Categorie: Interessant

Recent Blog Posts

Tips voor het doden van sprinkhanen - Hoe sprinkhanen te bestrijden

Tips voor het doden van sprinkhanen - Hoe sprinkhanen te bestrijden

Door: Nikki Tilley, auteur van The Bulb-o-licious Garden In buitensporige aantallen kunnen sprinkhanen de nachtmerrie van een tuinman zijn, vooral op het platteland. Hoewel hoge plagen moeilijk uit te roeien kunnen zijn, kunnen hun aantal en schade aanzienlijk worden verminderd door zorgvuldige plantenselectie, de toevoeging van roofdieren en het gebruik van organische vormen van insecticiden.

Rizoma: definitie en betekenis

Rizoma: definitie en betekenis

DIZIONARIO BOTANICORIZOMAIl rizoma è un fusto sotterraneo più o meno allungato e ingrossato, in genere a sviluppo orizzontale, che contiene numerose sostanza di riserva che servono alla pianta per superare periodi avversi e per facilitare la ripresa vegetativa. Ha la capacità di emettere continuamente radici e fusti in modo da perpetuare la vita della pianta madre.

Sansevieria cylindrica var. patula 'Boncel'

Sansevieria cylindrica var. patula 'Boncel'

Prime bestemming voor sappige loversRSSFacebookInstagramTwitterPinterestHomeSucculentopediaBrowse Succulents door Scientific NameBrowse Succulents door Common NameBrowse Succulents door GenusBrowse Succulents door FamilyBrowse Succulents door USDA ZoneBrowse Succulents door OriginBrowse Cacti door GenusAbout SucculentsCultivationGeneral CareLight RequirementsPotting SoilWateringFertilizingPests en DiseasesRepottingPropagationPruningGraftingArrangingSucculent UsesMedicinal SucculentsCosmetic SucculentsCulinary SucculentsSacred SucculentsLibraryBooksStoriesMyths en LegendsStampsWorld van Bloeiende PlantsYou bent in: Home »Archief voor & 34; Sansevieria cylindrica var.

Gasbarbecue

Gasbarbecue

Als u door de tijdschriften voor tuinmeubilair bladert, realiseert u zich dat de barbecue een fundamenteel element van de tuin is, omdat u hiermee de open ruimte met vrienden kunt ervaren terwijl u geniet van de gerechten die direct buiten worden gekookt. De beslissing om te focussen op een gasbarbecue wordt juist gegeven door de behoefte om altijd een barbecue bij de hand te hebben die in korte tijd kan opwarmen.

Bladluizen

Bladluizen

Beschrijving Bladluizen, "plantluizen" genaamd, behoren tot de meest gevreesde parasieten in de plantenwereld. Het is een insectensoort die behoort tot de Aphidoidea-familie en tot het geslacht Rhynchota. Hun gevaar vloeit voort uit het feit dat de vrouwtjes van deze insecten een hoog reproductievermogen hebben in combinatie met een bepaald polymorfisme.

Summertime Pansies: Will Pansies bloeien in de hitte van de zomer

Summertime Pansies: Will Pansies bloeien in de hitte van de zomer

Door: Mary Ellen Ellis Kun je in de zomer viooltjes kweken? Dit is een geweldige vraag voor iedereen die deze vrolijke en kleurrijke bloemen op prijs stelt. Niet voor niets ziet u ze als een van de eerste eenjarigen die in het voorjaar te koop zijn en dan weer in de herfst. Ze doen het het beste bij koeler weer, maar hoe en wanneer je ervan geniet, hangt af van de variëteit en je klimaat.

Mariadistel: geneeskrachtige eigenschappen, gebruiksmethode en voordelen

Mariadistel: geneeskrachtige eigenschappen, gebruiksmethode en voordelen

CARDO MARIANOSilybum marianum(famigliaAsteraceae)CARATTERISTICHE GENERALIIl cardo mariano, Silybum marianum Gaertn., appartiene alla famiglia delleAsteraceae (ex Compositae) ed é una pianta tipica delle zone centro meridionali del mediterraneo dove si ritrova nelle zone incolte, nei prati, tra le macerie, ecc.

Ultra-rijpe tomatensoorten

Ultra-rijpe tomatensoorten

Phytophthora is niet eng voor tomaten Het grootste deel van het grondgebied van Rusland bevindt zich in de zone van risicovolle landbouw. En het is geen toeval dat ons land in het Westen figuurlijk het land van de "groene tomaten" wordt genoemd. Maar het is tijd om dit stereotype te herzien, hoewel ons klimaat echt hard is: korte zomer, scherp contrast tussen dag- en nachttemperaturen, overvloedige dauw aan het einde van de zomer, alomtegenwoordige Phytophthora - dit alles stelt tuiniers serieus onder de loep.

Lavendel eigenschappen

Lavendel eigenschappen

Al vele jaren wordt lavendel veelvuldig gebruikt in de cosmetica- en kruidensector voor de productie van bepaalde essences en uitstekende parfums en, in sommige gevallen, ook om uitstekende oliën te maken op fytotherapeutisch gebied. Een bijzonder belangrijk gebruik sinds de oudheid in de medicinaal veld.

Echium spp -Zaaien, planten, onderhouden

Echium spp -Zaaien, planten, onderhouden

Echiums, sauvages et spectaculaires !Les Echiums sont à l’origine, des plantes sauvages, elles portent ce nom car leurs étamines ressemble à une langue de vipère. Ce sont des plantes que vous pouvez parfois retrouver dans leur état initial, naturel, dans les climats tempérés, océaniques et méditerranéens, d’Europe et d’Afrique.

Groeicondities voor salvia

Groeicondities voor salvia

Lees het vorige deel. ← Salvia soortenTeeltomstandigheden van Salvia Salvia hibrida Mystic Spire Vanwege de grote verscheidenheid aan soorten kunnen er geen universele aanbevelingen voor salvia-teelt worden gegeven. Salvia-soorten, afkomstig uit de woestijnen en halfwoestijnen van Californië en Mexico, houden van de zon, zijn niet bang van droogte en hitte; Salvias uit de bossen van Zuid-Amerika zijn vaak zeer grote planten die meer vochtige omstandigheden nodig hebben en de voorkeur geven aan halfschaduw.

Alles over Tuin nr. 2 2012

Alles over Tuin nr. 2 2012

Alles over Garden kijkt naar de grote trends in de tuin van dit jaar. Uit de inhoud: Geef de lente een plek - maak je eigen hobby en plant koudetolerante planten. 19 slimme snoeitips - tijd om struiken en bomen te kappen. Laat je inspireren door de Engelse cottage-stijl onze Zweedse zaadvariëteiten Reader-aanbieding: Alles over Garden reist naar China!

Bitter smakende basilicum: wat te doen als een basilicumplant bitter is

Bitter smakende basilicum: wat te doen als een basilicumplant bitter is

Het kweken van kruiden vereist een minimum aan zorg, aangezien de planten normaal gesproken snel groeien en veel van hen al enige resistentie tegen insecten hebben vanwege de grote hoeveelheden etherische olie in de bladeren. Toch kunnen zelfs deze nogal probleemloze planten problemen krijgen. Een voorbeeld van zo'n probleem zijn de bittere basilicumblaadjes. Bitter smakende basilicumblaadjes Basilicum (Ocimum basilicum), een lid van de Lamiaceae (munt) familie, staat bekend om zijn aromatische en zoet smakende bladeren.

Mammillaria matudae

Mammillaria matudae

Prime bestemming voor sappige loversRSSFacebookInstagramTwitterPinterestHomeSucculentopediaBrowse Succulents door Scientific NameBrowse Succulents door Common NameBrowse Succulents door GenusBrowse Succulents door FamilyBrowse Succulents door USDA ZoneBrowse Succulents door OriginBrowse Cacti door GenusAbout SucculentsCultivationGeneral CareLight RequirementsPotting SoilWateringFertilizingPests en DiseasesRepottingPropagationPruningGraftingArrangingSucculent UsesMedicinal SucculentsCosmetic SucculentsCulinary SucculentsSacred SucculentsLibraryBooksStoriesMyths en LegendsStampsWorld van Bloeiende PlantsYou bent in: Home »Archive for & 34; Mammillaria matudae & 34; Browsing: Mammillaria matudaeSucculentopedia Mammillaria matudae (Thumb Cactus) Mammillaria matudae is een zuilvormige cactus met een cilindrische steel tot 30 cm en maximaal 1.

Haarmosvaren: taal van haarmos bloemen en planten

Haarmosvaren: taal van haarmos bloemen en planten

TAAL EN BETEKENIS VAN BLOEMEN EN PLANTEN NAPELVENUS Adiantum capillus veneris (familie Polypodiaceae) De haarmosvaren in de negentiende-eeuwse taal van bloemen en planten vertegenwoordigde het symbool van bescheidenheid en discretie, maar ook van geheimhouding.

Wat zijn dunnere sneden: hoe u dunnere sneden op bomen of struiken toepast

Wat zijn dunnere sneden: hoe u dunnere sneden op bomen of struiken toepast

Door: Bonnie L. Grant, Certified Urban Agriculturist Het snoeien van bomen en struiken is een belangrijk onderdeel van hun onderhoud. De juiste snijwerktuigen en techniek zijn cruciaal voor de algehele gezondheid van de plant, ziektepreventie, productiviteit en voor het opbouwen van een sterke structuur. Goede kennis over het gebruik van uitdunningssneden om de beste steiger te creëren en de productie van knoppen en bloemen te vergroten, verbetert niet alleen het uiterlijk van de boom, maar ook zijn kracht.

Vossestaartpalmzaden plukken - Hoe vossestaartpalmzaden te verzamelen

Vossestaartpalmzaden plukken - Hoe vossestaartpalmzaden te verzamelen

Vossestaartpalm (Wodyetia bifurcata), afkomstig uit Australië, is een aantrekkelijke palmboom met een ronde, symmetrische vorm en een gladde, grijze stam en getufte bladeren die op vossenstaarten lijken. Deze Australische inheemse plant is geschikt om te kweken in USDA-planthardheidzones 10 en 11. Veelvoorkomende vermeerderingsmethoden zoals stekken, deling of luchtlagen zijn meestal niet effectief, dus als je een vossestaartpalm wilt vermeerderen, zijn zaden de beste optie.

Chinese pistache snoeien: hoe een Chinese pistacheboom te snoeien

Chinese pistache snoeien: hoe een Chinese pistacheboom te snoeien

Door: Teo Spengler Iedereen die op zoek is naar een gemakkelijk te onderhouden schaduwboom met sterrenkracht, zou de Chinese pistache (Pistacia chinensis) moeten overwegen. Deze prachtige bomen groeien uit tot hoge schoonheden met aantrekkelijke parapluvormige luifels, maar ze kunnen onderweg wat snoei nodig hebben. Snoeien met Chinese pistache is niet moeilijk als je eenmaal de basisprincipes van het groeipatroon van de boom begrijpt.

Laten we het hebben over Guayabo, Pitanga, Arazá, Guaviyú en Ubajay

Laten we het hebben over Guayabo, Pitanga, Arazá, Guaviyú en Ubajay

LA NATURA, GLI USI, I COSTUMIDEL SUD AMERICAI FRUTTI NATIVI DELL& 39;URUGUAY:guayabo, pitanga, arazá, guaviyú e ubajayI frutti di bosco sono una nuova opportunità produttiva. Tra i passi del mirtillo, con il guayabo e la pitanga.Dice un proverbio che non è mai tardi quando la fortuna è buona. Questa espressione della saggezza popolare è applicabile a quello che incomincia a succedere con i frutti del bosco nativo, come il guayabo (Acca sellowiana), la pitanga (Eugenia uniflora), l& 39;arazá (Psidium cattleianum), il guaviyú (Myrcianthes pungens) e il ubajay (Hexachlamis edulis) ed altri.

Alpine glijbaan en vijver in het land

Alpine glijbaan en vijver in het land

De indeling van onze glijbaan en de bloementuin eromheen (als een mixborder) & 34; historisch & 34; zo ontwikkeld dat het als het ware uit drie nogal van elkaar gescheiden delen bestaat. Het eerste deel, grenzend aan een kunstmatig reservoir, voor de constructie waarvan meerdere jaren op rij kunststoffolie is gebruikt, is deze zomer door ons ongewijzigd gelaten.