Agave angustifolia (Caribische agave)

Agave angustifolia (Caribische agave)


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wetenschappelijke naam

Agave angustifolia Haw.

Veelvoorkomende namen

Caribbean Agave, Mescal Agave, Century Plant, Smalbladige Century Plant, Maguey

Synoniemen

Agave elongata, Agave lespinassei, Agave wightii, Agave wrightii, Agave yaquiana, Agave zapupe, Agave vivipara (verkeerd toegepast)

Wetenschappelijke classificatie

Familie: Asparagaceae
Onderfamilie: Agavoideae
Geslacht: Agave

Beschrijving

Agave angustifolia is een vetplant die tot 1 meter hoog wordt en grote rozetten vormt van smalle, stijve, rechtopstaande bladeren met matig uit elkaar geplaatste stekels. Bloemen zijn groenachtig geel tot wit en verschijnen op een stengel die tot 5 meter hoog kan worden. Hij bloeit na tien jaar of langer in de lente en sterft af na de bloei.

Winterhardheid

USDA winterhardheid zone 9a tot 11b: van 20 ° F (-6,7 ° C) tot 50 ° F (+10 ° C).

Hoe te groeien en te verzorgen

Agave is geen moeilijke plant om te kweken. Ze zijn langzaam groeiend en dramatisch en zullen zelfs gedijen bij een beetje verwaarlozing. Als je het type persoon bent dat graag met kamerplanten en water bezig is, Agave is waarschijnlijk niet de plant voor jou. Als u echter het type persoon bent dat het leuk vindt om het in te stellen en het te vergeten, en u heeft een zonnig raam, Agave misschien de manier om te gaan. Houd er rekening mee dat sommige van de grote variëteiten uiteindelijk uw kamer ontgroeien (tenzij u een grote kas heeft), en Agave kan agressief zijn. Ze hebben irriterend sap en soms zeer scherpe doornen die kleine kinderen en zelfs huisdieren kunnen verwonden.

In het algemeen, Agaves hoeven niet elk jaar verpot te worden. De meeste soorten die gewoonlijk in de teelt worden aangetroffen, groeien erg langzaam en hebben veel tijd nodig om uit hun pot te groeien. Het is ook het beste om uw Agave zo min mogelijk omdat ze er niet van houden gestoord te worden. Als je gaat verpotten, ververs dan de gebruikte grond met een nieuwe potmix en zorg ervoor dat de plant stevig in de pot verankerd staat. Pas echter op dat u de Agave te diep, want dat zal stengelrot tijdens het groeiseizoen bevorderen. Zie voor meer informatie Hoe u agave kunt kweken en verzorgen.

Oorsprong

Agave angustifolia komt oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika.

Cultivars

 • Agave angustifolia 'Marginata'

Links

 • Terug naar het geslacht Agave
 • Succulentopedia: blader door vetplanten op wetenschappelijke naam, algemene naam, geslacht, familie, USDA-winterhardheidszone, oorsprong of cactussen op geslacht

Fotogallerij


Schrijf u nu in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en updates.

Volwassen agaveplanten zijn zeer droogtetolerant. Over het algemeen hoef je ze alleen water te geven als je een lange tijd geen regen hebt gehad en de grond helemaal droog is. Wanneer u echter voor het eerst een plant plant, moet u deze de eerste maand elke vier of vijf dagen water geven. Geef vervolgens een keer per week water, waarbij u de watergift geleidelijk aan om de week verdeelt, afhankelijk van de regenval.

De meeste agaveplanten kunnen geen vorst verdragen en kunnen alleen zo ver naar het noorden groeien als USDA-groeizones 8 of 9. Maar er zijn er enkele, zoals Agave parryi, die betrouwbaar meerjarig zijn voor zone 5. Bovendien geven de meeste agaves de voorkeur aan een klimaat met een lage luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot kroonrot op een plant.


Caribische Agave

De variëteit van Caribbean Agave op Sunnylands is ‘marginata,’En de naam verwijst naar de gestreepte randen van de bladrand. Het bevindt zich in de monsterbedden die zich het dichtst bij het zonneveld bevinden. Op latere leeftijd zal het een stengel beginnen te groeien die een rozet van bladeren van de grond opheft. Vaak gebeurt dit vlak voordat de plant bloeit.

Als het bloeit, heeft deze laatste handeling alle energie nodig die het tijdens zijn leven heeft opgeslagen. Het zal een 16-voet vertakte stengel opsturen die zal bloeien en dan bulbils (kleine, volledig gevormde planten) zal zetten. Deze kunnen worden verzameld en vermeerderd. Als ze alleen gelaten worden, zullen ze naar beneden vallen om rond de ouder te wortelen of wegblazen om ergens anders te bloeien en een nieuwe kolonie te beginnen. Eerder tijdens zijn leven zullen er ook offsets of klonen zijn gegroeid die opnieuw kunnen worden geplant. In het wild kan het een kolonie vormen van deze gekloonde versies van de ouderplant. Het is mogelijk dat de ouderplant al lang verdwenen is uit oudere kolonies.

Deze komt oorspronkelijk uit het noorden van Mexico, maar heeft een uitgebreid assortiment met variëteiten tot in het zuiden van Costa Rica.


Bekijk de video: Agave angustifolia Marginata - Caribbean Agave Agavoideae


Opmerkingen:

 1. Akins

  Herinnerd ... precies, dat klopt.

 2. Winwood

  Het spijt ons dat ze tussenbeide komen... Maar ze zitten heel dicht bij het thema. Klaar om te helpen.

 3. Trevor

  it is necessary to be more modest

 4. Windgate

  Wat een geweldige zinSchrijf een bericht