Paprika's planten in plastic bekers

Paprika's planten in plastic bekers

Tuinplanten

Video over het zaaien van peper voor zaailingen

Hallo lieve vrienden!

Het is tijd om zoete en hete pepers voor zaailingen te zaaien. Ik woon in centraal Oekraïne, de regio Dnepropetrovsk, en eigenlijk probeer ik middenseizoen en vroege variëteiten of hybriden te zaaien, vanaf half februari, in super vroege variëteiten die je online kunt gaan en iets later - in het eerste decennium van maart .

Om paprika's voor zaailingen te zaaien, gebruik ik verschillende methoden, maar dit jaar wilde ik de eenvoudigste methode gebruiken en elke variëteit in 400 gram wegwerpglazen zaaien zonder zaden voor te weken en te ontkiemen, vooral omdat ik dit jaar voornamelijk geïmporteerde hybriden zaai - ze hebben al zijn verwerkt door de fabrikant en zijn volledig voorbereid om te zaaien. Het wordt aanbevolen om dergelijke behandelde zaden te zaaien zonder te weken, om de beschermende schaal waarmee ze bedekt zijn niet af te wassen.

Op 14 februari heb ik al drie soorten paprika's en 1 variëteit hete pepers gezaaid, en vandaag, aan de hand van het voorbeeld van een andere vroegrijpe hybride genaamd Gemini F1, zal ik je laten zien hoe je peper op zaailingen zaait in zo'n eenvoudige manier.

Bodem voor peperzaailingen

Het belangrijkste is om de juiste grond te kiezen voor het zaaien van peper. Meestal kweek ik al mijn zaailingen in gekochte substraten voor zaailingen, maar het feit is dat de zuurgraad van dergelijke substraten meestal 5,5-6 ph is, dat wil zeggen met een licht zure reactie, en voor peper is dit niet de meest geschikte grond, aangezien het houdt van neutrale zuurgraad en daarom is het voor het zaaien noodzakelijk om de zuurgraad van het substraat te verminderen. Dit doe ik door een beetje krijt toe te voegen. Je kunt ook houtas of kalk gebruiken, alleen noodzakelijkerwijs geblust.

De container voorbereiden

Ik heb de onderkant van het glas met een schaar op verschillende plaatsen gesneden - er worden gaten gemaakt om overtollig water af te voeren tijdens het besproeien. En zodat er bij het vullen van de beker met aarde niets naar buiten komt, bedek ik de bodem met een klein stukje wc-papier. Ook beschermt dit stuk toiletpapier de vensterbank of tafel waar de paprikazaailingen zullen staan ​​tegen de uitstroming van vuil water tijdens het besproeien.

Ik vul het glas met aarde en compact. Er dient een afstand van minimaal 2 cm te blijven van het oppervlak van de verdichte grond tot de bovenkant van de beker Ik bevochtig de aarde in de beker en wacht tot het water goed is opgenomen.

Peperzaden planten

Ik begin de zaden op het oppervlak te verspreiden met een afstand van 2-3 cm van elkaar.Omdat er een mogelijkheid is dat niet alle zaden zullen ontkiemen, zaai ik 10 tot 15 zaden in één zo'n kopje en zal ik groeien de zaailingen op deze manier tot 2-3 echte bladeren op de zaailingen verschijnen.

De zaden moeten worden bevochtigd om het vocht beter te verzadigen. Ik bedek het met een laag aarde van 1,5 centimeter, opnieuw verdicht ik de grond voor een beter contact van de zaden met de aarde. En ik geef het weer water.

Ik zal een stukje afplaktape lijmen met daarop de naam van het ras en de zaaidatum. Ik bedek de bovenkant van het glas met een transparante film, maak een kas en bevestig de film met een elastische band. Een glas met gewassen moet op een warme en niet per se lichte plaats worden geplaatst met een temperatuur van 25-28 graden voordat scheuten verschijnen. Ik zette mijn bril op de vensterbank op een stuk piepschuim en bij de radiatoren. Zodra er scheuten in een glas verschijnen, zal ik de film verwijderen en een tweekleurige lamp installeren voor extra extra verlichting.

Dit is hoe ik besloot om dit jaar peper te zaaien en op dezelfde manier aubergines te zaaien. Dit besluit het verhaal, ik wens jullie allemaal sterke zaailingen en rijke oogsten dit jaar. Allemaal tot ziens en tot snel!

Literatuur

  1. Lees het onderwerp op Wikipedia
  2. Kenmerken en andere planten van de Solanaceae-familie
  3. Lijst van alle soorten op de plantenlijst
  4. Meer informatie op World Flora Online

Secties: Fruittuinplanten Solanaceous Plants on P


Paprika's planten in turftabletten voor zaailingen

Om in de toekomst een goede oogst te krijgen, moet je gezonde en sterke zaailingen kweken. Bij het kweken hebben peperzaailingen speciale zorg nodig: het is noodzakelijk om te zorgen voor voldoende bodemvocht, een bepaald temperatuurregime en een hoge verlichting. Bovendien houdt ze niet van transplantaties. De wortels van jonge planten zijn zwak en dun en kunnen gemakkelijk worden beschadigd. Om de zaailingen niet te benadrukken, wordt aanbevolen om peperzaailingen in turftabletten te laten groeien.


Wanneer moet u paprika's planten voor zaailingen: timing

Bij het telen van verschillende gewassen moet u altijd de optimale plantdata weten. Wanneer in 2021 peperzaden voor zaailingen planten, in welke maand? Geschatte zaaitijd - eind februari-begin maart.

Echter, in verschillende regio's, als gevolg van verschillende klimatologische omstandigheden, is de timing anders: in de Middle Lane - de tweede helft van februari, begin maart, in Siberië, de Oeral, in de regio Leningrad - midden, tweede helft van maart, in het zuiden - begin februari.

U dient ook de informatie op de verpakking te bestuderen. Daar moet de optimale zaaitijd van het gewas worden aangegeven.


Peperzaden klaarmaken voor het zaaien

Paprikazaden hebben een lange kiemkracht, dus ze moeten voor het zaaien worden ontkiemd.

Het is niet overbodig om de geselecteerde zaden een half uur in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat te desinfecteren.

Leg de zaadjes in het midden van het servet, wikkel ze in en bevochtig ze rijkelijk met water. Zet vervolgens een schotel op en wikkel het in een plastic zak.

Zet de zaadschaal in een warme omgeving. Plaats bijvoorbeeld een batterij. Houd voldoende vocht in het servet, het mag niet droog zijn. Binnen drie tot vier dagen zwellen de zaden op en verschijnen er spruiten.


De grond voorbereiden op tomatenzaailingen

Voor het zaaien van zaailingen kunt u een kant-en-klaar, in de winkel gekocht grondmengsel gebruiken of het zelf bereiden.

Een deel van verrotte humus of compost,

Een deel van graszoden of lommerrijk land

Een glas houtas of gemalen krijt en een eetlepel complexe minerale meststoffen worden toegevoegd aan 10 liter grondmengsel. Alles is grondig gemengd.

Om het grondmengsel te desinfecteren, wordt het 1 uur in de oven verwarmd op een temperatuur van 100 graden. Het verwarmde mengsel wordt in een bak gegoten om te planten en gemorst met een hete paarse oplossing van kaliumpermanganaat


Zorgen voor peperzaailingen na ontkieming thuis

Zodra de eerste scheuten verschijnen, verwijdert u het deksel en plaatst u de zaailingen op de helderste plaats. Om uitrekken van de zaailingen te voorkomen, verlagen we de temperatuur gedurende 5-7 dagen naar 18 ° C. Daarna verhogen we deze overdag naar 25 ° C, 's nachts naar 20 0 C, indien mogelijk.

De ruimte moet regelmatig worden geventileerd, maar tocht moet worden vermeden.

We leggen een laag karton tussen de vensterbank en de pallets met zaailingen zodat de kou niet van onderaf komt. We maken ook een kleine schuilplaats tussen het glas en de pallets.

Verlichting

Om sterke planten te laten groeien, vergeet dan niet om extra fytoverlichting of een fluorescentielamp (40, 80 W) te regelen - 's ochtends van 6 tot 10 uur,' s avonds van 16.00 tot 21.00 uur. Op bewolkte dagen kan de lamp de hele dag werken. Ze moeten 7-10 cm hoger worden geplaatst dan de zaailingen.

Als u een gewone gloeilamp gebruikt, plaats deze dan verder van de zaailingen, meer dan 70 cm van hen vandaan.

Vergeet ook niet om containers met planten om hun as te draaien, zodat ze niet naar de lichtbron (raam) leunen.

Een goede verzorging van zaailingen bestaat uit water geven, voeren en losmaken

Juiste watergift

Tijdens de kiemperiode van het zaad is het raadzaam om de grond te bevochtigen met schoon, warm, bezonken water uit een spuitfles (spuitfles). Het is ook nodig om de zaailingen twee keer per dag gedurende 10-15 minuten te luchten. Hierdoor ontstaat er geen condensatie, die de grond beschermt tegen schimmel- en schimmelziekten.

Nadat de bladeren verschijnen, wordt 's ochtends voorzichtig water gegeven onder de wortels, 1 keer in 5-6 dagen. Voor een dergelijke sieradenoperatie zijn een kleine gieter, een injectiespuit en een pipet geschikt.

Een vochtminnende plant, vereist veelvuldig water geven en verdraagt ​​zelfs geen tijdelijke uitdroging van de grond. Daarom houden we de toestand van de bodem nauwlettend in de gaten. Maar overtollig vocht kan ook ziekten veroorzaken.

Losmaken

We weten allemaal dat als de grond alleen wordt bewaterd, er in de toekomst een korst op zal ontstaan. Het laat geen zuurstof toe om in de grond naar de wortels van planten te dringen.

Daarom voeren we na elke bevochtiging het losmaken uit. Dit moet heel voorzichtig gebeuren tot een diepte van niet meer dan 5-7 mm, om het wortelsysteem niet te beschadigen, is het handiger om dit met een vork te doen.

Peperzaailingen thuis voeren met folkremedies

We weten allemaal dat het zonder een vitaminesupplement moeilijk zal zijn voor planten, ze zullen zwak worden. Met de oogst zullen ze ons respectievelijk niet behagen. En met dressing verbetert de kwaliteit en smaak van het fruit.

Hier goed geschikt voor:

as - het kan rond de spruiten worden gegoten, weg van de wortels (1 theelepel voor 3-4 zaailingen) en maak de grond los met een vork

eierschaal - vermalen en vullen met water, 3-4 dagen doordrenkt (voor 3 liter water 10-15 stukjes schaal)

  • oplossing "Kemira", "Zdraven"
  • vloeibare kippenuitwerpselen
  • of paardenextract
  • complexe minerale meststoffen (ammoniumnitraat, superfosfaat en kaliummeststoffen)

Verdun strikt volgens de instructies.

Eerste voeding we beginnen 15 dagen na ontkieming of wanneer 2 echte bladeren verschijnen.

Tweede voeding we besteden 2 weken na de eerste.

De derde - 2-3 dagen voor het verplanten naar een vaste plaats.
We voeren een topdressing uit na het besproeien in de ochtend.

Als de zaailingen zich langzaam ontwikkelen en de bladeren lichtgroen zijn geworden, is het noodzakelijk om het te voeren (voor 10 liter water, 2 eetlepels vloeibare minerale meststof, 1 eetlepel kaliumhumaat voor groentegewassen, 10 g van de groeiregulator Kornevin) .

Verharden van zaailingen

2 weken voordat u planten naar een vaste plaats in de grond verplant, moet u ze afharden. Anders gaat ons werk verloren. Dit is het proces waardoor planten wennen aan het nieuwe klimaat.

De eerste dagen halen we de potten met zaailingen bij warm weer 15-20 minuten in een koele kamer. Verleng de tijd vervolgens geleidelijk tot 60 minuten of meer. Daarna laten we ze daar de nacht doorbrengen, maar met een afdekmateriaal.

Het is erg belangrijk om ze voor de eerste keer af te dekken tegen de felle zon en ze te beschermen tegen tocht.

Video over het duiken met peper

Uit de video kom je te weten wanneer en hoe de juiste paprikazaailingen worden geplukt.

Bij het verplanten van planten van de ene container naar de andere, is het niet overbodig om naar de maankalender te kijken.

Ziekten van peperzaailingen en hun behandeling

Met de juiste zorg en teelt lijden de zaailingen niet en worden ze niet aangetast door ziekten. Maar als dit is gebeurd, zullen we eerst de oorzaken en het type ziekte achterhalen.

De eerste en meest gevaarlijke ziekte die het vaakst voorkomt, is zwartbeen, het wortelgedeelte van de stengel wordt zwart, verdroogt en de plant sterft.

Een teken dat ons huisdier ziek is, is een groeiachterstand.

Om dit te voorkomen, zaaien we zaden in een gewone bak niet dik, vaak niet water geven en de kamer ventileren (zonder tocht).

Deze ziekte treedt op bij een hoog bodemvocht.

Geef de zaailingen bij de eerste tekenen van de ziekte water met een oplossing van kaliumpermanganaat (1,5 g per 10 liter water). Als de zaailing nog onvolwassen is (op de leeftijd van 3-4 bladeren), reageert hij niet op de behandeling en sterft hij. We doen er meteen vanaf en gedeeltelijk met de aarde.

Phytophthora is een gevaarlijke ziekte, hoewel onze groente er minder vatbaar voor is. Maar bij het eerste teken behandelen we het met Trichoderma. Verdun strikt volgens de instructies.

Tekenen van de ziekte - grijsbruine vlekken verschijnen op de bladeren.

Maar toch is het beter de ziekte te voorkomen dan deze later te genezen.

Daarom verwerken we plantmateriaal, containers en land. We monitoren het bodemvocht. We ventileren de ruimte (geen tocht). Als we eenvoudige regels in acht nemen, zullen we slagen.

Peper is erg handig, het is een vitamineconcentraat en overtreft alle groenten in het gehalte aan vitamine C, kalium, calcium. Beschikt over bacteriedodende eigenschappen, is een natuurlijk conserveermiddel. Het wordt aanbevolen om in grote hoeveelheden te worden gegeten voor mensen die snel geïrriteerd zijn (dit is niet genoeg kalium).

Qua smaak is het onderverdeeld in zoet (peulvruchten) en scherp (bitter, kruidig) en wordt het als een vaste plant beschouwd, alleen gecultiveerd als eenjarige plant in ons klimaat. Als het voor de winter naar een warme kamer wordt verplaatst, zal het verder groeien en vrucht dragen.

Ik probeerde alle geheimen van het kweken en vooral de zorg voor zaailingen te onthullen.

Als je vragen hebt of je geheimen wilt delen over het telen van een erg smakelijke groente, schrijf dan in de comments. Terwijl.


Vertrekken na een keuze

Voor een normale ontwikkeling moeten zaailingen worden gevoerd. De eerste voeding kan 14 dagen na de oogst plaatsvinden. Hiervoor zijn organische of complexe meststoffen geschikt. Een goed groeiende plant heeft een lichtgroene kroon en donkergroene hoofdbladeren.

Als het plukken van zaailingen correct wordt uitgevoerd en er wordt gezorgd voor de juiste zorg, dan zul je, zoals veel tuinders, een rijke oogst hebben van deze prachtige, zij het grillige cultuur.


Bekijk de video: Are you feeding your plants? Fertiliser chat ft Liquid Gold Leaf. Plant with Roos