Categorie: De collecties

Recent Blog Posts

Planten leren kennen, Mooc Tela Botanica

Planten leren kennen, Mooc Tela Botanica

Leer meer over planten dankzij een MOOC .... Leer meer over planten ... leer plantkunde ... waarom niet? Ik ben er zeker van dat velen van jullie tijdens prachtige wandelingen - van dichtbij - planten observeren die je willekeurig de aandacht trekken van een beweging, van een licht, van een insect, ... ik ben, auusi.

Tuinieren met de maan

Tuinieren met de maan

Tuinieren met de maan: algemeenheden Over het werk in de tuin: schoffelen, zaaien, onkruid wieden ... Niets veronderstelt de relevantie van het uitgevoerde werk behalve mogelijk de ervaring van de tuinman, zitten we in de juiste "timing" als we moeten zaaien? moeten we oogsten? Elementen van het antwoord. De maan observeren: het observeren van de maancycli heeft zijn effectiviteit al lang bewezen.

Andromeda, plant, verzorgt, vermenigvuldigt zich

Andromeda, plant, verzorgt, vermenigvuldigt zich

Andromeda of pieris, kleurrijk blad, prachtige bloeiende trossen In de Andromeda-familie zijn er 7 soorten en variëteiten van struiken met felrood blad dat dan groen wordt. Anderen produceren bont blad. De bloei is vroeg en vrij lang. Het verschijnt in de maand februari.

Zeuzère - schade, symptomen en hoe ermee om te gaan

Zeuzère - schade, symptomen en hoe ermee om te gaan

Zeuzère of liever rups van zeuzèreZeuzère Weet je? Het is een vlinder voor tuinders, of liever gezegd fruittelers en boomverzorgers. Zeuzères vallen fruit- of sierbomen en -heesters aan, zoals appel, peer, pruim, kers, olijf, kweepeer, zwarte bes, bes, of zelfs citrus, sinaasappel, citroen en ook wijnstokken.

Beaucarnéa - onderhouden, water geven, verpotten

Beaucarnéa - onderhouden, water geven, verpotten

Beaucarnéa, binnenshuis, een versiering op zich Beaucarnéa is een zeer populaire kamerplant sinds de jaren 90. Een boom met een prachtige stam, met een zeer gezwollen basis die hem zijn gebruikelijke naam gaf: pied d'olifant. Meestal verkocht van gemiddelde grootte tussen 40 en 100 cm of meer, tegen een min of meer toegankelijke prijs, groeit de boom weinig in pot, maar in de natuur kan deze boom afkomstig uit Zuid-Amerika, en Mexico in het bijzonder, 5 meter hoog worden.