Annona squamosa suikerappel fruitboom

Annona squamosa suikerappel fruitboom


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rcustardappels zijn verrukkelijke vruchten die vrij gemakkelijk te kweken zijn in Zuid-Afrika. De tropische en subtropische omstandigheden zijn ideaal voor vruchtvorming, terwijl warmere, drogere omstandigheden de beste bloemen opleveren. Deze bomen hebben de toepasselijke naam, omdat de vrucht precies smaakt zoals ze klinken: romige, vanille-geïnfuseerde appels met echte vla-rijkheid. Het zijn loofbomen, dus ze laten elk jaar hun bladeren vallen.

Inhoud:
 • Zeldzame Thaise suiker-appel Sitafal fruitplant (Annona squamosa) Zeldzame variëteit Frisse en gezonde plant
 • Suikerappel, rood fruit, snoepzak, Annona Squamosa-boom, 2-3 voet lang, te koop uit Florida
 • Suiker-appelboom
 • FRUIT BOOM
 • Custardappel – Fruittuin
 • Artikelinformatie:
 • SUIKERAPPEL FRUITBOMEN
 • Suiker Appel, Sweetsop
 • Suikerappel
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: Suikerappelbomen planten (Annona Squamosa) Tropical Fruit Farm

Zeldzame Thaise suiker-appel Sitafal fruitplant (Annona squamosa) Zeldzame variëteit Frisse en gezonde plant

Suikerappels zijn verbluffend heerlijke vruchten. Het zijn extreem populaire planten en hun vruchten zijn alom gewild en gewenst. Hun fruit wordt gebruikt in fruitsalades, desserts en drankjes.

Suikerappel leren kweken is gemakkelijk, zolang je maar een zonnige plek en goed doorlatende grond hebt. De suikerappelvrucht is wetenschappelijk bekend als Annona squamosa is een lid van de Annonaceae-familie. De oorsprong is nog steeds mysterieus, maar men gelooft dat het inheems is in India of Midden-Amerika, omdat het in deze twee regio's overal verkrijgbaar is. Deze bewonderenswaardige populaire plant produceert vruchten van 2 tot 4 inch lang.

Na de bloei hebben de vruchten meestal drie tot vier maanden nodig om te rijpen. Als je wilt genieten van dit dure, zeer populaire fruit, leer dan hoe je suikerappelfruit kunt kweken in de onderstaande gids. Suikerappelfruit is een laagblijvende plant die niet hoger wordt dan 7 meter. De bladeren variëren van 5 tot 11 cm hoog en 2 tot 5 cm breed. Ze zijn er in principe in twee kleuren. Enerzijds zijn de bovenste bladeren donkergroen. Daarentegen zijn de onderste bladeren blauwgroen.

De vruchten hebben de vorm van een ovaal. Ze zijn meestal tussen de 5 en 12 cm in diameter. Hun kleur is groen-geelachtig. Ze bevatten een zoet wit of geelachtig vruchtvlees. De pulp is buitengewoon lekker. Het heeft een zoete aromatische, aangename en romige smaak.

De zaden van deze plant onderscheiden zich door hun glanzend zwarte kleur. Ze worden veel gebruikt bij het maken van pinda-olie bij de vervaardiging van zeep. De vruchten zijn het enige eetbare deel van deze plant. De zaden en bladeren zijn giftig. De vrucht wordt vers gegeten en kan niet worden gekookt. Zaadvoortplanting is de meest gebruikelijke manier om appelsuiker te laten groeien. Hoewel het veel nadelen heeft, zoals lage en langzame kiemkracht, hogere planten en hoge genetische variabiliteit, is het de gemakkelijkste manier om suikerappelfruit te vermeerderen.

Gebruik voor betere resultaten zaden van bomen die zware, smakelijke en gezonde vruchten hebben voortgebracht. Je kunt de zaden ook kopen bij je plaatselijke tuincentrum. Ze zijn kwetsbaar en verliezen hun levensvatbaarheid in vijf maanden. Prik een gat van 2 tot 3 diep in je tuin en plant de zaden horizontaal. Laat een ruimte van minimaal 2 cm tussen elk zaadje.

De zaden zullen langzaam ontkiemen. Ze moeten echter binnen 30 dagen na het planten ontkiemen. Het kweken van suikerappel uit zaailingen kan enige tijd duren en vereist verplanten, maar het is beter dan het kweken van suikerappel uit zaden.

Voor zaailingen moet je beginnen door je zaden in een papieren handdoek te wikkelen, ze vervolgens in water te laten weken en ze in een ritssluitingszak te doen om ze minimaal 3 dagen te laten weken. Als alternatief kunt u de zaden verticuteren met schuurpapier en ze een hele dag in water laten weken. Om de zaden te laten ontkiemen, hebben ze een goede kwaliteit grond en een zonnige plek nodig. Suikerappelzaden houden van warmte en licht. De container die u voor zaailingen gebruikt, moet ten minste drie centimeter diep zijn. Het is verplicht dat het drainagegaten heeft.

Vul het met aarde en zorg ervoor dat de grond vochtig en vochtig is. Plant de zaden vervolgens 3 cm diep in de grond. Geef de zaden voorzichtig water. Suikerappelzaden houden van vochtige grond, maar niet van drassige grond. Laat de grond daarom eerst drogen voordat je weer water geeft.

Zodra de zaailingen volgroeid zijn, kunt u ze buiten in onze tuin of in een grotere pot overplanten. Appelsuikerfruit kan in potten groeien als je de juiste variëteit kiest.

De beste variëteiten om in potten te kweken zijn onder andere Seedless Cuban, Balangar en mammoet. Als je de zaailingen in je tuin gaat verplanten, doe dit dan in een warm klimaat. Deze planten kunnen tot op zekere hoogte droogte verdragen, maar ze kunnen helemaal niet tegen kou.

Ze hebben een temperatuurgraad van meer dan 50F nodig, dus zorg ervoor dat je het verplanten in de lente of zomer in een zonnig gebied doet. De beste temperatuurgraden om deze zoete vruchten te laten groeien, moeten tussen 50f en 85F liggen. Als de temperatuurgraad onder 32F daalt, zullen uw onvolgroeide planten sterven. Zoals we hierboven vermeldden, wordt deze plant tot op zekere hoogte als droogtebestendig beschouwd. Laat daarom tussen de gietbeurten volledig drogen. Het is aan te raden om de plant tijdens het groeiseizoen elke 2 tot 4 weken water te geven.

Als hij begint te bloeien, moet je hem elke 2 tot 5 dagen water geven. Verminder vervolgens het water geven van volwassen bomen tot eens in de twee weken. In de winter kunt u de watergift blijven verminderen of stoppen als er veel regen is. Appelsuikerfruit past zich aan veel verschillende bodemkwaliteiten aan.

Het kan groeien in zand-, klei- of leemgrond. Voor een zware, heerlijke opbrengst is het echter aan te raden om vruchtbare, losse, diepe grond te gebruiken. Vermijd ook zandgrond en kies voor goed doorlatende grond. De drainage is cruciaal om te voorkomen dat ziekten uw planten aanvallen. Wetenschappelijk gezien is de groei van appelsuiker sterk afhankelijk van de hoeveelheid organische stof in de bodem.

Als je dus op zoek bent naar een optimale groei, gebruik dan een bodem die rijk is aan organische stof. Het is bewezen dat vochtigheid een van de factoren is die bijdragen aan de bloei en bestuiving. In de eerste jaren van het planten is het cruciaal dat u volledige bemesting toedient. Een van de beste meststoffen om toe te passen is meststof op basis van organische stof.

Het verbetert de textuur van de grond en stimuleert de ontwikkeling van de wortels. De eerste jaren moet u jaarlijks 60 tot 80 kg oude mest of compost gebruiken. Wanneer de plant voldoende groeit om vrucht te gaan dragen, voed hem dan met 3: 10 kunstmest.

Het zal het helpen meer fruit te produceren. Een van de problemen die u tegenkomt bij het kweken van een suikerappelboom, is een lage bestuivingsgraad. Het beïnvloedt de opbrengst van de plant en de vruchten. Om dit probleem te voorkomen, is het beter om bestuivende insecten aan te trekken of de bestuiving zelf te doen. Snoeien is een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de verbetering van de suikerappelopbrengst.

Snoeien mag alleen in het voorjaar. Je moet je planten ook beschermen tegen wind en onkruid. Ze kunnen eerst je plant breken, omdat het een uiterst delicate plant is. De tweede zal de groei van je plant belemmeren. Mulchen helpt je planten te beschermen tegen onkruid, maar het is beter dat je regelmatig onkruidcontroles uitvoert en het onkruid rondom je plant handmatig verwijdert. Zoals we al zeiden, is de suikerappelvrucht een uiterst delicate plant die hem kwetsbaar maakt voor ongedierte.

Ongedierte kan uw plant gemakkelijk besmetten als u niet oplet en ze zullen de productie verminderen. Gebruik ter bescherming van uw plant fruithoezen zoals een plastic zak, papier of polyethyleen. De meeste ziekten die de suikerplant kan veroorzaken, worden veroorzaakt door het weer. De gevaarlijkste ziekten zijn anthracnose en bladvlekkenziekte.

Ze worden voornamelijk veroorzaakt door de regen en vochtigheid. Je zou de suikerappelvrucht na 3 tot 4 jaar na het planten moeten kunnen oogsten. Het zal 10 tot 11 jaar vruchten blijven produceren. Als het 15 jaar oud is, zal het afnemen. Het oogsten van deze plant kan lastig zijn, omdat niet alle vruchten tegelijkertijd rijp zijn. Je kon ze visueel herkennen aan hun grootte en kleur. Als de zaden bijna zwart zijn, betekent dit dat de vrucht volledig rijp is en klaar om te worden geoogst.

Omdat de suikerappelplant een uiterst delicate plant is, moet je deze met zorg oogsten. Oogst de vruchten door met een scherp mes de stengel af te snijden.

Zo beschadig je de plant niet. De suikerappelvruchten zijn niet alleen erg lekker en romig, ze zijn ook rijk aan suiker, eiwitten en fosfor.


Suikerappel, rood fruit, snoepzak, Annona Squamosa-boom, 2-3 voet lang, te koop uit Florida

Suikerappel, Sweetsop - Annona squamosa Fig. Ex Presl; Xylopia glabra L. Het wordt algemeen gekweekt in tropisch Zuid-Amerika, niet vaak in Midden-Amerika, heel vaak in Zuid-Mexico, West-Indië, Bahama's en Bermuda, en af ​​en toe in Zuid-Florida. De vrucht van A. Trees is bladverliezend; de snelheid van bladverlies hangt echter af van de ernst van koude wintertemperaturen en bladziektedruk, die wordt verergerd door regenval in de late zomer en herfst. Atis Filippijnen verlaat Anonaceae, A.

Suikerappel (Annona squamosa L.) is een fruitboom van economisch belang in Taiwan, waarbij het fruit voornamelijk vers wordt geconsumeerd. Overproductie in de afgelopen jaren.

Suiker-appelboom

S weetsop of Suikerappel is een vlaappel familielid afkomstig uit laagland Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Sweetsop is typisch een struik of kleine boom van 3 tot 5 m 10 tot 15 ft lang, met een of meer rechtopstaande stengels, waaraan lange zijtakken groeien die een wijdverspreide, ronde luifel vormen. De bast is grijs en vrij glad, hoewel bladlittekens hem soms opruwen. De bladeren zijn langwerpig tot lancetvormig, 7 tot 15 cm 2. Deze vallen in het droge seizoen van de plant om water te besparen, waardoor de takken bijna kaal blijven tot het regenseizoen, dat begint met de lente in zijn oorspronkelijke verspreidingsgebied. Naast het stimuleren van nieuwe bladeren om te groeien, induceren de regens de bloei. De bloemen zijn langwerpig, 2 tot 4 cm 0. Ze zijn biseksueel, met vrouwelijke en mannelijke delen en hangen aan korte stelen van de takken en trekken bestuivende insecten aan. De vruchten zijn hartvormig en met een klonterig oppervlak van groene bultjes, minder vaak paars, in een schaalachtig patroon. Op jong fruit zijn de bultjes dicht bij elkaar geplaatst.

FRUIT BOOM

Appels Aust. Het kan 15 tot 35 voet lang worden en wordt niet als een aantrekkelijke boom beschouwd. Snijd de vrucht in de lengte open, van de houtachtige stengel tot de ronde bodem, en haal de twee helften uit elkaar. Klik hier om ons contactformulier te gebruiken om ons te e-mailen. Een prachtige goudbronzen vrucht met een zachte schil en een hoge vleesverhouding.

Annona squamosa L.

Custardappel – Fruittuin

Annona squamosa Suikerappel is een boomsoort uit de familie Annonaceae. Ze hebben een zelfdragende groeivorm. Ze zijn inheems in Puerto Rico, U. Ze hebben eenvoudige, brede bladeren en gele bloemen. Individuen kunnen groeien tot 30 voet. Wezens » … » Planten » … » Custardappelfamilie » ….

Artikelinformatie:

Verwanten : cherimoya A. Verspreiding : Suikerappels worden voornamelijk in de tropen verbouwd. In Florida is de productie van suikerappels beperkt tot warme locaties langs de lagere zuidoost- en zuidwestkust. Thuislandschapsbomen zijn echter te vinden langs de zuidoostelijke oever van Lake Okeechobee en op warme, beschermde locaties langs de lagere oost- en westkust. Belang: Suikerappels zijn een veel voorkomende fruitboom in het thuislandschap in de tropen en zijn op grote schaal geplant in Zuid-Florida.

Bomen laten in de winter ongeveer weken bladeren. Bladeren zijn " lang. Bloemen verschijnen met nieuwe bladgroei in het vroege voorjaar. Vruchten rijpen maanden later.

SUIKERAPPEL FRUITBOMEN

Product toevoegen aan uw winkelwagen. Maten kunnen variëren en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Dit is afhankelijk van het type boom en de manier van vermeerderen waarmee de boom is gemaakt.

Suiker Appel, Sweetsop

VERWANTE VIDEO: Thai Sugar Apple Annona (squamosa?)

Suikerappel: Suikerappel is een "snoepzak". Het wordt het meest gekweekt van alle soorten Annona, en wordt op grote schaal gekweekt in de tropische en warmere subtropen. Het is een bladverliezende of half wintergroene struik of kleine boom met een hoogte van 8 m. De bladeren zijn eenvoudig, langwerpig-lancetvormig, cm lang en cm breed in lengte. De bloemen worden gevormd in clusters van , elke bloem, met zes bloembladen, geelgroen gevlekt paars aan de onderkant. Smaak - De vrucht ziet er over het algemeen uit als een ronde vorm, een beetje dennenappelachtig 2.

Een kleine, knobbelige vrucht met zacht, romig wit vruchtvlees met vaak een munt- of custardachtige smaak.

Suikerappel

Gecertificeerd leverancier. Heeft u een vereiste? Krijg de beste prijs. Bekijk volledige details. Gebruikerstevredenheid. E-mail verzenden.

Annona asiatica L. Annona squamosa is een kleine, goed vertakte boom of struik [6] uit de familie Annonaceae die eetbare vruchten draagt ​​die suikerappels of zoetzakken worden genoemd. Het verdraagt ​​een tropisch laaglandklimaat beter dan zijn verwanten Annona reticulata en Annona cherimola [5], waarvan de vruchten vaak dezelfde naam dragen [2], waardoor het de meest gekweekte van deze soorten is. De vrucht van A.


Bekijk de video: Planting Sugar Apple Trees Annona Squamosa Tropical Fruit Farm


Opmerkingen:

 1. Cumhea

  Test en niipet!

 2. Bajind

  Het spijt me, dat kwam tussenbeide... Ik begrijp deze vraag. Ik nodig uit tot discussie.

 3. Thacher

  Mag ik op mijn blog posten?

 4. Crosleah

  Ik ben het helemaal met je eens. Daar zit iets in en ik vind dit een heel goed idee. Ik ben het helemaal eens met jou.Schrijf een bericht