Wat is oostelijke hazelaarziekte: tips voor de behandeling van oostelijke hazelaarziekte

Wat is oostelijke hazelaarziekte: tips voor de behandeling van oostelijke hazelaarziekte


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door: Jackie Carroll

Het kweken van hazelnoten in de VS is moeilijk, zo niet ronduit onmogelijk, vanwege de bacterievuur in het oosten. Lees meer over de symptomen en het beheer van de Oost-hazelaarziekte in dit artikel.

Wat is de Phytophthora?

Veroorzaakt door de schimmel Anisogramma anomala, Eastern hazelnootziekte is een ziekte die het kweken van Europese hazelnoten buiten Oregon erg moeilijk maakt. De kleine, spoelvormige kankers worden elk jaar groter en groeien uiteindelijk helemaal rond een tak om de sapstroom te voorkomen. Zodra dit gebeurt, sterft de stengel.

Kleine, zwarte vruchtlichamen groeien in de kankers. Deze vruchtlichamen bevatten sporen die de ziekte van het ene deel van de boom naar het andere of van boom tot boom verspreiden. In tegenstelling tot veel schimmelziekten, is de Phytophthora-bacterievuur niet afhankelijk van een wond om een ​​toegangspunt te bieden, en het kan in bijna elk klimaat voorkomen. Omdat de ziekte wijdverspreid is in Noord-Amerika, zul je het waarschijnlijk minder frustrerend en leuker vinden om andere soorten noten te kweken.

Hoe Eastern Hazelnootziekte te behandelen

Tuinbouwers weten al lang dat de schimmelziekte die een kleine ergernis veroorzaakt bij Amerikaanse hazelnootbomen, de oosterse hazelnoot kan doden. Veredelaars hebben geprobeerd een hybride te creëren met de superieure kwaliteit van de Europese hazelnoot en de ziekteresistentie van de Amerikaanse hazelnoot, maar tot dusver zonder succes. Als gevolg hiervan kan het kweken van hazelnoten in de VS onpraktisch zijn, behalve in een klein gebied in de Pacific Northwest.

Het behandelen van de Phytophthora van de Oosterse hazelaar is moeilijk en duur, en heeft slechts beperkt succes. De ziekte laat kleine, voetbalvormige stromata achter op de twijgen en takken van de boom, en de kleine kankers verschijnen mogelijk pas een jaar of twee na infectie. Tegen de tijd dat ze duidelijk genoeg zijn dat je ze kunt wegsnoeien, heeft de ziekte zich al verspreid naar andere delen van de boom. Dit, gecombineerd met het feit dat er momenteel geen fungicide is om te helpen bij het beheer van de oostelijke hazelaarziekte, betekent dat de meeste bomen binnen drie tot vijf jaar afsterven.

De behandeling is gebaseerd op vroege detectie en snoei om de infectiebron te verwijderen. Controleer de takken en twijgen op de kenmerkende, elliptische kankers. Uw Cooperative Extension-agent kan u helpen als u problemen ondervindt bij het identificeren ervan. Let op het afsterven van takken en bladverlies in het midden van de late zomer.

De ziekte kan 3 voet (1 m.) Of meer verder op de tak voorkomen, dus u moet geïnfecteerde twijgen en takken wegsnoeien tot ver buiten het bewijs van de ziekte. Verwijder op deze manier al het geïnfecteerde materiaal en zorg ervoor dat u uw snoeigereedschap desinfecteert met 10 procent bleekoplossing of huishoudelijk desinfectiemiddel elke keer dat u naar een ander deel van de boom verhuist.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op


Winterharde hazelnootboomverzorging

Gerelateerde artikelen

De hazelnoot (Corylus), of hazelnoot, is een traditionele inheemse noot die homesteaders en boeren verbouwen voor zowel de noten als als haag. De moderne zelfvoorzieningsbeweging bevordert het planten van hazelnoten, aangezien de bomen in slechts drie of vier jaar noten beginnen te produceren, volwassen worden en zware gewassen produceren na vijf tot zeven jaar. Hoewel de Europese import grotere noten produceert, zijn ze ook zeer vatbaar voor Phytophthora. De inheemse winterharde hazelnoten, de Amerikaanse (Corylus americana), snavelvormige (Corylus cornuta) en Californië (Corylus californica), zijn te vinden in planthardheidzones 4 t / m 9 van het Amerikaanse Department of Agriculture.


Abstract

In Noord-Amerika komt de inheemse hazelnoot voor Corylus americana herbergt een endemische schimmel, Anisogramma anomala, die de ziekte van de oostelijke hazelaarziekte (EFB) veroorzaakt. Hoewel C. americana tolerant ten opzichte van EFB, de economisch belangrijke Europese hazelnoot, C. avellana, is zeer vatbaar voor de ziekte. Deze gevoeligheid beperkt de commerciële Europese hazelnootproductie in Noord-Amerika aanzienlijk. De veredeling en het daaropvolgende gebruik van resistente planten worden beschouwd als de meest effectieve bestrijdingsmiddelen en er wordt gewerkt aan het identificeren van diverse bronnen van genetische resistentie. In deze studie, 1374 C. avellana zaailingen, verspreid over 47 zaadpartijen verzameld in de Republiek Georgië en 3 in Azerbeidzjan, werden ingeënt met de EFB-ziekteverwekker en geëvalueerd op ziekterespons in New Jersey, VS. Na 5 jaar werden de reacties van de planten beoordeeld op een schaal van 0-5, waarbij 0 geen tekenen of symptomen van EFB vertegenwoordigt en 5 alle stengels met kankers vertegenwoordigt. Bij meer dan 94% van de zaailingen werden kankers aangetroffen, waarvan de overgrote meerderheid zeer vatbaar was (91,4% = beoordeling 4 en 5). 79 planten uit 34 zaadpartijen bleven echter vrij van tekenen of symptomen van EFB (beoordeling 0). In de meeste gevallen waren er slechts één of twee resistente zaailingen in elk van deze zaadpartijen, waardoor het moeilijk is om enige genetische controle van resistentie af te leiden. Zaadpartijen van ‘Gulshishvela’ en ‘Kharistvala’ leverden daarentegen een aanzienlijk aantal resistente planten op, wat erop kan duiden dat er dominante genen voor resistentie aanwezig zijn. Al met al zullen deze nieuwe planten bijdragen aan de genetische bronnen die beschikbaar zijn voor het kweken van nieuwe EFB-resistente cultivars.

Vorige artikel in kwestie De volgende artikel in kwestie


Corylus, Corkscrew Hazel, verwrongen hazelnoot, verwrongen hazelnoot, Harry Lauder's wandelstok 'Contorta'

Categorie:

Watervereisten:

Gemiddelde waterbehoefte Water regelmatig niet te veel water geven

Blootstelling aan de zon:

Gebladerte:

Gebladerte kleur:

Hoogte:

Spatiëring:

Winterhardheid:

USDA Zone 4a: tot -34,4 ° C (-30 ° F)

USDA Zone 4b: tot -31,6 ° C (-25 ° F)

USDA Zone 5a: tot -28,8 ° C (-20 ° F)

USDA Zone 5b: tot -26,1 ° C (-15 ° F)

USDA Zone 6a: tot -23,3 ° C (-10 ° F)

USDA Zone 6b: tot -20,5 ° C (-5 ° F)

USDA Zone 7a: tot -17,7 ° C (0 ° F)

USDA Zone 7b: tot -14,9 ° C (5 ° F)

USDA Zone 8a: tot -12,2 ° C (10 ° F)

USDA Zone 8b: tot -9,4 ° C (15 ° F)

Waar te groeien:

Geschikt om in containers te kweken

Gevaar:

Bloom kleur:

Bloom kenmerken:

Bloom Maat:

Bloeitijd:

Andere details:

Bodem pH-vereisten:

Octrooi-informatie:

Voortplantingsmethoden:

Zaad verzamelen:

N.v.t .: plant zet geen zaad, bloemen zijn onvruchtbaar, of planten komen niet uit zaad

Regionaal

Deze plant zou buiten groeien in de volgende regio's:

Saint Clair Shores, Michigan

Minneapolis, Minnesota (2 rapporten)

Elizabeth City, North Carolina

Pittsburgh, Pennsylvania (2 rapporten)

Port Matilda, Pennsylvania

North Augusta, South Carolina

Salt Lake City, Utah (2 rapporten)

North Marysville, Washington

Port Angeles East, Washington

Seattle, Washington (4 rapporten)

Stimson Crossing, Washington

Opmerkingen voor tuinmannen:

Op 14 juni 2019 schreef SimpleSue uit Pittsburgh, PA (Zone 6b):

Ik heb er een in mijn voortuin die op het noorden en oosten ligt. Het doet het erg goed in Trail BC Canada. Het enige onderhoud dat ik eraan geef, is uitkijken naar sukkels en ze uitknippen. Ik heb het in het voorjaar een keer geraakt met een goede gegranuleerde struikmeststof en dat is alles.

Op 17 januari 2015 schreef taai uit ROSLINDALE, MA:

De bladloze gedraaide takken zijn dramatisch in de winter, en nog mooier in het vroege voorjaar wanneer de lange katjes aan de takjes hangen, voordat de bladeren tevoorschijn komen.

De bladeren zijn ook gedraaid, maar niet sierlijk. Als hij in het blad staat, verdwijnt deze struik naar de achtergrond.

Er zijn nieuwe roodbladige verwrongen cultivars ('Red Majestic', 'Red Dragon') die volgens mij veel meer sier zijn. De kleur vervaagt uiteindelijk naar groen in de zomer, maar biedt enkele maanden schoonheid.

Bijna alle planten in de handel worden geënt op uit zaad gekweekte planten. De resulterende uitlopers zijn niet verwrongen en zullen het transplantaat overtreffen, tenzij ze religieus worden gesnoeid. Ik vind dit een nachtmerrie over onderhoud.

Een tweede probleem: in oostelijk Noord-Amerika,. lees meer De Phytophthora is een veel voorkomend en ernstig probleem voor deze soort en deze cultivar. 'Red Dragon' is resistent.

Op 1 september 2014 schreef Wendymadre uit Petersburg, VA:

Ik plantte mijn verwrongen hazelnoot minstens vijf jaar geleden in een gedeeltelijk schaduwrijke plek in mijn voortuin (Petersburg, Virginia, Zone 7A). Het groeit, hoewel niet snel, en wordt bevolkt door hosta's en Salomo's zeehonden en varens. Ik overweeg om het af te takken en de onderste takken te gebruiken voor bloemstukken. Er is hier nog geen teken van een bacterievuur. Ik heb andere verwrongen hazelnoten zien groeien in de stad, dus het lijkt succesvol te zijn.

Op 26 augustus 2014 schreef Emerogork uit Wethersfield, CT:

Ik had drie dagen om een ​​grote geschenk HLWS (5 'lang en 5' breed) te verplaatsen. Hij heeft veel schade aan de Japanse kever en hij is behoorlijk uitgedroogd omdat hij niet tegen de wind werd beschermd toen ik hem met een pick-up vervoerde) -: 1/3 van de bladeren ziet er nog erg gezond uit.

Ik wil horen dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat ik niets anders kan doen dan het te planten en met rust te laten.

Ik had vijftien jaar geleden een kleintje en die stierf twee jaar later. Hetzelfde gebeurde met een vervanger. Ze hadden misschien niet genoeg zonlicht, maar ze bevonden zich op een geweldige plek voor een wintervertoning. Deze heeft een slechte start gehad en ik heb al een slechte reputatie. Ik ben hier zenuwachtig over. Tot mijn verdediging heb ik meer dan 150 gecultiveerde planten op mijn terrein van 1 hectare.

​lees meer 25-8-14, De plant staat in een grote container en in de schaduw. (ICU) Wanneer moet ik het op zijn laatste rustplaats planten? Een week, een maand? direct?

Eén locatie zal het volle ZO-zon geven, aan drie kanten beschermd tegen de wind door mijn huis en veranda's, maar kan best wel door sneeuw van de oprit worden overspoeld. Het is een goede locatie waar ik de verdraaiingen ervan kan waarderen.

Een andere locatie is aan de andere kant van de oprit. Minder kans op sneeuwschade. Geen bescherming tegen de wind, schaduwrijke AM-zon van een berkenboom en volle PM-zon. Het zal zowel mijn buurman als mij een goede show opleveren.

Heeft iemand een voorkeur voorgesteld?

Welk preventief medicijn zou ik kunnen gebruiken tegen de onvermijdelijke Oostelijke Hazelnootziekte?

Ik hoor over een systemisch insecticide dat de Japanse kevers zal stoppen, hoe heet het? Werkt het? Hoe snel start ik met de behandeling?

Op 18 september 2013, annierooney uit Peterborough,
Canada schreef:

Ik heb een 10 jaar oude hazelaar met kurkentrekker op een standaard die nu 8-10 voet lang en 6 voet in diameter is. We zijn onze stapel opnieuw aan het overdoen, dus ik zou graag willen weten of iemand deze boom met succes heeft verplaatst, en zo ja, hoe ging je ermee om?

Op 6 augustus 2013 schreef Beach_Barbie uit Kure Beach, NC (Zone 9a):

Ik heb geprobeerd deze plant de afgelopen zes jaar te kweken en geef het eindelijk op. Eerst zat het in een pot, daarna vond ik er een plekje voor aan de oostkant van mijn huis. De bladeren begonnen aan de randen te branden en na wat onderzoek te hebben gedaan, besloot ik dat het schade was door zoutnevel - ik woon twee blokken van de oceaan.
Ik heb het begin vorig jaar naar een plek in de grond aan de westkant verplaatst en het is er ook niet beter op geworden, het heeft nooit katjes voortgebracht of gegroeid. Ik denk echt dat het onze hete, vochtige zomers gewoon niet kan verdragen met het zout in de lucht.
Ik hou van deze plant en als ik verder landinwaarts woonde, zou hij zeker groeien, maar dat doe ik niet, dus neemt mijn man hem mee naar Surry Co. in North Carolina, waar zijn zoon woont. Het zou daar VEEL gelukkiger moeten zijn!

Op 15 april 2013 schreef baggiejean uit Brunswick, ME:

Prachtige structuur, maar krijgt NOOIT katjes. Het is behoorlijk oud en 8 bij 8 voet lang en breed. Ik heb het niet bevrucht omdat het gezond lijkt te zijn. Het wordt elk jaar verslonden door Japanse kevers, misschien doden ze de bloemknoppen? Dit lijkt onmogelijk! Ik ben dol op deze boom, maar zou er nog meer van houden met de prachtige katjes die gracieus naar beneden bungelen!

Op 12 april 2013 schreef dicentra63 uit West Valley City, UT (Zone 6b):

Ik kocht mijn postorderbedrijf van Spring Hill in 2000 en het is zo blij als een schelpdier bij vloed.

Het is aan de noordkant van mijn huis in een zware klei, stikstofarme grond. Het wordt 's ochtends en' s avonds in de zomer zon.

Het is perfect verrukkelijk in de winter en de lente, de verwelkte bladeren zijn niet erg aantrekkelijk tijdens de zomer, maar de winterinteresse is het waard.

Nu is het ongeveer 2 meter lang, en het zou ongeveer 1,20 meter breed zijn als ik het niet hard hoefde te trimmen om het van het trottoir naar de voordeur te houden.

Op 9 april 2013 schreef LakeLivingRos van SeaTac, WA (Zone 8a):

Ik kocht deze plant van een kwekerij in Gig Harbor, Wa. en het werd besmet met de Eastern Filbert Blight, die een paar maanden later opdook. Het is een prachtige plant, maar ik zal niet meer kopen vanwege de EFB-problemen die deze bomen in het gebied hebben. Het was moeilijk toen ik het uit mijn tuin moest verwijderen ...

Op 1 april 2013 schreef Clint07 uit Bethlehem, PA:

Verschillende Harry Lauders in mijn buurt, waaronder de mijne, zijn bezweken aan de bacterievuur. Degene die dat niet heeft, is de enige die de volle zon krijgt. Weet iemand of de volle zon enige bescherming biedt? Ik hoop dat de naar verluidt bacterievuurbestendige C. avellana 'Red Dragon' die ik heb besteld, het beter zal doen. De kadavers van de overledenen maken een geweldig decor in verschillende huizen.

Op 28 december 2012 schreef Gewissjohn uit Scappose, OR (Zone 8a):

Ik hou van deze plant, maar verloor mijn prachtige Harry Lauder's Walking Stick aan Eastern Filbert Blight twee jaar. Ik heb gesproken met een paar andere lokale tuinmannen (Oost-Massachusetts) die de afgelopen jaren ook hun geliefde planten zijn kwijtgeraakt. Ik kwam zelfs een plaatselijke kwekerij tegen die besmette planten verkocht. Het was moeilijk om de veelbetekenende zwarte huidmondjes over de takken heen te zien rennen. Ze hadden geen idee wat het betekende. Yikes!

Maar zelfs met dat gezegd, heb ik ze niet opgegeven, want ik kocht vorig jaar een 'Red Majestic'-standaard. Ik hou van de getrainde, gekrulde treurende takken en de verandering van de bladkleur die doet denken aan mijn paarse treurbeuk (Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'). Helaas, als ik deze hazelaar verlies, is dat alles voor mij! Gewoon te duur om te vervangen. lees meer en ontmoedigend om te proberen een schijnbaar terminale plantenziekte te behandelen.

Op 26 september 2012 schreef outdoorlover uit Enid, OK (Zone 7a):

Ik heb een van deze struiken besteld en ik ben enthousiast om hem te laten groeien. Ik heb het zien groeien door vrienden hier in Enid, Oklahoma. We krijgen zeer barre weersomstandigheden: continue temperaturen van 113+ graden, wind van 40-60 mph, afgelopen winter zijn we tot min 112 graden gedaald, ook al zijn we zone 7a, om nog maar te zwijgen van tornado's. Deze jongens hebben dit alles overleefd, maar niet in de volle zon. Degenen die we hier in de buurt hebben, zijn gedeeltelijk in de zon en gedeeltelijk in de schaduw. Weet nog niet van noten of bloei. Zal later rapporteren.

Op 24 januari 2012 schreef susanfrano7 uit spring, TX (Zone 9b):

Neem, neem, neem! Voor degenen onder u die weten wat dit fungicide / insecticide is, gebruik het een of twee keer per week. Harry gedijt absoluut met de olie van dit spul!

Op 29 mei 2011, tuinman uit Canada uit Toronto,
Canada schreef:

Ik heb ook deze plant. Het is sinds 2006 een nietje in mijn tuin. De kurkentrekker-hazelaar bloeit tot nu toe en is 1,8 bij 5 meter met hoofdtakken van minstens 15 cm in omtrek.

Een deel van de bladeren aan de takken ging dit voorjaar aan één kant niet open. Ik keek gewoon goed naar de plant en zag iets wat leek op een schimmelziekte. Nadat ik op internet had gekeken, heb ik het herkend als de Eastern Hazard Blight waarvoor niet veel kan worden gedaan. Ook ik ben er kapot van, want deze plant ziet er fantastisch uit in de sneeuw tijdens de winter met zijn verwrongen takken en fantastische vorm.

Er zal een waarneembaar gat in mijn winterlandschap zijn totdat ik iets anders onderzoek dat geschikter is voor mijn omgeving met dat soort vorminteresse voor onze winters.
​Lees verder
Ik heb gelezen dat deze ziekte voorkomt in het oosten van Canada en de VS en niet door de huistuinier kan worden bestreden zodra hij een plant heeft opgelopen.

Op 23 mei 2011, sgh16 uit Warschau, schreef IN:

Ik kreeg mijn Contorted Filbert bij Lowe's in 2008. Eind vorig voorjaar (2010) merkte ik dat de nieuwe bladeren die waren opgekomen, aan het afsterven waren. Ik deed wat onderzoek en leerde over de Eastern Filbert Blight. Blijkbaar verschijnt het al een aantal jaren niet, dus ik denk dat het geïnfecteerd was toen ik het kreeg. Mijn hart is gebroken omdat ik van deze kleine boom hield. Ik heb zoveel mogelijk bijgesneden tot waar het praktisch niets is, maar ik begrijp dat de prognose niet goed is. Is er een soort die meer resistent is? Ik nam een ​​filiaal naar de Purdue Extension hier in de stad en ze hadden de bacterievuur nog nooit gezien, maar waren van plan om mijn geïnfecteerde filiaal op hun volgende bijeenkomst te laten zien. Ik woon in het noorden van Indiana.

Op 29 april 2011 schreef driver1234golf van Greenup, KY:

Ik heb mijn kleine Harry vorige zomer bij Lowes noodhulpverkoop gekocht voor 10 dollar. Het grappige is dat het echt niet zo van streek was, ze zien er gewoon zo uit met hun slappe, rimpelige bladeren! Behalve het bestrijden van kleine zwermen Japanse kevers, hadden ze geen problemen om het te laten gedijen. Het is nu ongeveer 1,20 meter lang en komt net uit. Het unieke uiterlijk bevalt me ​​eindeloos, maar iemand (zomer of winter) vraagt ​​me altijd of het dood of stervend is. Lol!

Op 2 september 2010 schreef Heartp uit Seattle, WA:

Ik hou van mijn contorta en geniet al meer dan 15 jaar van zijn groei. Ik ga verhuizen en ik heb het getransplanteerd in mijn nieuwe tuin. HET lijdt een beetje, maar ik zie nog steeds dat er groen onder de bladeren begint te verschijnen. denk dat het zal leven?

Op 5 maart 2010 schreef Amos55 uit Lake, MI:

Ik kreeg mijn boom bij Wal-Mart in 2004. Ik vond de vorm ervan geweldig.
We zijn verhuisd en ik heb het meegenomen. Ik heb hem naast de oprit geplant en hij doet het geweldig in zijn nieuwe huis, zandgrond.
Afgelopen zomer vond ik bij Meijers voor 30.00 een bordeauxblaadje en ik vind het geweldig. Ik snijd de uitlopers er gewoon af en ze behouden hun vorm en bloeien in de nazomer.

Ze zijn een erg nette plant en zouden ze aanbevelen.

Op 2 maart 2010 schreef jerrycoh uit Phoenix, AZ:

We hebben ongeveer drie jaar twee Harry Lauders gehad in het noorden van Arizona. Ze zitten daar gewoon. Ze zien er gezond uit, produceren een paar bladeren, nooit een katje. Bij het lezen van andere opmerkingen over uitstekende groei verbijstert het me. Eventuele suggesties? Ik geef water, bemest, mulch. De jongens krijgen gefilterde zon.

Op 1 maart 2010 schreef ejanelli uit San Francisco, CA:

Prachtige plant voor een bijzondere showplek in je tuin of doet het hier ook heel goed in een grote container. Re de opmerking over het niet dragen van fruit, afbeelding 42 op de foto's van de plant logenstraft dit, hoewel het zeker niet gebruikelijk is in mijn ervaring. Ik hoop alleen dat de bacterievuur ons niet bereikt. Tuinmannen aan de westkust kunnen maar beter zeker zijn van de oorsprong van alle planten die ze kopen.

Op 1 maart 2010 schreef Mitznchuck uit Allegan, MI:

We hebben onze verwrongen hazelnoot nu bijna drie jaar. (Allegan, Michigan

zone 5b of 6a) Ik heb ook van ze gehouden vanaf de eerste keer dat ik er een zag. Ik kocht de mijne bij Home Depot voor $ 50 of $ 60, het was een mooie maat met een mooie vertakking. Toen we het twee zomers geleden voor het eerst plantten, werden de bladeren snel verwoest door insecten. De takken waren bijna kaal. Het zouden Japanse kevers kunnen zijn, maar die zie ik niet vaak in mijn tuin. We hebben gespoten, maar dat duurde niet lang. Wanhopig hebben we begin vorige zomer een systemisch insecticide in de grond gestopt. Dat heeft onze plant gered. Afgelopen zomer deed het prima. Ik kan niet wachten om het dit voorjaar te zien!

Op 1 maart 2010 schreef buggycrazy uit Spokane Valley, WA (Zone 5a):

Een uitgelezen boom voor landschap, container of bonsai, mits deze op eigen wortels staat en niet geënt. Op geënte bomen nemen de uitlopers het snel over en ruïneren ze de structuur volledig. De quarantaine in de OK werd opgeheven nadat vele jaren van onderzoek hadden aangetoond dat de bacterievuur in de Oosterse hazelnoot gemakkelijk kan worden bestreden met minder inspanning dan veel andere planten nodig hebben om dodelijke ziekten te bestrijden. Eastern Filbert Blight is een SLOW-moordenaar en het duurt vele jaren voordat het een boom heeft gedood. Preventie is de sleutel tot controle.

Houd er rekening mee dat dit voor containerplanten HARDY-bomen zijn en buiten moeten staan ​​om voldoende winterkoeling te krijgen om het volgende jaar goed te groeien.

Op 1 maart 2010 schreef prestonpaints uit Charlotte, NC (Zone 7b):

Ik vond een exemplaar in een lokaal Lowes Garden-centrum voor tien dollar! Het heeft zich goed aangepast, maar mijn puppy vond het onlangs leuk en besloot dat het leuk zou zijn om aan zijn takken te trekken. De leiderstak van de boom brak. Ik vond het later die dag nauwelijks vasthouden aan mijn lieve leven. Ik heb het weer in elkaar gezet in de hoop dat het zijn wond zou genezen. Wens me geluk! Eventuele suggesties, advies, opmerkingen over het helpen genezen van een kapotte boom?

Op 1 maart 2010 schreef econobot uit Newfield, NY:

De eerste keer dat ik me herinner dat ik Harry Lauder's Walking Stick zag, was op de Britse campus in Lexington in 1970. De plant intrigeerde me altijd. Een zeer mooie plant als je geen Phytophthora hebt.
Toen ik in de lessen plantpathologie op Cornell leerde dat Cornus avellana vatbaar is voor de Oostelijke Filbert Blight, vond ik het riskant om te groeien en heb ik vrienden gewaarschuwd om het niet te planten.
Natuurlijk hebben mijn interesse in hazelnoten en hazelnoten en de wetenschap dat de bacterievuur in het oosten hazelnoten en Turkse boomhazelaars zal doden mij er niet van weerhouden een kwart hectare klonaal materiaal en veel zaailingen te planten. Ze stierven allemaal nadat ze begonnen met vrucht dragen.

Op 1 maart 2010 schreef bonehead uit Cedarhome, WA (Zone 8b):

Zeer coole plant. Ik heb het in een plantenbak op mijn achterdek, in de hoop dat het door zijn langzame groeiwijze daar enkele jaren kan blijven staan. Ik heb dit jaar veel minder katjes opgemerkt, ik weet niet zeker waarom.

Op 9 december 2009 schreef babakool van Tonasket, WA:

Ik ben vijf jaar geleden weggegaan van mijn "gemartelde hazlenut". Ik mis het nog steeds. Het was minimaal 8x6 en erg vol. Ik heb het een keer laten knippen door een professionele kweker en het zag er fantastisch uit.
Ambachtslieden kwamen altijd in mijn oprit en vroegen me om het snoeisel te bewaren voor knutselprojecten. De vogels vonden het ook geweldig en het zorgde voor rust en beschutting. Het hele jaar door mooi. Spectaculair met sneeuw. Ik had een paar scheepslantaarns die ik gebruikte om de loopbrug naar de voordeur te verlichten. Ik woon nu in een woestijngebied met temperatuurbereiken van -20 tot 110. Denk je dat je hier zou kunnen overleven?
Ik heb genoten van het lezen van andere artikelen. Het is fijn om te weten dat anderen persoonlijke relaties hebben met bepaalde bomen.
babakool - Tonasket, Wa.

Op 5 oktober 2009 schreef knobknob uit Johnstown, PA:

ik zou graag de juiste manier willen weten om een ​​boom van de eikel te beginnen.

Op 20 juli 2009 schreef echinaceamaniac uit (Clint) Medina, TN (Zone 7b):

Ik heb hier helemaal geen problemen mee gehad. Ze zijn mooi en gemakkelijk te vermeerderen via luchtlagen.

Op 1 mei 2009 schreef BWill321 van Redding, CT:

Ik ben nieuw op deze site, dus ik bied mijn excuses aan als ik niet in de goede buurt ben. We hebben deze plant net gekocht en we zijn dol op de look. Het heeft maar een paar dagen in de grond gezeten en krijgt veel zon. We hebben het regelmatig water gegeven, maar de bladeren lijken een beetje verwelkt, kan iemand wat informatie geven over de verzorging. We leven in CT

Op 24 maart 2009 schreef irmaly uit Boone, NC (Zone 5b):

Ik heb altijd van deze boom gehouden en heb (gehad) een ouder exemplaar hier in de North Carolina Mountains. De bacterievuur in de Oosterse hazelnoot heeft het vorig jaar voorgoed vernietigd. Het brak mijn hart om de boom te moeten verwijderen. Ik heb het ongeveer 15-18 jaar gehad. Ik heb de bacterievuur ook op andere bomen in de omgeving gezien. Het kan hier gewoon niet meer groeien.

Op 20 oktober 2008 schreef een commatose van Silver Spring, MD:

We houden van Filbert, maar de kevers ook. Hij ziet er een beetje ziekelijk uit en we weten niet of het helemaal het werk van de kevers is, of dat dat probleem met de Eastern Blight onze tuin heeft getroffen. We denken erover om van zijn pot naar de grond te gaan. Zal dit hem doden? Of moeten we hem voor de winter naar binnen brengen? Ik zie veel opmerkingen over hoe mooi hazelnoten zijn in de winter.

Op 29 juli 2008 schreef thejps uit Sparta, NJ:

We liepen begin dit voorjaar rond in onze favoriete kwekerij toen we deze meest interessante plant tegenkwamen. We kochten onze 'eigen wortel' Corylus avellana (H.L.W.S.), en we hebben hem in een grote pot in de volle zon op ons dek in het noordwesten van New Jersey (VS). Hij is bijna 90 cm lang. Toen we hem in april 2008 kochten, had hij een paar katjes. Toen, in mei, begon het te ontluiken, maar stopte toen. Hij begon begin juli te bladeren, maar zeer schaars. We hebben geen idee of dit normaal is!

Op 10 maart 2008 schreef docgipe uit NORTH CENTRAL, PA (Zone 5a):

Eastern Filbert Blight heeft het onmogelijk gemaakt om deze plant te kweken in North Central, Pennsylvania. De gastheer van de bacterievuur zijn de inheemse hazelnoten die in ons gebied voorkomen. De inheemse hazelnoten worden niet aangetast door de bacterievuur.

Ik had het eerste bekende verlies in North Central, Pennsylvania en heb sindsdien drie of vier andere gevallen van Eastern Filbert Blight gezien die allemaal de aangetaste planten hebben gedood.

De enige optie hier is om de Native Filberts te laten groeien, die de eekhoorns net zo goed vinden.

Een veel voorkomende naam voor contorta is: Harry Lauder's Walking Stick.

Op 14 oktober 2007 schreef sjkz uit Roseburg, OR:

We kochten een huis met een Corkscrew Hazel in de voortuin vlak voor ons hoofdraam. We zijn helemaal weg van deze boom. We hadden het de bijnaam "Grootvaderboom" gegeven vanwege de gerimpelde bladeren. De onze is rond 1976 geplant toen het huis werd gebouwd en het is nu ongeveer. 9 ft.Lang en ongeveer 6 ft breed. We houden van de caskins en hebben nog geen bloemen opgemerkt, maar wisten niet dat we erop moesten letten, ze zijn zo klein. We wonen hier pas drie jaar. We hebben het moeilijk gehad om erachter te komen hoe we het moesten snoeien, en dat is wat ons naar deze site heeft geleid. Ik weet dat er nog een kleinere is net op de weg van ons, ongeveer half zo groot als de onze. Ik zag vorig jaar ook een verwrongen filburt te koop in onze lowes die slechts ongeveer 60 cm hoog was, dus ik neem aan dat ze beschikbaar zijn. lees meer le opnieuw te koop in Oregon. Dit is onze meest geliefde boom op ons terrein met veel verschillende bomen. Ik heb helemaal geen ziekte aan onze boom opgemerkt en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik weet wel dat onze urymastyx mali (een hagedis) graag op de bladeren kauwt.

Op 19 juli 2007 schreef luvmyk9 uit Lorton, VA:

Ik ben er helemaal weg van! Ik geef de voorkeur aan inheemse planten en hou van karakter in de voortuin. Mijn plaatselijke kwekerij raadde dit in 1997 aan als boom om interesse te wekken. Het is een centraal punt in de tuin, zo de deur uit, dus ik geniet het hele jaar door van zijn karakter (beter in de winter en de lente). Het was gemakkelijk te onderhouden, door alleen de zuignappen terug te snijden om de gedraaide vorm te behouden. Sommige mensen begrijpen het niet, ze vinden het raar, maar als je van tuinen houdt, dan zal je het doen!

Op 3 april 2007 heeft alexxx uit Burlington,
Canada schreef:

We kochten deze prachtige struik in 2005 toen hij ongeveer 1,20 meter hoog en breed was. Het is meer dan 1,8 meter hoog en meer dan 1,8 meter breed 2 jaar later en is absoluut verbluffend.
Het is het middelpunt in onze tuin. We hebben er geen afstervende of insectenproblemen mee gehad en we wonen in Burlington Ontario, Canada.

Op 25 juli 2006, fluffygrue uit Manchester,
Verenigd Koninkrijk (Zone 8a) schreef:

Onze boom is fantastisch - we hebben hem ongeveer 3 jaar gehad en dit jaar is hij bedekt met noten. Ik snoei het niet en het zorgt meestal voor zichzelf, afgezien van het overgeven van een behoorlijk aantal sukkels. (En Silphion, heel erg bedankt voor je verwrongen plantenlijst - ik zou ook Leucothoe 'Curly Red' aanbevelen vanwege zijn krullende karakter .. :)

Op 2 juni 2006 schreef Silphion uit Portland, OR (Zone 8b):

Als je een beetje een noot bent (geen woordspeling bedoeld) voor verwrongen planten, dan is dit degene die de taart pakt. Ik werk aan een heel verwrongen gedeelte en het is leuk om mijn H.L.W.S. naar mijn andere verwrongen planten. voor zover ik kan nagaan, kan alleen de verwrongen meidoorn het evenaren wat betreft de ernst van de verdraaiing en de meervoudige aantrekkingskracht (de meidoorn is een mooie bloeier, hoewel niet in hetzelfde seizoen) Ik heb een kleine lijst gemaakt van contorta's die kan van pas komen voor degenen die op zoek zijn. nee ik heb ze niet allemaal. nog

Vervormingsschaal: 1) beperkte verdraaiing 2) matige verdraaiing 3) zware verdraaiing

Cercis canadensis ‘Covey’ (Lavender Twist Redbud) 1-2
Corokia cotoneaster ‘kleine prins’ 1-2
Corylus avellana 'Contorta' (Contorted Filber. Lees meer t) 3
Crataegus monogyna 'Flexuosa' (verwrongen enkelzaad meidoorn) 3
Cryptomeria japonica 'Cristata' 2
Ficus benaminia ‘Contorta’ (Contorted Weeping Fig) 1-2
Juncus schenkt ‘Spirilis’ en ‘Curley Wurley’ (Corkscrew Rushes) 3
Juncus inflexus ‘Afro’ (Giant Corkscrew Rushes) 3
Larix kaempferi ‘diane’ (verwrongen Japanse lariks) 2-3
Poncirus trifoliate ‘flying dragon’ (verwrongen dwerg driebladige sinaasappel) 3
Robinia pseudoacacia 'Tortuosa' & 'Twisty baby' (verwrongen zwarte sprinkhaan) 2
Salix babylonica var. pekinensis 'Tortuosa' 2-3

Hier zijn er nog een paar waarvan ik de verwrongen aard moet aannemen, aangezien ik er nog nooit foto's van heb gezien:

Ligustrum japonicum 'Rotundifolium'
Morus australis 'Unryo' (verwrongen moerbeiboom)
Prunus laurocerasus 'Camelliifolia'
Tabebuia caraiba (zilveren trompetboom)
Ulmus glabra ‘Camperdownii’ (Camperdown huilende iep)
Ziziphus jujube 'So' (verwrongen Jujube)

Een paar woorden van advies over de verwrongen hazelaar: oordeelkundig trimmen in de herfst (als je een paar "hoofd" takken wilt in plaats van veel, veel kleine takjes) kan de productie van katjes belemmeren. Ik wil het niet als een feit noemen, maar het lijkt erop dat het bloeit op de nieuwe groei van het voorgaande jaar. Vanwege de algemene overeenkomsten tussen H.L.W.S. bladeren en Witchhazel-bladeren, het is niet erg indrukwekkend om ze bij elkaar te hebben. Tijdens de zomer is de Witchhazel levendig met grote platte bladeren en de hazelaar ziet eruit als een heksenhazel die doodgaat voor een drankje (het effect van het samen hebben van hen in de winter is een ander verhaal. En hoe!)

Op 25 maart 2006 schreef jamievoetsch uit Medford, OR:

We hebben onze Harry afgelopen zomer net gekocht en we genieten er elk seizoen van. Het ziet er vooral in de winter netjes uit, bedekt met sneeuw.

Op 16 maart 2006 schreef Billyporter uit Nichols, IA (Zone 5a):

Mijn enige probleem is dat konijnen de onderste takken eraf kauwen. Ik heb er een paar jaar kippengaas omheen gedaan totdat ik takken over had. Het is uniek en zorgeloos in Iowa. Ik heb de mijne sinds '' 98 ''. Ik hoorde de katjes rond 1 maart. Het groeit erg langzaam.

Op 27 september 2005 schreef kbaumle uit Northwest, OH (Zone 5b):

Ik heb er twee, een aan de westkant, waar het hete middagzon wordt, en een aan de oostkant, met ochtendzon. We hebben ze al vele jaren en ze hebben het allebei heel goed gedaan. De ene aan de oostkant heeft een overvloed aan sukkels waar ik de controle over moet houden, maar verder geen problemen. Soms denken mensen dat het verwelkt, maar het is gewoon de aard ervan om er zo uit te zien. Geen noten ooit, alleen de katjes.

Op 19 juli 2005 schreef mathesja uit Cincinnati, OH:

Harry is nu ongeveer 4 jaar oud en meer dan 1,5 meter hoog. Heel gezond en vol. Krijgt katjes, maar geen noten. Heeft veel bladeren, maar heeft tot nu toe nog nooit gebloeid. Harry woont nu in een grote kuip in de tuin omdat ik hem overplant naar een betere locatie in de tuin om te zien of ik bloemen kan krijgen. Ik ben blij met deze plant vanwege zijn interessante vorm en het feit dat hij nooit ziektes of insecten heeft gehad.

Op 10 juli 2005 schreef dapapabear2 uit Hartford, CT (Zone 5a):

Ik plantte de mijne in april 2005 en het vestigde zich prima, ook al hadden we enkele periodes met zeer droog weer. Ik heb net ontdekt dat Japanse kevers dol zijn op de bladeren!

Op 5 juli 2005 schreef verlie uit Battle Creek, MI (Zone 6a):

Ik ben ongeveer 15 jaar geleden met deze boom begonnen en hij heeft het erg goed gedaan. Het is in de noordkant van mijn huis waar de grond vochtig is. De grootte is nu ongeveer 3 meter hoog. Toen deze boom begon, was het slechts een takje van ongeveer 60 cm hoog. Ik trim het ooit vallen om het druk te houden. Ik woon in Michigan en de kou heeft het nooit gehinderd. Het is een erg mooie boom en in de winter als de bladeren weg zijn ziet hij er het mooist uit.

Op 30 mei 2005 schreef gardengirl18 uit Massapequa Park, NY:

Ik heb het 3 jaar geleden gekocht en het is nu 5 ft lang en 6 ft breed. Sommige sukkels groeien elk jaar. Ik krijg ook katjes, maar geen fruit. Ook geen plagen of ziekten. Mensen denken dat hij in de zomer doodgaat, omdat hij slap is, maar in de winter komt hij "tot leven".

Op 31 maart 2005 schreef tbonegrl uit Westerville, OH:

Ik heb een mooi exemplaar in mijn voortuin. I wasn't sure what it was until researching it tonight, but whomever did our landscaping did a lovely job with plant choices. My Harry is very tall, at least 8 feet, and was planted a *little* too close to our house. We get the catkins. just noticed some this week. (It's late March) We don't have nuts on ours. If the landscaping was put in when our house was built, I'm guessing our Harry is 20 years old. I do have a few suckers. now I know what those are. The people we bought the house from did not keep up the garden, so I thought they were "helicopters" that were turning to trees. we have groundcover around our Harry so it was hard to tell they were coming from the root until I inspected up close..

I have put a spotlight on Ha. read more rry and he looks lovely in the evenings. I'll take some pictures and upload them soon. What a great tree!

On Sep 12, 2004, chicochi3 from Fayetteville, AR (Zone 6b) wrote:

It is now Sept. 12, and my contorted filbert that I planted in late July is blooming? That can't be right.

On Aug 8, 2004, chattykat from Marysville, WA wrote:

I first saw the contorted filbert tree while visiting my brother in Yakima, WA about 10 years ago. My husband & I purchased ours shortly after that. Ours is now about 10' tall & is a great conversation piece for visitors to our backyard, it is our favorite plant/tree. This year our tree is FULL of nuts. (That is if the squirrels don't get them first.) I may try to plant a few and see if I have any luck growing another tree. chattykat

On Jul 13, 2004, kimche from Mentor, OH wrote:

I noticed some sickly large specimens here in Northeastern Ohio, so I did a search and found that it is now outlawed for sale in Oregon because it is susceptable to Eastern Filbert Blight. That could be bad news, although mine seems fine for the time being.

On Jul 12, 2004, Bendo from Indiana, PA wrote:

Has been a very intersting plant to have. It reached the height of 4ft. this year (year 4) and about as wide. Last year it devolped long slender pods (4") and this year we have blossoms for the first time. We live in a Z5 region in Western Pa.

On Apr 25, 2004, treelover3 from Minneapolis, MN (Zone 5a) wrote:

I have had this plant in my garden since 1997 and I have not had any hardiness problems at all.

This past winter our low was -25°F (-32°C) and the plant didn't blink an eye - no die-back at all. My plant is on its own roots (the roots are contorted, too) so I don't have to worry about constantly pruning out the normal growth that grows from the understock (roots) of grafted plants.

Try to purchase a plant on its own roots, if at all possible. I purchased my plant from Heronswood Nursery in Washington state. Heronswood is the only mail order nursery that I know of that is producing own-root plants.
Mike

On Mar 13, 2004, greenthumbjewel from Seattle, WA wrote:

My Contorted Filbert (Harry Lauder's Walking Stick) is my favorite specimen. This can be purchased grafted as a tree, or left as a shrub. I have one of each, and I prefer the grafted tree form. I planted this one about 7 or 8 years ago at about 4 feet high, and it is now over 10 feet high. Clippings are fabulous for dried flower arrangements. Blooms in March in my zone - it is so beautiful. It is a great conversation piece in the landscape. I actually believe mine produced nuts last summer, which the squirrels pointed out to me. I have had no pest problems at all. I did have a lot of suckers - hard to keep up with, but I finally resolved this with some thick weed netting and mulch.

On Jan 13, 2003, lupinelover from Grove City, OH (Zone 6a) wrote:

This cultivar does not fruit, so no seeds are produced.

On Jul 28, 2002, darius from So.App.Mtns.,
United States (Zone 5b) wrote:

This plant is also used as a bonsai, and whether in the garden as a specimen plant or as bonsai, the main attraction is the wonderfully contorted branches. Hence, best for winter interest. Non-descript in the summer. The Japanese Beetles prefer this shrub in my garden, leaving it almost denuded some years. No other noticeable pest problems in my garden. Slow grower.


Eastern Filbert Blight - A Threat to Hazelnuts

The devastating impact of Eastern Filbert Blight (EFB) has been a significant roadblock to the development of commercial hazelnut orchards outside of Oregon.

Eastern Filbert Blight, also known as EFB, is a fungal disease that is native to a wide area in eastern North America. Here it is found naturally associated with its host, our native American hazelnut ( C. Americana ), on which it causes only limited damage. However, EFB causes severe cankering, branch die-back and death of susceptible European hazelnuts ( C. avellana ). The primary limiting factor for growth of commercial European hazelnuts is EFB susceptibility.

Attempts were made in the early 1900s to develop commercial hazelnuts for the eastern U.S. by hybridizing European and American Hazelnuts. However, success was limited due to a lack of understanding of EFB and the limited diversity of the genetic resources used in the breeding program.

However, for nearly a century, European hazelnuts thrived in coastal Washington and Oregon, as the climate there was amenable and EFB was naturally absent. Unfortunately, this situation changed dramatically with the discovery of EFB in southwest Washington in the 1960s. EFB is now found throughout the Willamette Valley where it devastates susceptible orchards and its control adds considerable expense to production costs. Watch the spread of EFB that devastated susceptible hazelnut plants.

The Hybrid Hazelnut Consortium is researching EFB to better understand the pathosystem. The development of hazelnut cultivars expressing durable resistance is necessary for long-term control of this disease across North America. Learn about our research plan about EFB and Hazelnuts.

We inspire people to plant, nurture, and celebrate trees.

The Arbor Day Foundation is a 501(c)(3) nonprofit conservation and education organization. A million members, donors, and partners support our programs to make our world greener and healthier.


Eastern Filbert Blight Management - What Are Eastern Filbert Blight Symptoms And Treatment - garden

Having this Corylus avellana contorta 'Red Majestic' now for several years, I thought we were in the clear of it ever developing Eastern Filbert Blight.

As the leaves unfurl, I always take a good look to be sure. I examine the stems thoroughly. Leaves should be slightly crinkly and the stems should be grey with lighter lenticels.

This spring two branches are showing signs of disease. It's easy to detect. Lack of leaves, dry and flaking bark tissue and the loss of the smooth grey bark are tell-tale signs the plant has Eastern Filbert Blight.

The pathogen, Anisogramma anomala has invaded lenticels on some of the bottom stems, as shown here. I cut them off and brought them to a less distracted background for ID.

The pathogen splashes on to leaves and young stems, in this case enveloping the lenticels (stem breathing pores) and causing cankers. These cankers can appear 12-16 months after the initial infection. The cankers swell and expand, splitting the bark tissue, causing die-back and eventual stem decay.

The lenticels will darken with the bacterium and will become quite woody - hard.

I remember having a colleague tell me these were Scale Insects. From afar, they may look that way, but with this close up, you can see it's a canker for sure!

TREATEMENT: Cut back infected branches or to healthy growth with no evidence of cankers to the main stem during dry conditions. Destroy or put in garbage. DO NOT COMPOST THESE INFECTED STEMS. Disinfect pruning tools after each cut. Prevent over-head irrigation/watering, especially any splashing throughout the spring/summer. Keep your eye on the plant throughout the summer months and prune away any stems where lenticels are becoming distorted.

With our situation, we are going to have a tough go - with the pond so close. Fingers crossed.

It's a common disease within Nursery Greenhouse Growing conditions. Can wipe out an entire plant if it's not nipped in the 'bud'.

Hint: One of the things I look out for when purchasing any Filbert (Corylus sp.) plant at the Garden Centre/Nursery. If you see these cankers, if so - look elsewhere. It's too bad this one now has it.


Bekijk de video: Ik heb de ziekte van Crohn.


Opmerkingen:Schrijf een bericht