Wat is Junegrass en waar groeit Junegrass?

Wat is Junegrass en waar groeit Junegrass?

Door: Bonnie L. Grant, Certified Urban Agriculturist

Wilde, inheemse grassen zijn uitstekende bronnen om land terug te winnen, bodemerosie een halt toe te roepen, te voorzien in voer en leefgebied voor dieren en om het natuurlijke landschap te verbeteren. Prairie junegras (Koeleria macrantha) is een wijdverspreide Noord-Amerikaanse inboorling. Junegrass in landschappen wordt voornamelijk gebruikt als onderdeel van groene daken en in droge, zanderige situaties. Het heeft een uitstekende droogtetolerantie en biedt voedsel voor vee, elanden, herten en antilopen. Als u dieren in het wild wilt aantrekken, kunt u niet om een ​​beter gemakkelijk te beheren plant vragen.

Wat is Junegrass?

Prairie junegrass groeit van nature in de meeste delen van Noord-Amerika. Waar groeit Junegrass? Het wordt gevonden van Ontario tot British Columbia en in het zuiden tot Delaware, Californië en Mexico. Dit winterharde, aanpasbare gras groeit in de Plains Mountains, uitlopers van weilanden en bossen. Zijn primaire habitat is open, rotsachtige locaties. Hierdoor is junegrass in uitdagende landschappen een perfecte aanvulling.

Junegrass is een meerjarig, koel seizoen, waarbij echt gras wordt getuft. Het kan een hoogte van ½ tot 2 voet bereiken (15 tot 61 cm.) En heeft smalle platte bladeren. De zaden zitten in dichte aren die bleekgroen tot lichtpaars zijn. Het gras is zo aanpasbaar dat het kan gedijen op zijn favoriete lichtzandige bodems, maar ook op sterk verdichte grond. Dit gras bloeit eerder dan de meeste andere prairiegrassen. Bloemen verschijnen in juni en juli in de VS en zaden worden geproduceerd tot en met september.

Prairie junegras reproduceert door zijn wonderbaarlijke zaad of uitlopers. De plant is tolerant ten opzichte van een grote verscheidenheid aan omstandigheden, maar geeft de voorkeur aan een zonnig, open gebied met matige regenval.

Junegrass-informatie

Bij wijdverbreide aanplant komt junegras goed terug als het wordt beheerd door begrazing. Het is een van de vroegste inheemse grassen die in het voorjaar groen wordt en tot ver in de herfst groen blijft. De plant verspreidt zich niet vegetatief maar via zaad. Dit betekent dat junegras in landschappen geen invasieprobleem vormt. In het wild combineert het in gemeenschappen van Columbiaanse, Letterman Needle en Kentucky bluegrasses.

De plant is in het algemeen tolerant ten opzichte van kou, hitte en droogte, maar geeft de voorkeur aan diepe tot matig fijne, gestructureerde grond. De plant voedt niet alleen wilde dieren en huisdieren, maar de zaden voeden ook kleine zoogdieren en vogels, en bieden dekking en nestmateriaal.

Junegrass kweken

Om een ​​bosje junegras te zaaien, tot de grond tot een diepte van minstens 15 cm. Zaad moet tot gebruik op een koude, droge plaats worden bewaard. Kieming is het meest responsief in de koele seizoenen.

Zaai zaden op het oppervlak van de grond met slechts een lichte bestuiving van aarde om de kleine zaden tegen wind te beschermen. U kunt ook het gebied bedekken met een licht katoenen laken tot ontkieming.

Houd het gebied gelijkmatig vochtig totdat de zaailingen zijn gevestigd. Je kunt ook planten in potten starten. Water van de bodem in containers. Ruimteplanten 10 tot 12 inch (25,5-30,5 cm) uit elkaar als ze eenmaal zijn uitgehard.

Junegrass doet het het beste in de volle zon maar kan ook halfschaduw verdragen.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op


Koeleria macrantha juni gras

Kaartsleutel

Deze kaart toont het inheemse en geïntroduceerde (adventieve) verspreidingsgebied van deze soort. Gezien de juiste habitat en klimaat, kunnen inheemse planten buiten hun verspreidingsgebied worden gekweekt.

4 Vragen gesteld op Koeleria macrantha

Een prairiemaan • 9 maart Er moet meer onderzoek worden gedaan, maar deze soort lijkt enige blootstelling aan zout te verdragen. Zie hier een studie van de Universiteit van Minnesota: Junegrass Salinity Tolerance

"Over het algemeen was junegras meer zoutgevoelig tijdens ontkieming, maar toleranter voor het zoutgehalte als het volgroeid is. De zouttolerantie van junegras kan verder worden verbeterd door het kweken van gras, omdat de zouttolerantie in verschillende populaties varieerde."

ZAAD:

Het kweken van uw eigen planten uit zaad is de meest economische manier om inboorlingen aan uw huis toe te voegen. Voordat u begint, is een van de belangrijkste dingen die u moet weten over de zaden van wilde planten, dat veel ingebouwde kiemrustmechanismen hebben die voorkomen dat het zaad ontkiemt. In de natuur voorkomt dit dat een populatie planten in één keer ontkiemt, voordat vorst wordt gedood of in tijden van droogte. Om inheemse planten te vermeerderen, moet een tuinman deze kiemrust doorbreken voordat zaad zal groeien.

Elke soort is anders, dus zorg ervoor dat u de GERMINATIECODE vermeld op de website, in de catalogus of op uw seed-pakket. Volg daarna de KIEMINSTRUCTIES voorafgaand aan het planten. Sommige soorten hebben geen voorbehandeling nodig om te ontkiemen, maar sommige soorten hebben kiemrustmechanismen die moeten worden doorbroken voordat het zaad zal ontkiemen. Sommige kiemrust kan binnen een paar minuten worden doorbroken, maar voor sommige soorten duurt het maanden of zelfs jaren.

Zaadrust kan kunstmatig worden verbroken door langdurige koeling van vochtig zaad in het proces van koude / vochtige STRATIFICATIE. Een minder gecompliceerde benadering is om de natuur de stratificatie te laten afhandelen door een slapend zaaien, het zaaien van zaden op het oppervlak van een onkruidvrije site in de late herfst of winter. Veilig verscholen onder de sneeuw, zullen zaden worden geconditioneerd door weersinvloeden om kieming mogelijk te maken in de daaropvolgende groeiseizoenen.

Lees ons BLOG voor meer informatie: Hoe inheemse zaden te ontkiemen

SLAPENDE KALE WORTELPLANTEN:

We graven planten als ze inactief zijn van onze buitenbedden en verzenden ze van april-mei en oktober. Sommige soorten gaan in de zomer inactief en kunnen in juli / augustus worden verzonden. Wij behoren tot de weinigen die nog steeds deze productiemethode toepassen, die arbeidsintensief maar plantvriendelijk is. Ze komen slapend bij je aan, met weinig tot geen topgroei (blote wortel), verpakt in veenmos. Ze moeten zo snel mogelijk worden geplant. In tegenstelling tot planten die in een kas worden gekweekt, kunnen planten met blote wortel worden geplant tijdens koud weer of wanneer de grond niet bevroren is. Bij elke soort wordt een wortelfoto meegeleverd om de optimale diepte en oriëntatie te illustreren. Aanplantinstructies / verzorging zijn ook bij elke bestelling inbegrepen.

GEPOTTE PLANTEN:

Trays met 38 planten en 3-packs verlaten onze Midwest-kas op basis van soortbereidheid (goed geworteld voor doorvoer) en op basis van de besteldatum. Verzending in de lente is doorgaans begin mei tot juni en verzending in de herfst is eind augustus tot september. Plantencellen zijn ongeveer 5 cm breed x 13 cm diep in de bakken, en 2,5 cm breed x 3,5 cm diep in de 3-packs, ideaal voor diepgewortelde inboorlingen. Full-colour tags en plantinstructies / verzorging zijn bij elke bestelling inbegrepen.

Verzend- en administratiekosten:

BLOEMEN WORTEL en GEPOTTE PLANTEN $ 50,00 en minder: $ 7,50
meer dan $ 50,00: 15% van de totale installatiekosten
(voor bestellingen van meer dan $ 1.000 is mogelijk een handtekening van het pakket vereist)

GEREEDSCHAP en BOEKEN de verzendkosten zijn inbegrepen in de kosten van het product (binnen de aangrenzende VS).

** In bepaalde staten zijn we verplicht om staatsbelasting te innen. De geschiktheid en het percentage van uw staat worden berekend bij het afrekenen. MN State Sales Tax van 7,375% wordt toegepast op bestellingen die worden opgehaald op onze MN-locatie. Verzend- en administratiekosten zijn ook onderhevig aan de omzetbelasting.

Verzendseizoen:

ZAAD, GEREEDSCHAP en BOEKEN worden het hele jaar door verzonden. De meeste bestellingen worden binnen een dag of twee na ontvangst verzonden.

NAAKTE WORTELPLANTEN worden verzonden tijdens de optimale verplanttijd: lente (april-mei) en herfst (oktober). Sommige kortstondige soorten zijn ook beschikbaar voor verzending in de zomer. Omdat onze planten op het veld worden gekweekt, stelt de natuur elk jaar het schema vast voor wanneer ons seizoen begint en eindigt. We vervullen alle bestellingen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, naar best vermogen, afhankelijk van de weersomstandigheden buiten onze controle.

GEPOTTE PLANTEN (trays van 38 en 3-packs) Begin begin mei met verzenden en begin juni. De verzendtijd is sterk afhankelijk van het feit of alle soorten in uw bestelling goed geworteld zijn. Als de groeiomstandigheden in de winter-lente in de kas gunstig zijn en alle soorten in één keer goed geworteld zijn, dan verzenden we op besteldatum (wie het eerst komt, het eerst maalt). Wij zijn een kas in het Midwesten en vanwege de uitdagingen om alle soorten in de Mix & Match en vooraf ontworpen tuinsets tegelijkertijd transportklaar te maken, kunnen we meestal niet voor begin mei verzenden. Eerdere verzendingsverzoeken zullen van geval tot geval worden bekeken.

* We kunnen GEEN PLANTEN (blote wortel of pot) verzenden buiten de aangrenzende VS of naar CALIFORNIË vanwege regelgeving.

Levering:

We verzenden met USPS, UPS en Spee Dee. UPS en Spee Dee worden vaak gebruikt voor het versnellen van bestellingen van planten, ze leveren niet op postbusnummers, dus vermeld ook uw straatadres als u planten bestelt. We sturen trackingnummers naar uw e-mailadres, dus vermeld deze alstublieft bij uw bestelling.

VOOR MEER GEDETAILLEERDE VERZENDINFORMATIE, INCLUSIEF CANADA VERZENDKOSTEN (ALLEEN ZAAD), ZIE 'VERZENDING' AAN DE VOETER VAN DEZE WEBSITE.


Lente-bloeiende prairie- en bosplanten

In de lente bloeiende prairie- en bosplanten behoren tot de eersten die profiteren van warmere bodems en dagen met toenemende zonneschijn. Ook al was het een koude en zich langzaam ontwikkelende lente, de groene scheuten van voorjaarsbloeiers komen tevoorschijn en beginnen kleurrijke bloemen te produceren die vroege bestuivers voeden en zonnige tot gedeeltelijk beschaduwde landschappen opfleuren.

De volgende 16 soorten zijn enkele van mijn favoriete lenteprairie- en open bosplanten die ook dienen als landschapsjuweeltjes, bloeiend in april en mei:

een. Baptisia australis var. majoor blauwe valse indigo volle zon
b. Callirhoe involucrata paarse papaver kaasjeskruid volle zon
c. Clematis fremontii Fremont's clematis volle zon
d. Geum triflorum prairierook volle zon
e. Koeleria cristata Junegrass volle zon
f. Oenothera macrocarpa Missouri teunisbloem volle zon
g. Penstemon cobaea penstemon cobaea volle zon
h. Penstemon digitalis vingerhoedskruid baardtong volle zon
ik. Pullsatilla patens pasque bloem volle zon
j. Tradescantia tharpii spiderwort volle zon
k. Verbena canadensis rozenverbena volle zon
l. Amsonia tabernaemontana blauwe ster halfschaduw
m. Aquilegia canadensis akelei halfschaduw
n. Heuchera richardsonii koraal klokken halfschaduw
O. Senecio plattensis gouden Jakobskruiskruid halfschaduw
p. Zizia aurea gouden alexander halfschaduw

Er zijn zoveel voordelen te vinden in landschapsarchitectuur met inheemse planten. Ze zullen de biologische diversiteit en ecologie van uw tuin aanzienlijk verbeteren door voedsel te leveren voor insectenlarven en bloemnectar voor bestuivers. Kleine zoogdieren en vogels smullen van de overvloed aan beschikbare zaden. Roofzuchtige insecten, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen zullen voedsel vinden in de overvloed aan beschikbare insecten. Zelfs de kleinste inheemse tuinen kunnen een mini-natuurreservaat zijn.

Zwarte zwaluwstaartvlinder (mannelijk). Gouden alexander is een waardplant voor de zwarte zwaluwstaartrups.

Inheemse plantentuinen verbinden ons met onze natuurlijke en culturele geschiedenis en geven ons een gevoel van plaats. Zelfs als je je thuislandschap vandaag niet gebruikt als je supermarkt, doe-het-zelfzaak en apotheek, deden de Plains-indianen en Europese kolonisten dat zeker niet zo lang geleden. De planten en dieren van de prairie waren van cruciaal belang voor het voortbestaan ​​van de mens.

De diepe wortels en unieke eigenschappen van inheemse planten maken ze zeer aanpasbaar aan ons klimaat in Kansas en zorgen voor een verstandige en duurzame landschapsarchitectuur. Als ze eenmaal zijn gevestigd, hebben deze planten weinig tot geen aanvullend water nodig en hebben ze geen meststoffen, herbiciden of pesticiden nodig als ze op de juiste manier op de locatie zijn afgestemd.

Zelfs als je alleen geïnteresseerd bent in kleurrijke snoepjes in de tuin, zal deze lijst met voorjaarsbloeiende inheemse planten een prachtige reeks bloemen bieden om je lentelandschap op te fleuren. Je vindt deze planten op ons FloraKansas Plantenfestival!

Ik laat je achter met een foto van nog een bonussoort die een favoriete schaduwtolerante vroege voorjaarsbloeier is ... phlox uit het bos (Phlox divaricata).


Inhoud

Koeleria macrantha is een korte, plukjesvormende meerjarige bosgras, die een hoogte bereikt van 20-70 cm (7,9-27,6 inch). De bladeren zijn basaal en tot ongeveer 20 cm lang [3] met een blauwgroene kleur. [4] De bloeiwijze is bijna cilindrisch en kan iets taps toelopen naar de punt toe. Het bevat glanzende geelbruine aartjes die soms paars getint zijn, elk ongeveer een halve centimeter lang. [5] De vrucht is een korrel die breekt zodra hij volledig is gerijpt. [4]

Het is een goed voer voor vele soorten graasdieren. Het is geclassificeerd als een ernstig allergeen bij mensen met grasallergie. [6]

Koeleria macrantha is een plant die de voorkeur geeft aan koelere seizoenen, zoals het vroege voorjaar of de herfst. Het groeit meestal in rotsachtige of zanderige, goed doorlatende gebieden in bossen of vlaktes. Hij geeft de voorkeur aan meer direct zonlicht boven gedeeltelijk beschaduwde gebieden. [7] Het heeft het vermogen om te groeien in hoogtes zo hoog als 2480 meter en zo laag als 121 meter boven zeeniveau. [8]

Koeleria macrantha wordt gebruikt als een uitzonderlijk onderhoudsarm gazon en graszoden. Het is niet geschikt voor intensief gebruik vanwege de langzame groeisnelheid. Het wordt vaak gebruikt voor roughs op golfbanen. [3]

Koeleria macrantha is een van de vele basisvoedingsproducten voor alle soorten vee en verschillende soorten prairiesoorten, afhankelijk van het stadium van hun seizoensontwikkeling. Het biedt een stabiele voedingsbron voor vee in het vroege voorjaar en wordt door verschillende soorten herten, elanden en schapen gebruikt als voedselbron vanwege het vermogen om te groeien in afgelegen gebieden waar de omgeving niet geschikt is voor andere planten. Vanwege het feit dat het in verspreide gebieden groeit, is het voor veel dieren in het wild geen belangrijk voedingsmiddel geworden, maar biedt het nog steeds een matige voeding aan het wild in de prairie. Het is gebleken dat het smakelijk is voor alle dieren en dieren in het wild in de na-uithardingsfase in de lente en herfst, maar de smakelijkheid neemt af voor de meeste soorten wanneer de zaadproductie begint voordat de uitharding plaatsvindt. [5]

Koeleria marcrantha verspreidt zich langzaam via zaaddistributie. Het zal zich in de loop van de tijd als invasieve soort verspreiden naar aangrenzende plantengemeenschappen. [9] Een aantal insecten voedt zich met Koeleria macrantha inclusief de gestreepte vlokever (Phyllotreta striolata) die zich voedt met de wortels en het gebladerte. [9]

Koeleria macrantha is toegepast in verschillende gebieden met veel voorkomende bosbranden vanwege zijn brandwerende eigenschappen. Door het kleine formaat en de grove bladeren verbranden ze sneller en geven ze een zeer kleine hoeveelheid warmte af aan de bodem eronder. Het groeit meestal ook in kleine groepen, wat de hoeveelheid schade die het kan aanrichten beperkt als het eenmaal verbrandt. Hoewel de impact van deze soort op het bestrijden van bosbranden varieert, afhankelijk van de omgeving waarin het groeit en de staat van de plant, biedt het een broodnodige demper voor het beheersen van het vuur als het eenmaal is begonnen. [5]

Eten bewerken

Het zaad kan tot poeder worden vermalen en vervolgens in water worden gekookt, zoals een pap, of tot meel of brood worden verwerkt. [10]

Materiaal bewerken

De bladeren van de plant kunnen aan elkaar worden geweven om bezems of borstels te maken. Lange stengels van de plant kunnen aan elkaar geregen worden met andere plantvezels of touwtjes om te gebruiken voor het schoonmaken van potten en pannen. Het is ook gebruikt als bouwmateriaal in combinatie met adobe vanwege zijn hechtende eigenschappen en sterkte. [10]


Voksende Junegrass

Op een stand van græsgræs, indtil jorden til and dybde på mindst 6 inches (15 cm.). Van een beschikbare ruimte op een winkel, een stad, een individuele toegang tot de brug. Spiring is een lydhør in de kølige årstider.

Kies voor een jordens overflade met kaal en laat een kijkje nemen van de jord voor een beskytte of small free te vinden. Alternatieve keuze om te veranderen en laat een bomuldsplade indileren.

Houd området jævnt fugtigt, indtil plantene er etableret. Of het nu gaat om plantenbak en pottenbakker. Vanaf het moment dat ik er ben, heb ik nooit meer gezien. Plantenbak plantenbak 10 tot 12 inch (25-30 cm.) Van hinanden, når de er hærdet.

Junegrass is bedst i fuld sol, men kan også tolerere delvis skygge.


Bekijk de video: Most Expensive House In Calgary-Pacer-Aspen Heights Show Home