Benieuwd naar de verzorging van joodplanten

Benieuwd naar de verzorging van joodplanten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wandering Jood Plant bestaat uit verschillende soorten in het geslacht Tradescantia. Weet je ook dat je rondzwervende jood kunt kweken in de volledige schaduw, maar ook in de volle zon? In de volle zon ziet het er kleurrijker uit. Terwijl schaduw de bladeren een groenachtige tint geeft.

Inhoud:
 • Hoe zorg je voor een Zebrina-plant?
 • Zwervende Joodse plant
 • Wandelgids voor Jood Plantenverzorging & Kweek
 • Zwervende Jood (Tradescantia Zebrina)
 • Wandelende Jood (Tradescantia Genus) Verzorgings- en kweekgids
 • Hoe repareer je een langbenige zwervende joodsplant?
 • Robot of mens?
 • Tradescantia Care: de zwervende joodsplant kweken
 • Zwervende Jood Plant - Hoe het gemakkelijk binnenshuis te kweken?
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: Verzorging en vermeerdering van zwervende joden in Malayalam - BESTE plant voor hangende mand

Hoe zorg je voor een Zebrina-plant?

Zwervende Joden is een kamerplant die volgens velen een van de gemakkelijkst te kweken kamerplanten is. De wandelende jood is een wijnplant met bladeren die worden gekenmerkt door wit, zilver en paars blad met strepen over de lengte van de bladeren. Omdat de plant de neiging heeft tot wijnstokken, zijn hangende manden of gebieden waar hij naar beneden kan lopen de perfecte locaties voor de Wandering Jood.

Zwervende Joden bloeien met bloemenkleuren variërend van paars, wit en zelfs enkele roze variëteiten. Deze kamerplant doet het het beste in fel zonlicht, met een combinatie van direct en gefilterd zonlicht. Zwervende Joden geven de voorkeur aan matig tot zwaar water geven. Probeer de grond het grootste deel van de tijd vochtig te houden, maar niet drassig.

Laat het tussen het water geven een beetje proberen. Ze geven ook de voorkeur aan een iets hogere luchtvochtigheid. Een zorgtip die ik kan delen, is dat je moet proberen de uiteinden van de stelen vaak te snoeien. Door de uiteinden van de stelen terug te snoeien zal de plant vertakken en voller en bossiger worden. Je kunt ook nieuwe plantjes maken door stekken van de plant te nemen en in water te wortelen. Een aandachtspunt bij deze kamerplant. Ik heb op een paar websites gevonden dat sap van rondtrekkende joden huidirritatie kan veroorzaken bij mensen.

Wees dus voorzichtig. Ik heb een aloëplant die al jaren groeit. Plots groeit er een zwervende joodsplant mee. Hoe is dit gebeurd??? Ik ben zo blij dat ik deze site heb gevonden! Ik heb een zwervende Jood die ik onlangs opnieuw heb gepot, zodra ik dat deed, begon het arme ding eruit te zien alsof ik er vergif in had gegoten!

Heel erg bedankt voor dat beetje informatie over hen die een kleine pot nodig hebben! Dit WAS een prachtige plant en ik heb nu hoop dat het weer zo zal zijn! Ik heb zo snel mogelijk hulp nodig, niet alleen in mijn zwervende Jood, maar ook in een van mijn andere planten heb ik deze kleine witte of lichtgekleurde gezien. Ze zijn zo klein dat ik niet precies weet hoe ze eruit zien. Maar de kicker is dat het er duizenden lijken te zijn. En ik zie ze allemaal in de grond, niet op de plant.

De zwervende Jood vertoont geen tekenen van angst, maar mijn andere plant is dat ik bang ben dat dit zich zal verspreiden. Ik heb mijn Jood al jaren. Plots eet iets het. Het ongedierte laat kleine donkerpaarse poep achter op het gebied onder de plant.

Wat kan ik doen??? Ik heb de laatste paar maanden gemerkt dat mijn verwonderde jood stervende is! Wat is er aan de hand, graag hulp!!!! Hallo, ik heb ongeveer een maand geleden mijn zwervende joodplant gekregen. De kamergenoot van mijn vader heeft het me cadeau gedaan. Ik heb het in mijn keuken aan mijn gootsteen hangen. En het lijkt langzaam te sterven idk wat ik verkeerd doe.

Ik ben ook bang dat het doodgaat omdat ik boven me sta terwijl ik de afwas doe, dus het hete water zou ermee kunnen knoeien. Ik had mijn rondzwervende jood buiten hangen. Mooi, bossig en gezond. Eekhoorns kwamen erin! Het was alsof iemand een schaar nam en elke wijnstok afsneed. Ik probeer het te redden. Besloten om te googlen hoe je zo'n mooie plant kunt redden. Plaats commentaar. Antwoorden op vragen.


Zwervende Joodse plant

Plantgrootte - Ca. Potmaat - 4 inch. Licht : Dit is een kamerplant die goed gedijt in fel maar indirect zonlicht. Hoe helderder het licht dat u uw zwervende joodplant geeft, hoe meer bloemen hij zal produceren. De grond gelijkmatig vochtig houden is het beste.

Houd uw plant tevreden door hem water te geven wanneer de grond tot ½" droog is. Je wilt niet dat de plant ooit helemaal uitdroogt. Zwervende Joodse planten.

Wandelgids voor Jood Plantenverzorging & Kweek

Zie openbaarmaking voor meer informatie. Als je nieuw bent in het verzorgen van kamerplanten of fysiek of qua tijd beperkt bent, dan is rondzwervende jodenzorg misschien wel het antwoord voor jou. Tradescantia pallida, dwalende jood of wandelende jood is een soort spiderwort uit het plantengeslacht Nieuwe Wereld. Zebrine en T. Het is afkomstig uit het Gulf Coast-gebied in het oosten van Mexico. Het blad heeft indrukwekkende zebrastrepenpatronen. De soort heeft verschillende cultivars waarvan die met paars blad of Purpurea de Award of Garden Merit heeft gekregen van de Royal Horticultural Society. Wanneer het volwassen is, verwacht dat het tussen de 6 en 9 inch hoog en tussen de 12 en 24 inch breed zal worden. Verwacht bloemen in de lente of vroege zomer met een breed scala aan kleuren. Deze plant geniet van een helder, maar indirect licht.

Zwervende Jood (Tradescantia Zebrina)

Planten met hangende en kruipende gewoonten zijn enkele van de beste planten om te houden. Ze groeien snel en maken in een mum van tijd dik tapijt van bodembedekkers voor in de tuin en ook voor binnen zijn ze opvallende hangplanten. Een van de beste trailers aller tijden om te groeien is de zwervende jood. Deze gekleurde plant, die gemakkelijk te onderhouden is en prachtig drapeert, maakt elke ruimte uitnodigender en interessanter.

Wandering Jew Plant, Spiderwort of Tradescantia Zebrina is een mooie hangende plant met speervormige groene bladeren en complimenterende lange glinsterende zilveren en paarse strepen. Met de juiste plaatsing van de zon krijgen veel exemplaren een stoffige, levendige paars langs de toppen van elk blad.

Wandelende Jood (Tradescantia Genus) Verzorgings- en kweekgids

Ze zien er prachtig uit in hangende manden of bovenop een voetstuk waar de kleurrijke wijnstokken naar beneden kunnen stromen. De zorg voor de zwervende joodplant is gemakkelijk tijdens de warme, vochtige zomermaanden. Maar tijdens de droge koude maanden van het jaar kan het een beetje uitdagender zijn om binnen een zwervende joodsplant te kweken. Zwervende joodse planten voegen prachtige kleuren toe aan gemengde containers en voegen geweldige textuur en kleur toe aan schaduwrijke tuinen. Vergeet niet dat als je ze buiten zet, deze planten niet bestand zijn tegen de kou en zullen ze sterven bij de eerste harde bevriezing als ze buiten worden gelaten.

Hoe repareer je een langbenige zwervende joodsplant?

De Wandering Jew-plant is eigenlijk drie variëteiten van Tradescantia- of spiderwort-planten. De variëteiten zijn er in verschillende kleuren en komen oorspronkelijk uit Mexico, Midden-Amerika en Brazilië. De plant dankt zijn naam aan zijn spreidende groeiwijze. Nadat hij in een container, plantenbak of in de volle grond is geplant, zal hij snel naar andere gebieden afdwalen. Hoewel sommige variëteiten alleen winterhard zijn in zone 10 en 11 en slechts één variëteit winterhard is tot zone 8, wordt de plant af en toe buiten gekweekt als bodembedekker.

Hier zijn enkele eenvoudige tips voor de beste manier om uw Inch-plant of Wandering Jew-plant te verzorgen en te laten groeien. Volg deze eenvoudige stappen om uw verwonderde joodplant te behouden.

Robot of mens?

Zwervende Joden is een kamerplant die volgens velen een van de gemakkelijkst te kweken kamerplanten is. De wandelende jood is een wijnplant met bladeren die worden gekenmerkt door wit, zilver en paars blad met strepen over de lengte van de bladeren. Omdat de plant de neiging heeft tot wijnstokken, zijn hangende manden of gebieden waar hij naar beneden kan lopen de perfecte locaties voor de Wandering Jood. Zwervende Joden bloeien met bloemenkleuren variërend van paars, wit en zelfs enkele roze variëteiten.

Tradescantia Care: de zwervende joodsplant kweken

GERELATEERDE VIDEO: WANDELENDE JOODPLANT VERZORGINGSTIPS u0026 VERMEERDERINGEN

Een krachtige, makkelijk te kweken kamerplant met een hangende groeiwijze. Veel variëteiten hebben gestreepte bladeren en ze hebben allemaal sierlijke bloemen met 3 bloembladen. Plaats waar de wijnstokken vrij kunnen vallen of sleep langs een plank voor het beste effect. In de winter moet de watergift worden verminderd. Ziet er geweldig uit over de randen van de container.

De zwervende jood is de algemene naam die wordt gegeven aan een aantal planten van het geslacht tradescantia, met als meest populaire de T. Sommige landen classificeren deze soort als een invasieve plant of zelfs een onkruid.

Zwervende Jood Plant - Hoe het gemakkelijk binnenshuis te kweken?

Deze paars gestreepte plant genaamd zwervende jood heeft hartvormige bladeren die hem helemaal mooi maken. Het is al jaren gegroeid en wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden om te verkopen en winst te maken. Deze plant heeft de neiging sneller te groeien dan veel andere op wijnstokken gebaseerde planten. Om niet in de war te raken, er zijn zoveel namen van deze plant alleen en zelfs het wordt aangeduid met familiesoorten, dus onthoud alleen de geslachtsnaam Tradescantia. Ook zit hij in tuinbedekking en hangplant aangezien de stengel van deze plant naar beneden drijft. Dit is ook goed voor het verbeteren van de binnenlucht en kan veel luchtwegverontreinigende stoffen verwijderen. Net als elke andere plant produceert deze ook enkele bloemen met 3 bloembladen waar zebralijnen op de bladeren staan.

Plantenverzorging vandaag. De Tradescantia-plant is algemeen bekend als de Wandering Jew-plant - een aantrekkelijke wijnplant waarvan de kenmerkende bladeren strepen hebben van paars, wit, groen en zilver. De botanische naam voor de driekleurige zwervende jood?


Bekijk de video: Zorg beleven in wzc Sint Jozef Neerpelt


Opmerkingen:

 1. Eagan

  Alleen dat is nodig. Een interessant thema, ik zal deelnemen.

 2. Samunos

  Ik feliciteer, het lijkt me een uitstekend idee isSchrijf een bericht