Beste planten voor moestuin binnenshuis

Beste planten voor moestuin binnenshuis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hulp bij het zoeken naar tuinieren. Op onze Gardening Help-website vindt u een schat aan informatie voor de moestuin thuis. We hebben factsheets over het starten van een tuin, visuele handleidingen die u laten zien hoe u groenten in containers kunt verbouwen, veelgestelde vragen over moestuinieren en specifieke informatie over het verbouwen van een brede selectie van gewone en ongewone groenten. We hebben ook een volledige lijst van de meest voorkomende insecten en ziekten die problemen veroorzaken bij tuingroenten in het lagere Midwesten. Klik op de onderstaande links om naar gedetailleerde informatie in elke categorie te gaan.

Inhoud:
 • De 8 beste groenten om binnen te kweken
 • Groenten en kruiden die je gemakkelijk kunt kweken zonder tuin
 • Groentezaden: welke buiten zaaien versus binnen?
 • Hoe u thuis een binnentuin voor verse producten kunt starten en onderhouden?
 • Binnenshuis groenten kweken in de winter: niet zo eenvoudig!
 • Binnenshuis bloemen, kruiden en groenten kweken
 • Top 10 makkelijk te kweken groenten, fruit & salade zaden en planten voor beginners
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: Mijn Top 3 Planten Om Te Groeien Bij Binnentuinieren

De 8 beste groenten om binnen te kweken

Zelfs als je geen groene vingers hebt, helpt deze stapsgewijze handleiding je om gemakkelijk een binnentuin voor groenten en kruiden te creëren. Of je jezelf nu de ritjes naar de supermarkt voor verse producten wilt besparen of dat de laatste pandemie je doet verlangen naar de smaak van de natuur, het starten van een tuin lijkt de meest logische oplossing voor je problemen.

Maar als je een stadsbewoner bent zonder een achtertuin of constant met slecht weer te maken hebt, is dit niet de meest haalbare optie. Eén oplossing: breng het buitenleven - en al zijn weelderige groen, vuil en geuren - naar binnen met een binnentuin.

Niet alleen telt tuinieren in je nederige woning als een leuke nieuwe quarantainehobby, het kan volgens onderzoek ook grote gezondheidsvoordelen hebben. Studies hebben aangetoond dat tuinieren binnen of buiten verband houdt met een toename van tevredenheid met het leven, psychologisch welzijn en cognitieve functies, evenals vermindering van stress, woede, vermoeidheid en depressie- en angstsymptomen.

Hoe meer je oefent, hoe groener je duim wordt. Klaar om binnentuinieren het oude college te proberen? Volg deze stapsgewijze handleiding om een ​​binnenmoestuin of kruidentuin te beginnen en deze in te richten voor succes. Voordat je wat aarde, zaden en water in een pot gooit en ermee ophoudt, moet je je binnentuin zorgvuldig plannen. Ga je kunstlicht gebruiken om de plantmogelijkheden uit te breiden? En welke kruiden en groenten eet en gebruik je bij het bereiden van je maaltijden?

Omdat natuurlijk licht een uitdaging kan zijn als je binnen kweekt, raadt Myers aan om planten te kiezen die een beetje schaduw kunnen verdragen, zoals bladsla, spinazie, rucola en boerenkool. Deze groenten hebben ongeveer 45 dagen nodig om volwassen te worden, wat betekent dat je binnen anderhalve maand een verse salade kunt hebben.

Wat betreft groenten buiten het groene rijk, stelt Myers voor om radijs, bieten en wortelen te kiezen, die tegen wat schaduw kunnen, voor binnentuinen. Als geduld geen deugd is waar je bekend om staat, zijn microgreens de beste keuze - deze kleine maar qua voedingswaarde krachtige greens kunnen slechts 10 dagen na het planten van de zaden worden geoogst, zegt ze. Deze planten hebben het meeste zonlicht nodig en groeien bloemen die bestoven moeten worden om fruit te creëren.

In tegenstelling tot bladgroenten, wortelgewassen en knollen, die zichzelf bestuiven, vertrouwen deze planten doorgaans op hommels en wind om stuifmeel van de mannelijke naar de vrouwelijke voortplantingsstructuren te verplaatsen, volgens de uitbreiding Gardening in Michigan aan de Michigan State University. Deze planten hebben de neiging om te klimmen, zich uit te spreiden en nemen over het algemeen veel ruimte in beslag, zegt Bawden-Davis. Rozemarijn en laurierblaadjes kunnen een beetje uitdagender zijn om te onderhouden, terwijl koriander van koelere temperaturen houdt en meerdere aanplant nodig heeft om voldoende voorraad op te bouwen om daadwerkelijk te gebruiken bij het koken, voegt ze eraan toe.

Aardappelen, zoete aardappelen, selderij en uien werken het beste met deze methode. Omdat deze hybride plant genen bevat uit twee verschillende familielijnen, zullen de nakomelingen een willekeurig mengsel van genen uit de originele zuivere lijnen hebben, waardoor je zowel gewenste als ongewenste eigenschappen krijgt, volgens de South Dakota State University. Het gebruik van met aarde gevulde potten is de meest gebruikelijke manier om binnen kruiden en groenten te kweken, maar het is niet de enige manier.

In binnentuinen helpt potgrond de planten te verankeren, zorgt voor luchtruimte voor zuurstof om bij de wortels te komen en dient als een reservoir voor water en voedingsstoffen, zegt Myers. Hydrocultuurtuinen, waarbij planten direct in waterige grond worden gekweekt, worden echter steeds populairder. In dit groeisysteem helpt zoet water de wortels van zuurstof te voorzien en wordt vloeibare mest aan het water toegevoegd om planten de noodzakelijke voedingsstoffen te geven die normaal gesproken in de bodem worden aangetroffen. Over het algemeen is de beste locatie voor een binnentuin het gebied met het beste licht, zegt Bawden-Davis.

Je planten tegen een raam zetten is OK - onder de juiste omstandigheden. Op het westen gerichte ramen kunnen echter te warm zijn en planten moeten twee tot drie voet van de ramen worden geplaatst, zegt Bawden-Davis.

Uw lokale klimaat is ook van belang: tuinders in het noorden moeten hun tuinen in de winter mogelijk uit de buurt van koude ramen moeten houden, zegt Myers. Je moet ook vermijden om je binnentuin te plaatsen waar het warme lucht kan krijgen, denk aan: verwarmingsopeningen of koude lucht zoals de airconditioner, die planten kan beschadigen, voegt ze eraan toe. Zorg ervoor dat u deze kweeklampen direct boven de plantenbakken plaatst voor de beste resultaten, merkt Myers op.

Om je binnentuin een extra boost van zonneschijn te geven, kun je overwegen om potten op een reflecterend of wit oppervlak te plaatsen, dat het licht van onderaf in de planten terugkaatst, voegt ze eraan toe. Tomaten en paprika's hebben minstens een pot van één tot twee gallon nodig voor kleinere variëteiten, en een pot van drie tot vijf gallon voor grotere, terwijl greens in de meeste maten containers kunnen groeien, zegt Myers.

Samen met de grootte van de pot, kunnen de kenmerken van de container zelf je binnentuin maken of breken. Kies voor plastic containers, die lichtgewicht zijn en langer vocht vasthouden, en die met drainagegaten om te voorkomen dat de grond te verzadigd raakt, zegt Myers.

Het bespaart ook tijd door het overtollige water af te gieten elke keer dat ik mijn planten water geef. Net zoals een droge spons alle vloeistof waarmee het in contact komt snel opneemt, zal uitgedroogde grond water uit het reservoir trekken wanneer het dat nodig heeft. Gebruik in plaats daarvan een hoogwaardige potmix, zegt Myers. Potmixen hebben een uitgebalanceerd mengsel van turf, compost of kokosvezel, de pluizige vezels van een kokosnootschaal om vocht vast te houden, evenals vermiculiet, perliet of rijstschillen om een ​​goede drainage te bevorderen, legt ze uit.

De grond van een buitentuin daarentegen kan niet genoeg of te veel water bevatten, is uitgeput van essentiële voedingsstoffen of is te zwaar en dicht, waardoor de grond dicht op elkaar kan worden gepakt en beluchting moeilijk kan worden.

Stikstof is de belangrijkste voedingsstof voor plantengroei en helpt bij het creëren van weelderige, groene bladeren, die vervolgens helpen de energie van de zon vast te leggen, deze om te zetten in suiker en uiteindelijk heerlijke groenten te creëren, volgens de Northeast Organic Farming Association. Je kunt ook vochtvasthoudende producten toevoegen om het water bij de plantenwortels vast te houden en de frequentie van water geven te verminderen. Deze functie maakt het extra belangrijk om uw binnentuin niet te veel water te geven, omdat planten die in te natte grond groeien niet genoeg zuurstof kunnen krijgen, wat leidt tot wortelsterfte, groeiachterstand en vergeling van bladeren, volgens de Missouri Botanical Garden .

Raap zaden op die een hoge kiemkracht hebben, wat betekent dat veel van de zaden uiteindelijk ontkiemen en gedateerd zijn voor het huidige seizoen, zegt ze. Hoewel sommige zaden jaren meegaan als ze op de juiste manier worden beheerd en op een koele, donkere plaats worden bewaard, neemt de kiemkracht meestal af met de leeftijd.

Uw beste gok: de afgeprijsde zaden die twee jaar geleden zijn verpakt, overslaan en in plaats daarvan een met het lopende jaar gedateerde pakken. Bij het planten van zaden, plaats ze op de diepte die wordt aanbevolen op de verpakking. Houd de potmix licht vochtig denk: een spons die is uitgewrongen totdat de zaden ontkiemen en de zaailingen beginnen te groeien, stelt Myers voor.

In de zomer kun je misschien transplantaties scoren van tuincentra, die minder tijd nodig hebben om klaar te zijn voor de oogst dan zaden. Plant de transplantaties op dezelfde diepte als ze groeien in hun originele container. Als de planten eenmaal succesvol zijn geworteld en nieuwe groei zijn gaan produceren, kun je een of twee bladeren oogsten als dat nodig is, en deze regelmatige pluk zal de planten zelfs aanmoedigen om door te gaan met produceren, zegt Myers.

Enkele van de beste groenten om van etensresten te groeien, zijn groenten die scheuten produceren - ook wel spruiten genoemd - naarmate ze ouder worden of wanneer ze in water worden geplaatst. Deze scheuten zijn de nieuwe groei van zaadontkieming in de groente en zijn waar bladeren zich zullen ontwikkelen.

Sommige groenten, zoals wortelen, rapen en andere wortelgroenten, zullen hun bovenste bladgroenten alleen opnieuw laten groeien als ze in water worden geplaatst. Uien, knoflook, lente-uitjes en prei groeien scheuten wanneer hun stelen of bollen in een ondiepe schaal met water worden geplaatst, terwijl zoete aardappelen aan de punt beginnen te ontkiemen als ze te lang in de voorraadkast blijven.

Om aardappelen van deze restjes te laten groeien, snijdt u de spruit een paar centimeter onder het groeipunt af, plant u in potgrond en water indien nodig. Voor gewone aardappelen, die over de groente ontspruiten, snijd de aardappel in stukjes zodat elk stuk een of twee spruiten heeft. Plant in potgrond en water indien nodig. Om kruiden uit restjes te laten groeien, kunnen stekken worden gebruikt. Kies een snede van drie tot vier inch van een stevige stengel met bladeren, verwijder het onderste blad en plak het in een vochtige potgrond.

Houd de potmix vochtig totdat de wortels zich vormen, ongeveer twee weken, en verminder dan de frequentie van water geven. Bewaar het ingemaakte stekje op een lichte plek, niet in direct zonlicht, en verplaats het naar een helderdere plek als het eenmaal geworteld is.

Hoe vaak en hoeveel u uw binnentuinplanten water geeft, hangt allemaal af van uw groeiomstandigheden en de leeftijd van uw planten. Voor zaden die zijn ontkiemd en beginnen te groeien, verlengt u geleidelijk de tijd tussen gietbeurten en water grondig wanneer de bovenste paar centimeters grond beginnen te drogen, en zorg ervoor dat u het overtollige weggiet, zegt Myers. Houd bij nieuw geplante transplantaties de bovenste paar centimeter grond de eerste paar weken licht vochtig en verlaag dan geleidelijk uw waterfrequentie naarmate de planten meer ingeburgerd raken, zegt ze.

En kraanwater is meestal prima om te gebruiken voor je binnentuin, maar als je planten lijken te zijn aangetast door de mineralen in je kraanwater en bruine bladpunten krijgen, probeer dan over te schakelen naar gefilterd water, voegt ze eraan toe. Je kunt doorgaan met het toevoegen van meststof met langzame afgifte zoals aangegeven op het etiket, of vloeibare meststoffen gebruiken die rechtstreeks aan het water worden toegevoegd, zegt Myers.

Kies er een die is ontworpen voor bloeiende planten of een uitgebalanceerde meststof, die dezelfde hoeveelheid stikstof, fosfor en kalium bevat - de drie fundamentele voedingsstoffen in plantenvoeding. Deze meststoffen worden om de twee weken of elke maand opnieuw aangebracht, controleer het etiket, maar overweeg om te beginnen met een verdunde oplossing, omdat aanbevelingen voor bemesting meestal zijn ontworpen om het maximale groeiniveau te bereiken en zelfs meer kunnen zijn dan uw planten nodig hebben, zegt Myers.

Overbemesting van uw planten kan plotselinge, immense groei veroorzaken, maar de wortels zijn mogelijk niet sterk en groot genoeg om de plant van voldoende water en voedingsstoffen te voorzien, waardoor het aantal groenten dat het kan produceren mogelijk wordt verminderd. Sprenkel de mest vervolgens rechtstreeks in de gaten en bedek ze met aarde en water, zegt Bawden-Davis.

Foto van Megan Falk. Door Megan Falk 10 juni, Elk product dat we aanbieden is onafhankelijk geselecteerd en beoordeeld door onze redactie. Als u een aankoop doet via de meegeleverde links, kunnen we commissie verdienen. FB Tweet Meer. Binnentuin aanleggen. Wees de eerste om te reageren! Nog geen reacties. Sluit dit dialoogvenster. Voeg een opmerking toe.

Voeg je commentaar toe Annuleren Verzenden. Sluit dit dialoogvenster Review for. Terug naar het verhaal Reageer op dit project. Vertel ons wat je ervan vindt. Bedankt voor het toevoegen van je feedback. Alle rechten voorbehouden. Sluit Aanmelden.


Groenten en kruiden die je gemakkelijk kunt kweken zonder tuin

Meer informatie ". Huistuingroenten kunnen met de juiste zorg in de meeste gebieden van South Carolina overvloedig worden gekweekt. Het aantal thuis moestuinen neemt gestaag toe in de staat. Het slagen of mislukken van de thuisproductie van groenten kan van veel dingen afhangen, maar enkele belangrijke redenen voor mislukking zijn nalatigheid, het niet volgen van de juiste instructies en het niet bijhouden van de huidige groenteontwikkelingen. De tuin moet zo klein mogelijk zijn om onnodig werk te voorkomen. In South Carolina moeten tuinen elke dag ten minste zes uur directe zon krijgen.

Water maakt het plantenleven mogelijk, maar kan het ook beëindigen. Kruiden, groenten, microgreens en kamerplanten hebben allemaal regelmatig water nodig.

Groentezaden: welke buiten zaaien versus binnen?

Veel van de landschappelijke schoonheid van de natuur is vervangen door dichtbevolkte gebieden die kilometers ver van stedelijke centra liggen. Deze visuele vervuiling raakt ons allemaal en laat ons verlangen naar een nauwere band met de natuur. We brengen ongeveer 90 procent van onze tijd binnenshuis door. Interieurplanten zijn een ideale manier om een ​​aantrekkelijke en rustgevende omgeving te creëren en tegelijkertijd ons welzijn te vergroten. Bovendien kunnen kamerplanten een bevredigende hobby zijn en kunnen ze helpen de lucht in onze huizen te zuiveren. Kamerplanten zetten niet alleen koolstofdioxide om in zuurstof, maar ze vangen en absorberen ook veel verontreinigende stoffen. Om een ​​succesvolle binnentuinier te zijn, moet je begrijpen hoe de binnenomgeving de plantengroei beïnvloedt en hoe de teelt verschilt van het buiten kweken van planten.

Hoe u thuis een binnentuin voor verse producten kunt starten en onderhouden?

Als je weinig ruimte hebt of geen buitenperceel hebt om je eigen perceel te noemen, kun je een binnenmoestuin laten groeien. Sommige mensen geloven dat het binnen kweken van groenten veel werk is. Natuurlijk moet je voor licht en water zorgen. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over vorst, onkruid, harde wind en de vele beestjes die van je groenten een snack willen maken. Het is essentieel om binnenmoestuinen elke dag veel direct zonlicht te geven.

We kunnen commissies krijgen voor aankopen die zijn gedaan via links in dit bericht. Tuinmannen zijn gepassioneerd over hun tuinen.

Binnenshuis groenten kweken in de winter: niet zo eenvoudig!

Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Raak apparaatgebruikers aan, verken door aanraking of met veegbewegingen. Log in Schrijf in. Winter binnen tuinieren.

Binnenshuis bloemen, kruiden en groenten kweken

Voor degenen die op zoek zijn naar een nuttige manier om hun tijd door te brengen tijdens sociale afstand - of iedereen die gewoon geïnteresseerd is in het smeden van een diepere verbinding met hun huis - heeft HB Home Love gelanceerd, een reeks dagelijkse tips en ideeën om elke minuut binnenshuis productiever en bevredigender te maken! Als je ergens woont zonder buitenruimte, zou je kunnen denken dat je de tuin van je dromen niet kunt laten groeien. Maar je hoeft geen achtertuin te hebben om je eigen voedsel te verbouwen - je hebt alleen een zonnig raam nodig en het geduld om te wachten tot je toekomstige producten ontkiemen en groeien! Er zijn tal van groenten en zelfs wat fruit dat je binnenshuis kunt kweken, zelfs in een klein stadsappartement, van saladegroenten en lente-uitjes tot paprika's, tomaten en aardbeien. Volgens Bonnie Plants zijn er een paar sleutels tot het succesvol kweken van groenten binnenshuis. Ten eerste heb je een plek nodig om ze te laten groeien die veel zonlicht krijgt. Die plek moet ook de juiste temperatuur hebben voor planten om in te gedijen, wat betekent dat je zowel koude, tochtige gebieden wilt vermijden waar de meeste groenten een warmere omgeving nodig hebben om te groeien!

Zoveel tuiniers beginnen met binnentuinieren om een ​​voorsprong te krijgen voor de volgende lente- of zomergewassen. Zaden zaaien en zaailingen binnenshuis kweken onder lampen is de.

Top 10 makkelijk te kweken groenten, fruit & salade zaden en planten voor beginners

Het eten van zelfgekweekte biologische groenten is nu een rage; en met goede reden! Dus als het jeukt om je groene vingers te testen, laat het feit dat je in een woestijnland woont je niet tegenhouden! Je kunt zaden voor het kweken van groenten binnen vaak vinden op biologische voedselmarkten in de VAE of een plantenkwekerij in Dubai.

VERWANTE VIDEO: 8 groenten die je het hele jaar door in je kleine appartement kunt laten groeien

Selecteer uw verzendregio. Versier de gangen en huizen van dierbaren met smaakvolle kruiden, voedzame groenten, opwindende groenten en prachtige bloemen. De slimme tuin doet al het werk voor u. Voeg peulen toe. Voeg water toe.

Als je eenmaal weet wat ze nodig hebben, weet je hoe je voor ze moet zorgen.

Volg je bestelling via mijn bestellingen. Vraagt ​​u zich af welke groenten u thuis moet verbouwen? Van potten tot percelen, er zijn gemakkelijk te kweken groenten voor tuinen van elke grootte. Groenten kweken is niet ingewikkeld. Hier is onze infographic, die we ook hebben opgesplitst in handige, hapklare stukjes om je te laten zien welke groenten het gemakkelijkst zijn om te kweken en enkele handige tips om je eigen groenten te kweken. Lees verder!

Prime groenten groeiseizoen voorbij? Dat betekent niet dat je geen overvloed kunt kweken in je eigen keuken. Leer hoe u gemakkelijk een binnenmoestuin kunt laten groeien.


Bekijk de video: Засяване на Домати за разсад част 2. - Г.


Opmerkingen:

 1. Ahebban

  Wacker, je had het niet mis :)

 2. Vudohn

  Ik feliciteer, een briljant idee en het is naar behoren

 3. JoJotaur

  de zin Opmerkelijk en komt op het juiste moment

 4. Mervyn

  Natuurlijk. Ik onderschrijf al het bovenstaande. Laten we dit probleem bespreken.

 5. Dakazahn

  Dit heeft geen analogen?Schrijf een bericht