Wit op stam van fruitbomen

Wit op stam van fruitbomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Die witte verfachtige banden over de schors zijn korstmossen, en ze zijn net zo normaal en natuurlijk een onderdeel van gezonde bossen als zangers. Er zijn verschillende andere aanwezig op deze boom en in het bos. Korstmossen bestaan ​​in prachtige diversiteit, en de overgrote meerderheid van hen doet absoluut geen kwaad aan bomen. Sterker nog, korstmossen spelen verschillende vitale rollen in het bos, van water en voedingsstoffen tot voedsel voor zoogdieren, nestmateriaal voor vogels, dekking voor mijten en camouflage voor boomkikkers en gaasvliegen. Sommige worden zelfs door wetenschappers gebruikt als indicatoren voor de luchtkwaliteit.

Inhoud:
 • Boomstammen witwassen
 • Hoe echte meeldauw op appelbomen te voorkomen en te bestrijden?
 • Appelboomziekten: hoe ze te behandelen?
 • Boomstamverf (AZ Best)
 • Appelboomschade, konijn-resistente planten en bomen in water
 • Waarom schilderen mensen de onderkant van bomen wit?
 • 021 - Verwonding door zonnebrand of letsel in de winter in het zuidwesten van loofbomen
 • Veel voorkomende ziekten van appelbomen
 • Schade door zonnebrand in fruitbomen
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: Hoe zich te ontdoen van wollige bladluizen ZONDER bijen pijn te doen

Boomstammen witwassen

Appels zijn onderhevig aan een verscheidenheid aan ziekten die kleine cosmetische schade of grotere schade kunnen veroorzaken, zoals verminderde opbrengsten en zelfs boomsterfte. Gelukkig kunnen thuistelers de meeste ziekten voorkomen door ziekteresistente rassen te planten. Hieronder staan ​​​​enkele van de meest voorkomende appelziekten:.

Appelschurft is een van de meest voorkomende en ernstigste ziekten die appelbomen aantasten. Het verschijnt meestal in het vroege tot het midden van de lente en komt vaker voor bij regenachtig weer. De ziekte wordt veroorzaakt door de schimmel Venturia inqequalis, die overwintert in geïnfecteerde bladeren die op de grond achterblijven. De schimmelsporen komen in het voorjaar vrij bij nat weer en worden door de wind op kwetsbare, nieuw opkomende bladeren geblazen.

Appelschurft verschijnt eerst als kleine, olijfkleurige laesies aan de onderkant van de bladeren. Naarmate de schimmel zich verspreidt, ontwikkelen de bovenzijden van de bladeren ook laesies, die zwart of gevlekt kunnen worden met gedefinieerde randen. Ernstig geïnfecteerde bomen kunnen halverwege de zomer ontbladerd raken, waardoor de boom kwetsbaar wordt voor andere ziekten. De vrucht ontwikkelt zwarte of bruine korsten of zachte plekken. Verschillende appelrassen, waaronder Jonafree, Liberty, Enterprise, Pristine en Williams Pride, zijn volledig resistent tegen appelschurft.

Kies schurftresistente soorten, vooral als appelschurft een veel voorkomend probleem is in uw omgeving. In de herfst bladeren en puin onmiddellijk opharken en verwijderen en in het vroege voorjaar gevoelige bomen besproeien met fungicide, zoals kalkzwavel, zwavel of Captan. Bacterieziekte is een bacteriële ziekte die in veel delen van de Verenigde Staten hoogtij viert. Bomen die besmet zijn met bacterievuur kunnen watervlekken, bruine bloesems en bruine bladeren hebben. De twijgen en de takken van de boom kunnen bruin of zwart worden en hebben open kankers die een dikke, bruine vloeistof afscheiden.

De ziekte overwintert in besmet hout en wordt in het voorjaar verspreid door regen en insecten. Bemest de boom in het vroege voorjaar voordat de groei begint en vermijd het gebruik van overmatige kunstmest, wat een snelle, weelderige groei bevordert die het meest vatbaar is voor infecties.

Verwijder geïnfecteerde takken in de late winter, terwijl de boom slapend is. Het snoeien van de boom terwijl deze actief groeit, zal de ziekte waarschijnlijk verspreiden. Verbrand de takken indien mogelijk om overwinterende bacteriën te doden. Laat ze niet achter op uw terrein. Volgens de Ohio State University Extension worden momenteel geen sprays aanbevolen voor thuisboomgaarden.

Kurkvlek kan lijken op hagel- of insectenschade, maar wordt veroorzaakt door een lage pH van de grond en een daaropvolgend calciumtekort. Kurkvlek verschijnt als kleine kuiltjes in de schil van zich ontwikkelende appels. De vrucht is eetbaar, maar de vlekken verminderen de esthetische aantrekkingskracht. Voeg kalk toe aan de grond, volgens de aanbevelingen van een grondtestanalyse, als de pH van uw grond onder de 6 komt. Besproei de bomen met calciumchloride in een hoeveelheid van 1.

Maak vier toepassingen, beginnend onmiddellijk na de volle bloei. Breng de oplossing elke tien dagen opnieuw aan om de kurkplek onder controle te houden. Echte meeldauw wordt veroorzaakt door de schimmel Podosphaera leucotricha en ontwikkelt zich eerst als witte, viltachtige gezwellen aan de onderkant van bladeren. Naarmate de ziekte zich verspreidt, veroorzaakt het verwelkte bladeren, groeiachterstand en zwarte stippen op de bladeren en twijgen.

Plant de bomen in de volle zon en laat voldoende ruimte ertussen voor een goede luchtcirculatie. Besproei de bomen in het vroege voorjaar met Myclobutanil, kalkzwavel of zwavel. Roest is een interessante ziekte omdat er een waardplant voor nodig is, zoals ceder, kweepeer of meidoorn. De schimmel ontwikkelt zich in grote gallen of gezwellen op de waardplant.

In het voorjaar drogen de gallen uit, waardoor de sporen vrijkomen in de lucht waar ze naar appelbomen worden gedragen. Roest veroorzaakt gele of oranje vlekken op de bladeren en vervormd of gevlekt fruit. Om roest te bestrijden, moet u resistente appelrassen kweken en eventuele nabijgelegen waardplanten verwijderen. De sporen kunnen echter wel twee mijl reizen, dus naburige planten kunnen uw bomen infecteren.

Besproei appelbomen met zwavel, Myclobutanil of kalkzwavel. Zwartrot en Frog Eye-bladvlek verwijzen naar dezelfde ziekte op verschillende punten in de ziektecyclus. De ziekte, veroorzaakt door Botryosphaeria stompe , manifesteert zich eerst als bruine vlekken op de uiteinden van de vrucht.

De vlekken worden groter in concentrische cirkels en worden uiteindelijk zwart, waardoor de vrucht gaat rotten. Bladeren kunnen bedekt raken met kleine bruine vlekken of gaten. Later verspreidt de ziekte zich naar de boomtakken, waardoor kankers ontstaan ​​die uiteindelijk de boom kunnen doden. Om deze ziekte te bestrijden, moet u alle geïnfecteerde boommaterialen wegsnoeien en onmiddellijk verbranden of weggooien. Bomen die besmet zijn met bacterievuurziekte kunnen verzwakt raken, waardoor ze vatbaarder worden voor Black Rot.

Besproei de bomen met Captan of zwavel terwijl de ziekte zich in een vroeg stadium bevindt. Deze ziekte wordt soms verward met winterschade of verwondingen door natte bodems, omdat de schimmel die de ziekte veroorzaakt, Phytophthora, goed gedijt op natte, zware bodems. Bomen die met deze ziekte zijn geïnfecteerd, vertonen een afname in kracht en groei en kunnen geelachtige bladeren hebben die in de herfst paars worden. Fungiciden om de ziekte te behandelen zijn zelden effectief en worden niet aanbevolen voor thuiskwekers.

Plant in plaats daarvan appelbomen in leemachtige, lichtgewicht bodems die zijn aangepast met compost. Bouw bermen of gebruik verhoogde bedden als uw grond erg zwaar of slecht doorlatend is. Symptomen zijn onder meer vertraagde knopbreuk, blad- en bastverkleuring en afsterven van twijgen. Verwijder voorzichtig een deel van de aarde van de wortels van de plant en zorg ervoor dat u de boom niet verwondt. Schraap de buitenste schors weg om het binnenste hout te onthullen dat roodbruin en met water doordrenkt is, wat bevestigt dat de boom is geïnfecteerd met kroonrot.

Er is geen remedie voor kroonrot en de boom zal waarschijnlijk uiteindelijk sterven. Plant bomen in gebieden met een goede afwatering, zoals eerder aanbevolen. Commercieel geteelde appels zijn onderhevig aan een verscheidenheid aan chemische behandelingen omdat appels vatbaar zijn voor zoveel ziekten en insectenplagen.

Maar thuistelers kunnen met succes appels telen zonder een stortvloed aan chemicaliën door een paar tips te volgen: Plant ziekteresistente variëteiten die geschikt zijn voor uw gebied, kweek ze in de volle zon en goed doorlatende grond, ruim vuil onmiddellijk op en leer leven met een paar onvolkomenheden op de vruchten. North Dakota State University heeft een geweldige pagina met vragen en antwoorden over specifieke appelboomziekten en hoe ermee om te gaan. New Mexico State University heeft ook een geweldige gids voor appelboomziekten die zowel in die staat als elders voorkomen.

West Virginia University heeft een hele reeks foto's van de verschillende ziekten om u te helpen gemakkelijker te identificeren waar u mogelijk mee te maken heeft. Heb je lijst hierboven bekeken, maar niet gedekt.

Wat je waarschijnlijk opvalt is Wooly Apple Scale. Het is een klein insect dat er een gepantserde schil omheen maakt, vandaar de naamschaal. Deze insecten zullen de hele lente door het kruiperstadium bewegen en zich dan hechten, een schaal creëren en beginnen met het opzuigen van de vloeistoffen uit de stengel.

De rode, natte vlek zijn de vloeistoffen die in het insect zijn verteerd. Wat er gebeurt, is dat wanneer u ze poetst of vastpakt, ze in uw vingertoppen breken. Ik hoop dat dit helpt. Bedankt voor de informatie. Ik heb ook appels die wollige appelschubben hebben ontwikkeld. Hoe moet ik het behandelen om ervan af te komen?

Ik heb een zeer volwassen appelboom. Het fruit komt net binnen, maar net als vorig jaar lijkt alles wormgaatjes te hebben. De vrucht valt op de grond, meestal verrot vanuit de kern. Welke ziekte is dit en kan deze in deze fase van het jaar behandeld worden? Eventuele opmerkingen worden op prijs gesteld! Tim, ik denk dat je appels worden aangevallen door Apple Maggot. Het gebruik van een kleverige rode bol of appelmagenvallen werkt meestal redelijk goed. Michelle, hoe kun je madenvallen toepassen op een grote appelboom? Ik had de knuffelmot met dezelfde resultaten.

Melasse, 3 c Azijn. Vul gallon melkkan met water en voeg een scheutje hete peper toe. Ze doorlopen verschillende cycli, dus het vroege vroege voorjaar tot het late najaar is voldoende. Ik ving ongeveer geschat. Groter de boom meer kruiken. Doe het nu 3 jaar. Appels veel beter. Ik heb oorspronkelijk veel soorten uit de staat Washington. Veel van mijn jongste bomen in mijn kwekerij, die onderstammen van de g-serie zijn, zijn bezweken aan een ziekte die zich pas dit jaar voordeed.

Het blijkt vuurpijl te zijn. Mijn probleem hiermee is duidelijk. Er is een oranjekleurige bast die ervoor zorgt dat de bomen niet uitbladeren en uiteindelijk, een jaar na de eerste bevindingen, kwam er onder de optimale omstandigheden een heldere vloeistof uit de oranje stengels.

Ik kan geen andere ziekten vinden die gedijen onder dezelfde omstandigheden met dezelfde symptomen. Kan iemand anders? Ik heb geen bomen die ik meer kan laten zien, dus eventuele foto's kunnen nuttig zijn.


Hoe echte meeldauw op appelbomen te voorkomen en te bestrijden?

Insect Quick Links Anthracnose, Spot Beschrijving Anthracnose is een veel voorkomende ziekte die een zeer breed scala aan planten en bomen aantast. Wanneer Spot Anthracnose aanvankelijk verschijnt, verschijnen er in de late lente en zomer kleine lichtbruine vlekken van dood weefsel op de bladeren en bloesems. De vlekken ontstaan ​​tijdens het koele, natte, vochtige lenteweer. De ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die overwintert op de bast van de boom of op gevallen bladeren. In het voorjaar wordt de schimmel verspreid door regen en wind, waardoor de schimmel naar nieuw ontwikkelende gezonde bladeren en bloesems wordt getransporteerd. Wanneer de boom gedurende meerdere seizoenen ernstig is geïnfecteerd, zal de schimmel takken infecteren en doden.

witte latexverf voor buiten wordt gebruikt in fruitboomgaarden om zonlicht te weerkaatsen en zonnebrand te voorkomen. Eggert () schilderde appel- en perzikstammen wit en.

Appelboomziekten: hoe ze te behandelen?

Een andere inheemse boom die vaak langs onze straten en in onze parken wordt geplant, de Sea Almond Terminalia catappa is een kustsoort die van nature voorkomt langs de kusten en in de mangroven van Singapore. Deze boom is half bladverliezend en laat twee keer per jaar zijn blad vallen. Naarmate de bladeren verdorren, veranderen ze van groen in een mix van rood, oranje en geel, wat onze tropische stad een herfstachtig gevoel geeft. De Zee-amandel is ook te herkennen aan zijn pagodevorm, vanwege de regelmatig uit elkaar geplaatste gelaagde takken op de stam en de grote steunberen. De grote witte of roze trompetvormige bloemen van de Trompetboom verschijnen meestal twee keer per jaar na een droge periode. Een rij Trompetbomen in volle bloei kan echt een spectaculair gezicht zijn. Bijna het hele jaar door produceert de Golden Penda opvallende felgele bloemen.

Boomstamverf (AZ Best)

Davey gebruikt cookies om uw ervaring geweldig te maken door ons analyses te verstrekken, zodat we u de meest relevante inhoud kunnen aanbieden. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie. Abonneer u op de "The Sapling" op de Davey Blog voor de nieuwste tips om uw buitenruimte het hele jaar door in topvorm te houden. Een pluizige schimmel spotten terwijl je naar je smakelijke traktatie reikt.

We werken onze website bij en bestellen zal binnenkort beschikbaar zijn voor onze Canadese klanten. Controleer alstublieft nog een keer.

Appelboomschade, konijn-resistente planten en bomen in water

Professionele boomgaarders gebruiken whitewash om zonnebrand te voorkomen bij jonge, nieuw aangeplante fruitbomen om zonnebrand op jonge stammen te voorkomen. Ze schilderen de stammen van ongeveer 2,5 cm onder de grondlijn tot ongeveer 60 cm boven de stam. Het juiste product voor het schilderen van boomstammen is latexverf op waterbasis. De verf moet worden verdund met een snelheid van één gallon latex gemengd met vier tot vijf liter water. Uit een onderzoek van Cornell University bleek dat een applicatie met volledige sterkte die erop is geverfd, het beste beschermt tegen boortjes.

Waarom schilderen mensen de onderkant van bomen wit?

En dat geldt met name voor echte meeldauw van appels en crabapples, Podosphaera leucotricha. De echte meeldauw van de appel tast zowel gekweekte als wilde appels en crabapps aan. En het komt voor in alle regio's van de wereld die appels produceren! Echte meeldauw ontlenen hun naam aan de witte sporen die worden geproduceerd door de mycelia-schimmeldraden. De ziekte op appels tast vrijwel elk stadium van de plant aan: knoppen, bloesems, nieuwe scheuten, bladeren en fruit.

Beschrijving. Gebruikt op de stammen van bomen in de hete, woestijngebieden, om zonnebrand op fruit-, citrus-, essen- en ficusbomen te voorkomen. De beste witte boom van Arizona.

021 - Verwonding door zonnebrand of letsel in de winter in het zuidwesten van loofbomen

Tenzij afgeschrikt, komen ziekten bij appelbomen vaak voor en verspreiden ze zich van boom tot boom. De juiste preventieve en behandelingsmaatregelen kunnen helpen om uw kansen op het beheersen van deze schadelijke ziekten te vergroten. Sommige ziekten zijn beter te behandelen dan andere, terwijl sommige helemaal niet te genezen zijn.

Veel voorkomende ziekten van appelbomen

VERWANTE VIDEO: Waarom schilderen mensen de onderkant van bomen wit?

Vergezel ons op Facebook. Deze pagina met foto's en duidelijke beschrijvingen zal u helpen de veelvoorkomende plagen en ziekten te identificeren, maar als u advies wilt over hoe u ze in de eerste plaats kunt voorkomen, dan heeft de pagina hier meer specifieke informatie over preventieve maatregelen. Onderstaand artikel geeft een overzicht van ziekten en plagen die de bladeren, takken, vruchten, bloesem en wortels aantasten. Volwassen bladluizen op een blad. Aangetaste bladeren kunnen iets kleiner zijn dan normaal en kunnen vervormd zijn. Het kan zich verspreiden naar fruit en zelfs twijgen en takken.

Phytophthora wortel- en kroonrot, ook wel kraagrot genoemd, zijn veel voorkomende en destructieve ziekten van fruitbomen over de hele wereld. In Ohio worden appel-, kersen- en perzikbomen meestal aangevallen.

Schade door zonnebrand in fruitbomen

Meer informatie ". Talloze insecten zijn plagen op perzikbomen in South Carolina. Ze veroorzaken schade aan de perzikbloemen, fruit, twijgen, ledematen en stam. Enkele van de meest voorkomende hiervan zijn pruimencurculio, oosterse fruitmot, perzikboomboorder, kleine perzikboomboorder, schotgatboorder, katgerichte insecten, schaal, Japanse kever en de groene junikever. Als gevolg van de noodzaak om een ​​aantal ernstige insectenplagen en ziekteverwekkers te bestrijden, ontdekken mensen die perziken in hun achtertuin kweken voor thuisgebruik vaak dat het verkrijgen van fruit van acceptabele kwaliteit meer gespecialiseerde zorg vereist dan ze kunnen geven. Opgemerkt moet worden dat zonder de toepassing van goed getimede pesticiden, het gebruikelijk is dat insectenplagen en ziekten het hele gewas verpesten en de bomen beschadigen.

Gebruikt op de stammen van bomen in de hete, woestijngebieden, om zonnebrand op fruit-, citrus-, essen- en ficusbomen te voorkomen. Het is gemakkelijk aan te brengen met een kwast, spray of roller. Dramm One Touch Rain Wand is beoordeeld als een van de beste. Slechts een aanraking van uw duim laat het water stromen, waardoor gemorst water wordt bespaard en u niet vermoeid raakt.


Bekijk de video: Zomerkamp pivo stam Mar de Wit 2015


Opmerkingen:

 1. Vita

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je geen gelijk. Ik stel voor om het te bespreken.

 2. Tauro

  Het spijt me, niet helemaal wat nodig is voor mij.

 3. Garin

  En dan dat.Schrijf een bericht