Kenmerken en beschrijving van de Nezhinsky-komkommervariëteit

Kenmerken en beschrijving van de Nezhinsky-komkommervariëteit

De komkommersoort Nizhyn dankt zijn naam aan de Oekraïense stad Nizhyn. De geschiedenis van de variëteit begint in het midden van de 18e eeuw. Deze komkommers waren zowel in tsaristisch Rusland als in Europa populair. Ze laten ook geen onverschillige moderne tuinmannen achter.

Beschrijving en kenmerken van de variëteit Nezhinsky

Middenseizoen, door bijen bestoven variëteit. Begint de oogst binnen te halen 45-65 dagen na ontkieming​De plant geeft lange, tot wel twee meter hoge zwepen, waardoor deze soort niet geschikt is voor balkons. Bloeitype - gemengd.

Van de vruchten wordt gezegd dat ze een uitstekende smaak hebben.

Komkommers zijn langwerpig eivormig van vorm, de schil is dicht, groen met zwarte doornen. Vruchtmaat - 10 cm met een massa van 100 g.

Volgens de kenmerken is teelt mogelijk zowel in de kas als in onbeschermde grond​De tweede optie verdient echter de voorkeur vanwege de behoefte aan natuurlijke bestuiving.

Voor-en nadelen

Komkommer Nezhinsky heeft een groot aantal fans onder tuinders. Dit ras wordt al jaren gewaardeerd en gekweekt.

Enkele voordelen zijn:

 • uitstekend smaak en uiterlijk
 • universeel. Kan zowel vers als voor conservering worden gebruikt;
 • duur van vruchtlichamen;
 • tolereert kalm extreme temperaturen, geschikt voor onbeschermde grond;
 • resistent tegen veel ziekten;
 • verdraagt ​​transport goed;
 • pretentieloos in de teelt.

Het nadeel van dit ras kan worden toegeschreven aan de afhankelijkheid van bijenbestuiving.

Bodemvereisten voor aanplant

Om een ​​hoge opbrengst te krijgen, is het belangrijk bereid de grond correct voor en kies een goede plek voor het planten van komkommers. Vanaf de herfst is het aan te raden om verse mest in de grond te brengen. Goede voorlopers voor komkommers zijn tomaten, aardappelen en kool. Maar na meloenen en kalebassen zullen komkommers slecht groeien.

In kleiachtige zware grond is het moeilijk voor het wortelsysteem van komkommers om zich te ontwikkelen. Maar dit kan worden gecorrigeerd door humus toe te voegen. Voor het planten heeft de grond nodig opgraven en al het onkruid verwijderen.

Voor leemgrond kan een maand voor het zaaien mest worden aangebracht.

Regels voor zaaien

Het zaaien van komkommerzaden is op twee manieren mogelijk: zaailingen en direct in de grond​Bovendien wordt de tweede methode vaker gebruikt.

Voor het planten in de grond worden de zaden vooraf geweekt en behandeld met een oplossing van kaliumpermanganaat voor desinfectie. Zaden worden in warme grond geplant (niet eerder dan half mei) tot een diepte van 2,5 cm.

Ga tenminste weg 30 cm, en tussen de rijen 50-60 cm​Vervolgens is het bed bedekt met agrofibre, dat de zaailingen beschermt tegen bevriezing en de grond tegen uitdroging.

Geef een of twee keer per week water als dat nodig is.

Bij het kweken van zaden door zaailingen, wordt elke plant in een aparte container geplant. Het feit is dat de wortels van pompoenvariëteiten erg delicaat zijn en dat het bij het verplanten belangrijk is om ze niet te beschadigen. Hiervoor is het handig om speciale turfbekers te gebruiken.

Zaailingen moeten worden geplaatst op een goed verlichte en warme plaats​Bij weinig licht zullen de spruiten zwak en langwerpig zijn. Voor het planten moeten de zaailingen een week worden "gehard". Planten worden eerst overdag in de open lucht gebracht, met verlenging van de tijd en dan 's nachts. Vaak hoeft u de zaailingen niet water te geven.

Komkommerverzorging na het planten

Nadat de eerste scheuten verschijnen, kunnen de komkommers worden gevoerd met minerale meststoffen die stikstof, magnesium en fosfor bevatten. Hanteer bij warm zonnig weer Niet aangeraden.

Tijdens de vruchtperiode kunt u de planten besproeien met een oplossing (voor 10 liter):

 • 50 g ureum
 • 2 g boorzuur
 • 3 g kaliumpermanganaat
 • 2 g kopersulfaat.

Organische meststoffen kunnen worden gebruikt, zoals:

 • een oplossing van brood en gist;
 • oven as;
 • mest oplossing;
 • infusie van onkruid.

Planten water geven is beter om de dag met warm water op het wortelstelsel​De beste tijd om water te geven is 's avonds. Het systeem van druppelirrigatie van planten is erg handig.

Geef geen water op de bladeren - dit kan tot bederf leiden.

Je hebt regelmatig aarde nodig onkruid verwijderen en losmakenhilling struiken.

Als het gebied met komkommers bedekt was met mulch, is het niet nodig om los te maken en te harken.

Wanneer de eerste 2 bladeren verschijnen, moet u een trellis installeren ondersteuningssysteem​Met de groei van de plant zullen de wimpers op steunen moeten worden bevestigd.

Een ander belangrijk punt bij het vertrekken is op tijd oogsten​Overwoekerde komkommers verzwakken de plant. En met veelvuldig fruit plukken, worden nieuwe eierstokken veel sneller gevormd.

Ziekten en hun preventie

Komkommers van de Nezhinsky-variëteit hebben grotere weerstand tegen schimmelziekten​Maar het is nog steeds gemakkelijker om plantinfecties te voorkomen dan om te vechten om het gewas later te behouden.

Een belangrijk beschermingspunt is de kousenband van de zwepen en het verwijderen van de onderste bladeren. Deze maatregelen zijn nodig om contact van bladeren met de grond te voorkomen, wat kan leiden tot schimmelinfectie van komkommers.

Van een veel voorkomende ziekte van veel planten echte meeldauw kan op de volgende manier worden afgevoerd. Wanneer de eerste tekenen van de ziekte verschijnen, besproei de plant dan met een oplossing van 1 liter toorts en 20 gram ureum (de verhouding is aangegeven voor 10 liter).

De volgende meest populaire plantenziekte is bladluisplaag​Van dit kleine, maar gevaarlijke ongedierte voor bladeren, zal een volksrecept van een infusie van zeep met houtas helpen.

Na langdurige regenval kunt u de planten besproeien met fungiciden.

Regels voor oogsten en opslag

De Nezhinsky-variëteit behoort tot de variëteiten in het middenseizoen, de oogst is voor juli-augustus​Komkommers van welke soort dan ook worden 's morgens of' s avonds geoogst, tijdens de minste zonneactiviteit. Het beste ophaalschema is om de twee dagen.

De komkommers die voor opslag worden verzameld, moeten onmiddellijk in de schaduw worden geplaatst. Het is niet nodig om ze te wassen om de natuurlijke beschermlaag niet te beschadigen. Het is raadzaam om de steel te laten staan.

Voor een succesvolle en langdurige opslag heeft u eerst nodig juist selecteren groenten. Ze mogen alleen uit de tuin worden gescheurd, droog en onbeschadigd.

In de koelkast, zonder speciale voorbereiding, in het groentecompartiment, worden de komkommers bewaard tot 3 dagen​U kunt de versheid tot 10 dagen bewaren als u komkommers in een plastic zak doet en afdekt met een vochtig gaasje erop. Maak het pakket niet vast. Komkommers blijven tot 14 dagen liggen als elke groente in een servet wordt gewikkeld en vervolgens in een zak wordt gevouwen.

Komkommers moeten op temperatuur worden bewaard niet lager dan 0 graden​Komkommers worden niet bewaard bij fruit dat ethyleen afgeeft (appels, tomaten, bananen, enz.)

Komkommer Nezhinsky is een prachtige, pretentieloze, beproefde variëteit die erg populair is bij tuinders. Heerlijke, knapperige, geurige komkommers zijn een prachtige decoratie voor een zomertafel. En voor het inblikken is deze variëteit een van de beste.


Komkommer Parijse augurk: beschrijving van een vroegrijpe variëteit en teeltregels


Komkommer Parijse augurk: vroege rijping (40-45 dagen), bijen bestoven, 6-10 cm groot, kan worden gekweekt in de volle grond en onder filmschuilplaatsen.

Deze variëteit aan komkommers is goed bekend bij Russische groentetelers en ze verbouwen graag de Parijse augurk in hun bedden. Hiervoor zijn verschillende redenen: aangename smaak en klein formaat rijpe groenten, niet veeleisend voor groeiomstandigheden, het geoogste gewas is perfect voor beitsen en inblikken.

Het artikel geeft een gedetailleerde beschrijving van de Parijse augurkkomkommervariëteit, recensies, aanbevelingen voor het kweken, planten en verzorgen van planten.


Eigenschappen en kenmerken

Nizhyn-komkommers worden vaak Little Russian genoemd. De variëteit heeft niet een groot aantal speciale eigenschappen, omdat het lang geleden werd gefokt, maar van de interessante kan worden onderscheiden:

 • de plant heeft lange wimpers, zo'n twee meter
 • onbepaalde groei van de stengel, laterale processen
 • alleen bestoven door bijen, dus het zal nodig zijn om ze aan te trekken als de komkommer in een kas of kas wordt geplant
 • het vruchtvlees van de komkommervrucht is lichtzoet, heel zacht, sappig
 • rijpingsperiode afhankelijk van klimatologische factoren, frequentie van water geven, topdressing, losmaken (46-68 dagen na zaaien)
 • veelzijdig in gebruik.

De plant heeft een groot aantal heldere of donkergroene bladeren, die de vruchten van dezelfde tint maskeren. De toppen groeien goed, wetenschappelijk gezien hebben ze een onbepaalde eigenschap, maar de wimpers worden maar twee meter hoog. Wijnstokken krullen strak en vlechten de steunen. Gemengde bloei. Veel zijscheuten die snel groeien.

Vruchten zijn helder donkergroen van kleur en versmelten met het gebladerte van het bovenste deel van de plant. De vorm van de komkommers is eivormig, daarom is de maat niet erg groot, ongeveer 10-13 centimeter. In diameter zijn komkommers groot en relatief kort, 4-5 centimeter lang. Een onderscheidend kenmerk zijn longitudinale lichte strepen, een groot aantal kleine zwarte stekels. Er zijn veel uitgesproken knobbeltjes op de vrucht.

Deskundigen wijzen op de hoge smaak- en marktindicatoren, uitstekende houdbaarheid, resistentie tegen ziekten en plagen. De massa van een komkommer is 0,1–0,11 kilogram, wat een indrukwekkend kenmerk is in verhouding tot zijn grootte.


Kenmerken van de Nezhinsky-komkommer

De positieve en negatieve kanten van de Nezhinsky-komkommervariëteit worden gepresenteerd in zijn kenmerken.

 • Het ras kan zichzelf niet bestuiven, dus bestuiving door bijen is vereist. Dit is een van de redenen waarom deze komkommers niet in een gesloten kas kunnen worden geteeld.
 • Vruchtvorming wordt verlengd.
 • De productiviteit is hoog in de Nezhinsky-komkommervariëteit. Van een vierkant met aanplant wordt 1,5 kg rijpe groenten per seizoen verzameld!

De Nezhinsky-variëteit kan zichzelf niet bestuiven, daarom is bestuiving door bijen vereist

Het is ook belangrijk om toe te voegen dat komkommers van de Nezhinsky-variëteit niet veeleisend zijn om te verzorgen. Ze produceren grote opbrengsten als de standaard landbouwprocedures worden gevolgd.


Kenmerken van de Nezhinsky-komkommervariëteit

Komkommer "Nezhinsky" vanwege zijn kenmerken is opgenomen in de staatscatalogus van planten van Rusland voor teelt in gebieden met open grond en met het gebruik van filmcoatings. De beschrijving van het ras geeft aan dat het aan populariteit won vanwege de hogere opbrengst. Nizhyn-komkommers worden bestoven door bijen.

Deze variëteit wordt op twee manieren gekweekt: zaailingen en zaden in de grond zaaien. Bij de glastuinbouw zijn bestuivingsproblemen mogelijk. Om in de vroege stadia een oogst te krijgen, is het noodzakelijk om kassen, geïsoleerde bedden en tijdelijke bescherming te gebruiken die is gebouwd met bogen of speciaal materiaal. De cultuur stelt weinig eisen aan methoden van agrotechnische zorg.

Vanwege de zwarte doornen zijn komkommers van de variëteit "Nezhinsky" geschikt voor beitsen. In dit geval wordt alleen zout als conserveermiddel gebruikt.

Productiviteit en vruchtvorming

De rijpingsdata van de oogst van Nizhyn-komkommers worden bepaald als medium of medium-laat en zijn afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. De eerste greens kunnen ongeveer 2 maanden na het planten worden geoogst. In de zuidelijke regio's is de rijpingsperiode 2 weken korter, in de noordelijke regio's is deze langer. De opbrengst van de plant is 1,5 kg fruit per vierkante meter. m.

Verzamel komkommers van de variëteit "Nezhinsky" moet 1 keer in 2 dagen zijn. Het gewas moet direct in de schaduw worden geplaatst. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat de steel aan de geplukte vrucht blijft zitten en dat er geen beschadigingen zijn. Het wordt niet aanbevolen om komkommers te wassen, omdat dergelijke procedures zullen leiden tot de vernietiging van de natuurlijke beschermende schaal. Om de opbrengst van de Nezhinsky-variëteit te verhogen, moet in het najaar organische bodembemesting worden uitgevoerd.

Toepassingsgebied

Het geoogste gewas is geschikt voor beitsen en beitsen. De niet-vrouwelijke variëteit onderscheidt zich door zijn dichtheid en sappigheid - dit worden als belangrijke kenmerken bij dergelijke verwerking beschouwd. Zelentsy crunch na lange tijd in pekel te hebben gezeten. Bovendien hebben verse komkommers goede smaakeigenschappen en zijn ze direct na de oogst klaar om te eten. Het product wordt gebruikt in diverse salades en wintergroentebereidingen.

Ziekte- en plaagresistentie

Het belangrijkste nadeel van de Nezhinsky-komkommersoort is de gevoeligheid voor verschillende ziekten. De plant is echter resistent tegen mozaïekverwelking. Dit ras kan vanuit de grond besmet raken met schimmel, dus het is niet aan te raden om loof en aarde met elkaar in contact te laten komen. In dit opzicht moeten de stelen worden vastgebonden en moeten de onderste bladplaten worden verwijderd.

Voor- en nadelen van de variëteit

Komkommers van de variëteit "Nezhinsky" hebben de volgende voordelen:

 • hoge smaak
 • presentatie
 • lange vruchtlichamen
 • de toelaatbaarheid van teelt in de volle grond of in een kas
 • weerstand tegen vochttekort en hoge temperaturen
 • gemak van zorg
 • verhoogde weerstand tegen verwelking
 • de mogelijkheid om een ​​goede oogst uit je zaden te halen.

Van de minnen kunnen drie factoren worden onderscheiden:

 • onmogelijkheid tot zelfbestuiving
 • de struik moet worden gevormd
 • gevoeligheid voor rassenziekten.


Hoe Nizhyn-komkommers te laten groeien

Het ras moet buiten worden gekweekt. Voor kassen zijn er veel hybriden en variëteiten die geen bestuiving vereisen. U hoeft uzelf niet te belasten met het extra werk van kunstmatige bestuiving van komkommers.

Zaailingen van komkommers worden afhankelijk van het weer in de grond geplant. Als er in mei vorst dreigt, is begin juni het juiste moment. Tegen de tijd dat de komkommers worden getransplanteerd, moet de grond opwarmen tot 12 ° C. Meet de temperatuur in de schaduw op een diepte van 25 - 30 cm - hier zal het wortelsysteem van komkommers zich ontwikkelen.

Vul de komkommerrug met organisch materiaal: humus of compost. Strooi voor het graven minerale meststoffen over de rug: ureum, kaliumnitraat, superfosfaat. Breng meststoffen aan onder de komkommers in overeenstemming met de normen die op de verpakking staan ​​vermeld.

Voor de variëteit wordt een plantschema van 30 cm bij 50 cm aanbevolen Droge zaden worden direct in de gaten gezaaid, elk 3 tot 4 zaden. De zaaidiepte is 2,5 - 3 cm Het oppervlak van het plantgat wordt gemulleerd met turf, humus of compost. De nok is bedekt met twee lagen: de eerste laag is een afdekmateriaal, de tweede laag is een PVC-folie. Zodra de zaailingen van komkommers uitkomen, wordt de film verwijderd.

Bush formatie

Het kost moeite om een ​​goede oogst van deze komkommersoort te kweken. De vorming van een struik vereist aandacht en tijd. Wanneer het vijfde blad op de komkommer verschijnt, knijp dan in de bovenkant van de kop. Na enige tijd zullen laterale scheuten van de eerste orde uit de sinussen van de komkommer gaan. Ze moeten kunnen opgroeien en over 4 à 5 vellen kunnen worden geknepen.

Vanaf de shoots van de eerste orde gaan de shoots van de tweede orde. U hoeft deze komkommerwimpers niet aan te raken, de belangrijkste vruchtlichamen zullen erop worden geconcentreerd. Verwijder geen mannelijke bloemen op komkommers - ze zijn nodig voor bestuiving.

Ziektepreventie

Een goede preventie van ziekten en plagen is de netheid van de ruggen. Onkruid is de belangrijkste bron van infectie en ongedierte bij komkommers. Om onkruid te verminderen, bedek je de grond onder de komkommers met zwart materiaal of mulch. Elke vorm van mulch heeft voordelen voor komkommers:

 • houdt vocht vast in de bodem
 • remt de groei van onkruid
 • voorkomt het binnendringen van een infectie
 • komkommers zijn altijd schoon en gezond.

De immuniteit van komkommers kan worden verstoord door slecht weer: hitte, langdurige regenval. Bladvoeding van komkommers met boorzuur, ureumoplossing, melk met jodium zal het probleem oplossen.

Elk van de genoemde bladverbanden helpt komkommers om ziekten en plagen te bestrijden. Van bladluizen op komkommers kan de grond onder de struiken worden besprenkeld met as of tabaksstof.


Bekijk de video: Waarom we slecht poepen, nken en slapen, en welke 3 dingen je daartegen kunt doen.