Mammillaria matudae

Mammillaria matudae

Succulentopedia

Mammillaria matudae (duimcactus)

Mammillaria matudae is een zuilvormige cactus met een cilindrische stengel tot 30 cm (12 inch) en tot 3 cm in diameter. De stengel…


Mammillaria Matudae "Thumb Cactus" Verzorgings- en koopgids

Ideale omstandigheden

Net als veel andere vetplanten houdt Mammillaria Matudae "Thumb Cactus" van warmere temperaturen, heeft hij weinig water nodig en heeft hij gedeeltelijke tot volle zon nodig. Buiten doet ze het het beste, maar als je een binnenplek hebt die de hele dag zonlicht krijgt, mag de Thumb Cactus ook binnen staan.

Water geven

Als je ooit een vetplant hebt gehad, dan zal de bewateringsroutine van de Thumb Cactus je bekend voorkomen - je hoeft hem alleen water te geven als de aarde droog aanvoelt. Deze plant is droogtebestendig en verdraagt ​​een gebrek aan water goed.

Aan de andere kant mag de Thumb Cactus niet te veel water krijgen. Als je de cactus zo veel water geeft dat er water rond de wortels staat, kun je wortelrot veroorzaken.

In de winter moet de watergift worden opgeschort. Als alternatief kunt u de cactus licht vernevelen, maar slechts af en toe. In de winter is de Thumb Cactus slapend en heeft hij dus niet zoveel water nodig als in warmere seizoenen. Maar het wordt ook veel gevoeliger voor wortelrot in koudere seizoenen, dus je moet heel voorzichtig zijn, zelfs als je het beslaat.

Waar te planten

Voor de Thumb Cactus moet je een snel doorlatende cactus-oppotmix gebruiken. Dit om ervoor te zorgen dat er geen water in de grond blijft staan. Voor een betere afvoer kun je ook wat perliet of puimsteen aan de mix toevoegen.

Als je de cactus in een pot wilt houden, zorg er dan voor dat je een pot kiest met aan de onderkant grote afvoergaten.

De Thumb Cactus heeft gedeeltelijke tot volle zon nodig, en met dit in gedachten is de beste plaats ervoor buiten. Buiten heeft de cactus gemakkelijk toegang tot de zon als hij correct wordt geplaatst.

Deze cactus is redelijk hittebestendig, maar op zeer warme dagen of tijdens hittegolven moet hij tijdens het heetste moment van de dag naar een schaduwrijke plek worden verplaatst. Dit om zonnebrand te voorkomen.

Als je de Thumb Cactus binnen houdt, plaats hem dan op een zonnige vensterbank. Maar zet de plant op zeer warme dagen tijdens de piekuren in de schaduw, net als bij een buitenplant.

In de winter kan het nodig zijn om uw Thumb Cactus naar binnen te verplaatsen. Deze cactussoort is niet koudebestendig en mag niet langdurig aan koude temperaturen worden blootgesteld.

Algemene zorginformatie

Bemest voor het beste resultaat de Thumb Cactus gedurende het groeiseizoen (lente en zomer). Gebruik voor deze cactus een cactusmest met een hoog kaliumgehalte. Afhankelijk van je kunstmestmengsel moet je de Thumb Cactus eens in de 4-8 weken bijmesten.

De Thumb Cactus is ook een snelgroeiende cactus en reikt tot ongeveer 30 cm hoog, wat relatief groot is. Met dit in gedachten zou je deze cactus af en toe moeten verpotten, bij voorkeur eens per jaar in de lente of zomer. Verpot de cactus als de grond droog is en geef hem ongeveer een week na het verpotten geen water.


Mammillaria

Categorie:

Watervereisten:

Droogtetolerant, geschikt voor xeriscaping

Gemiddelde waterbehoefte Water regelmatig niet te veel water geven

Blootstelling aan de zon:

Gebladerte:

Gebladerte kleur:

Hoogte:

Spatiëring:

Winterhardheid:

USDA Zone 10a: tot -1,1 ° C (30 ° F)

USDA Zone 10b: tot 1,7 ° C (35 ° F)

USDA Zone 11: boven 4,5 ° C (40 ° F)

Waar te groeien:

Kan als eenjarige worden gekweekt

Gevaar:

Plant heeft stekels of scherpe randen, wees uiterst voorzichtig bij het hanteren

Bloom kleur:

Bloom kenmerken:

Bloom Maat:

Bloeitijd:

Andere details:

Bodem pH-vereisten:

Octrooi-informatie:

Voortplantingsmethoden:

Laat het snijoppervlak eelt voordat u gaat planten

Uit zaad direct na de laatste vorst uitzaaien

Zaad verzamelen:

Laat ongeschonden fruit schone en droge zaden rijpen

Ongeschonden fruit moet aanzienlijk overrijp zijn voordat het zaad kan worden geoogst, schone en droge zaden

Goed schoongemaakt, kan zaad met succes worden opgeslagen


Bekijk de video: How to Grow Cactus pups Mammillaria Gracilis Clumps With Update