senecio cruentus is botanisch opnieuw geclassificeerd als pericallis cruenta, maar cineraria is de algemene naam en de kamerplant wordt soms cineraria hybrida genoemd.

Hoe verzorg je een cineraria?

JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in uw browser. Voor de beste ervaring op onze site, moet u Javascript in uw browser inschakelen. Hier bij Gertens hebben we informatie over het kweken en verzorgen van cineraria-planten binnenshuis. Lees verder om meer te weten te komen over de planten en om hun favoriete kweekomgeving te ontdekken. Cineraria, Senecio cruentus, heeft veel madeliefachtige bloemen die de bovenkant van de plant bedekken en die in de kleuren donkerroze, rood, paars, blauw en wit kunnen voorkomen. De Cineraria bloeit tussen de vier en zes weken. Kerst winkel.

Deze plant heeft constant water nodig en moet te allen tijde vochtig aanvoelen. Cineraria heeft een hoog lichtgebied nodig, maar moet uit de buurt van direct licht zijn. Ze houden ook van.

Pericallis cruenta, Cineraria (elke kleur) - Plant

De paaseikleuren van pericallis zijn een lust voor het oog in het vroege voorjaar. Deze onderhoudsvriendelijke bloemen zien er geweldig uit in containers of bloemborders. Pericallis, soms cineraria en soms Senetti genoemd naar enkele populaire variëteiten van de plant, wordt 8 tot 12 inch lang en produceert madeliefachtige bloemen in een verscheidenheid aan gewaagde tinten, waaronder paars, blauw, roze, roze en tweekleurig. Pericallis gedijt bij koud weer en is een geweldige metgezel voor andere vroege vogels, zoals viooltjes en zoete alyssum.

Cineraria Planten - Silverdust

VERWANTE VIDEO: cineraria Plantenverzorging en groeitips - bloemen bloeien in de schaduw en binnen - #cinerariaflower- #cineraria

Op zoek naar een lente-publiekstrekker? Kijk dan eens naar Cineraria, een oogverblindend familielid van het madeliefje! Het zal een broodnodige vleugje binnenkleur toevoegen voor iedereen die bang is voor een vroege lente. Cineraria vormt ook een geweldig buitenaccent in bloembakken en containers zodra het weer boven de 50 graden wordt en voordat de zomerhitte begint. Probeer het te combineren met andere lentefavorieten zoals viooltjes, narcissen en tulpen.

Klik om het volledige antwoord te zien. Is cineraria daarnaast een eenjarige of een vaste plant?

Cineraria Silverdust

Cineraria Silverdust-planten vormen een nette plant met betoverend zilveren blad. Cineraria Silverdust zijn compacte planten en ideaal voor het afkanten van uw perken en borders, of voor beplanting in containers. Het is een geweldige kleurfolie voor de meeste planten. Ziet er geweldig uit wanneer geplant met Salvia's. Ze verdragen doorgaans milde winters en zijn daarom zeer geschikt voor beplanting met winterviooltjes.

Plantenverzorging vandaag. De bloeiende Cineraria-plant heeft in de afgelopen decennia veel veranderingen ondergaan. De bloemen van Cineraria zijn groter geworden en de bladeren van de planten kleiner.


Bekijk de video: Цинерария: выращивание и уход


Opmerkingen:

 1. Migul

  Mijn excuses voor het storen... Ik ben op de hoogte van deze situatie. Voer we bespreken. Schrijf hier of in PM.

 2. Uisdean

  Rustig aan!

 3. Johnathan

  Ik hou niet van, nogmaals

 4. Arashihn

  Ja, alles is logisch

 5. Douglas

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 6. Sever

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Laten we dit bespreken.Schrijf een bericht